به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، براساس این قطعنامه جدید تحریم های بین المللی علیه برنامه هسته ای ایران برداشته می شود اما تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران را به مدت ۵ سال و تحریم موشکی را به مدت ۸ سال باقی می گذارد.
این پیش نویس یک روز پس از آن به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه می شود که ایران و گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان در وین اتریش به توافقی تاریخی درباره حل و فصل موضوع هسته ای ایران دست یافتند.
قطعنامه جدید با لحاظ کردن محدودیتهای تازه ذکر شده در توافق جامع، جایگزین قطعنامههای تحریمی پیشین این نهاد بینالمللی میشود. در همین رابطه سامانتا پاور سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد، گفت براساس پیشنویس این قطعنامه جدید جدول زمانبندی پایبندی ایران به مفاد توافق جامع هسته ای نیز مشخص خواهد شد.
پیشتر اد رویس رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و منتقدان عمدتا جمهوریخواه توافق هسته ای در آخرین بیانیه خود از باراک اوباما خواسته بودند تا پیش از آنکه کنگره کار بررسی توافق را طی ۶۰ روز مقرر تکمیل نکرده است، از ارائه پیش نویس توافق به «شورای امنیت» سازمان ملل متحد خوداری کند.
براساس طرحی قانونی که کنگره آمریکا پیش از رسیدن ایران و گروه ۱+۵ به توافق جامع تصویب کرده بود، نمایندگان آمریکایی می توانند ظرف ۶۰ روز پس از توافق، مفاد آن را بررسی کرده و درباره آن نظر دهند؛ هرچند باراک اوباما در سخنرانی خود بلافاصله پس از توافق تهدید کرد که هرگونه مخالفت نمایندگان کنگره با این توافق را وتو خواهد کرد.
شورای امنیت سازمان ملل از مرداد ماه سال ۱۳۸۵ تا خرداد سال ۱۳۸۹، شش قطعنامه علیه برنامه هستهای ایران صادر کرده است. برپایه توافق جامع اتمی موسوم به برجام، پیش نویس قطعنامه باید هر چه زودتر به شورای امنیت ارائه شود.
این در حالی است که نماینده نیوزلند در شورای امنیت گفته است هنوز تاریخ رای گیری درباره این قطعنامه جدید مشخص نشده است اما در هر حال، اعضای دائم این شورا از این پیش نویش حمایت می کنند.
باراک اوباما همچنین طی کنفرانس مطبوعاتی که در واشنگتن برگزار شد، با اشاره به بیانیه جمع بندی مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ در وین گفت: توافق هسته ای تامین کننده امنیت جهانی بوده و منافع آمریکا و متحدانش را تامین می کند .