3

کاخ‌سفید: مخالفت کنگره با توافق هسته‌ای، آمریکا را در جهان منزوی می‌کند

  • کد خبر : 165634
  • ۲۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰

سخنگوی کاخ سفید با بیان اینکه رژیم تحریم‌ها علیه ایران فرو ریخته است، می‌گوید: مخالفت کنگره با توافق هسته‌ای، تاثیر وحشتناکی بر جایگاه آمریکا در جهان خواهد داشت و این کشور را منزوی خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، “جاش ارنست”، سخنگوی کاخ سفید گفت: مخالفت کنگره با توافق هسته ای با ایران تاثیری مخرب و وحشتناک بر جایگاه جهانی آمریکا خواهد داشت.

گره زدن سرنوشت آمریکایی‌های بازداشت شده در ایران به مذاکرات، موثرترین راه نبود

جاش ارنست در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه “جان کری در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ام.اس.ان.بی.سی در باره موضوع آمریکایی های بازداشتی در ایران صحبت کرده است”،گفت: برای کسب جزئیات بیشتر درباره اظهارات وزیر خارجه شما را به وزارت خارجه رجوع می دهم. به نظرم این اظهارات نشان می دهد که اولویت رئیس جمهور بازگشت امن این آمریکاییها است. رئیس جمهور در کنفرانس خبری خود در اوایل هفته اعلام کرد که این در راستای منافع آمریکایی های بازداشتی نیست که به عنوان ابزار چانه زنی در مذاکرات اتمی استفاده شوند. دلیل نخست این است که نمی توانستیم پیش بینی کنیم که توافق اتمی حاصل می شود و گره زدن سرنوشت این آمریکاییها که به ناحق در ایران بازداشت شده اند به توافقی که ممکن بود حاصل شود یا نشود به نظر نمی رسد که موثرترین راه برای تضمین بازگشت آنها به کشور باشد. به نظرم سخنان رئیس جمهور به این معنا نبود که بازگشت امن این افراد اولویت ما نیست. در حقیقت این اولویت ماست.جان کری این موضوع را بارها در این مذاکرات مطرح کرده بود. این نشان دهنده این موضوع است که رفاه این افراد برای ما اولویت دارد.تلاش شدید دولت آمریکا برای آزادی امن این افراد است اما من نمی توانم اطلاعات جدیدی درباره تلاشهای در جریان برای آزادی این افراد در اختیار شما قرار دهم.

خبرنگاری پرسید: دولت چگونه می خواهد با برخی از اعضای کنگره و حتی برخی از دمکراتها که درباره توافق ابراز تردید کرده اند، برخورد کند. اگر آنها رای بدهند و وتو را باطل کنند و تحریمهای کنگره را حفظ کنند. آیا این به منزله نقض توافق خواهد بود و توافق دچار از هم پاشیدگی خواهد شد؟

مخالفت کنگره با توافق هسته‌ای، تاثیر وحشتناکی بر جایگاه آمریکا در جهان خواهد داشت

سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به این سوال گفت: حقیقت این است که اگر کنگره آمریکا این توافق را بکشد، این موضوع تاثیر وحشتناکی بر جایگاه آمریکا در جهان خواهد داشت. این توافق نه تنها بین آمریکا و ایران است بلکه توافقی بین آمریکا،روسیه،چین،آلمان،انگلیس،فرانسه و ایران است. این توافق ،توافقی است که همانطور که رئیس جمهور گفت ۹۹ درصد جامعه بین المللی از آن حمایت می کنند. این اقدام کنگره در جهت منزوی کردن کشورمان خواهد بود و این موضوع ، تاثیری مخرب بر جایگاه ما در جهان خواهد داشت. این موضوع همچنین تبعات عملی به همراه خواهد داشت. دلیل اینکه رژیم تحریمهای ما بر ضد ایران موفق شد و آنها را مجبور به حضور بر سر میز مذاکره کرد تاثیر مخرب آن بر اقتصاد آنها بود. روابط اقتصادی بین آمریکا و ایران زیاد نیست. این موضوع در ابتدا به خاطر تحریمهای یکجانبه و محدودیتهایی است که آمریکا بر ضد ایران وضع کرده است.دلیل کلیدی موفقیت این تحریمها فشار های فزاینده دیگر کشورهای جهان و از جمله کشورهایی که حتی در این توافق حضور نداشته اند، بوده است.کشورهایی چون هند،ژاپن و کره جنوبی و دیگر کشورها که پیشتر تکیه زیادی به واردات نفت ایران داشتند و با کاهش خرید نفت این کشور اثری منفی بر اقتصاد ایران ایجاد کردند. این موضوع همچنین تاثیری منفی بر اقتصاد خود این کشور ها هم داشت.

رژیم تحریمها فروریخته است

وی افزود: نکته این است که رژیم تحریمها فروریخته است. این به آن معناست که اهرم بین المللی که ما پیشتر از آن برای رسیدن به این توافق استفاده می کردیم از بین رفته است. ایران منافع ناشی از رفع تحریمها را دریافت خواهد کرد. چیزی که منتقدان از آن به عنوان ثروت بادآورده یاد می کنند. مشکل این است که ایران این پول را دریافت می کند و آمریکا چیزی دریافت نمی کند.در حال حاضر به خاطر پیشنهاد رفع تحریمها ایران گام های مهمی برای کم کردن فعالیت های اتمی اش برداشته است.آنها مقادیر ذخایر اورانیوم غنی سازی شده خود را کاهش داده اند.آنها ۱۳ هزار دستگاه سانتریفیوژ خود را برداشته اند.آنها قصد دارند که راکتور پلوتونیومی خود در اراک را پیاده کنند و ضرورتا برچینند. ایران به بازرسی های سرزده که بر برنامه اتمی اش وضع شده ،متعهد شده است. اگر کنگره آمریکا رای به از بین رفتن این توافق بدهد، ایران به تمامی منافع حاصل از این توافق خواهد رسید بدون اینکه چیزی را از دست بدهد.این باعث می شود که تمامی اعضای کنگره سوالی اساسی از خود بپرسند. زیرا حقیقت این است که در حال حاضر بر اساس نتیجه گیری که ۹۹ درصد جامعه بین المللی داشته اند، ایران پس از آنکه گام های قابل راستی آزمایی برای کاهش قابل توجه برنامه اتمی اش برداشت، این تعهد را به طور علنی داد که به سلاح اتمی دست پیدا نکند، با بازرسی های بین المللی که این موضوع را راستی آزمایی کنند که آنها به تسلیحات اتمی نمی رسند، همکاری کند شاهد رفع تحریمها خواهد بود.این سوالی اساسی است که اعضای کنگره از خود باید بپرسند.

۹۹ درصد جامعه بین‌الملل از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند

وی افزود: اگر شما به جمعیت کشورهایی که در این توافق ویژه حضور داشتند،توجهی داشته باشید، ۹۹ درصد جهان از آمریکا و هم پیمانانش در اجرایی کردن این توافق حمایت می کنند.

ارنست در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید، “چه درصدی از هم پیمانان ما در منطقه از این توافق حمایت می کنند؟”،گفت: اجازه بدهید که آنها خودشان در این رابطه سخن بگویند. الجبیر وزیر خارجه عربستان امروز در کاخ سفید و همچنین در کمپ دیوید نشان داد که از توافق بین ایران و گروه پنج به علاوه یک استقبال می کند. عربستان سعودی مخالفت خود را با دستیابی ایران به تسلیحات اتمی اعلام کرده است و تمامی راههای دستیابی آنها به تسلیحات اتمی بسته می شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا منظور شما این است که سعودی ها از این توافق حمایت می کنند،گفت: این به عهده سعودی ها است که در این باره حرف بزنند. اما آنچه واضح است این است که آلمانی ها،انگلیسی ها،فرانسوی هاو مطمئنا رئیس جمهور اوباما ،چینی ها،روس ها،کره جنوبی ،ژاپنی ها،هندی ها و تمامی کشورهایی که سبب شدند ایران بر سر میز مذاکره حاضر شود از این موضوع حمایت می کنند.

سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید، “برخی از نمایندگان کنگره نگرانی خود را درباره این موضوع که رای گیری درباره توافق با ایران در سازمان ملل پیش از رای گیری در کنگره صورت می گیرد،اعلام کرده اند”،گفت: لازم است که این موضوع را منعکس کنم که این توافق تنها بین آمریکا و ایران نیست.این توافق بین گروه پنج به علاوه یک و ایران است.گروه پنج به علاوه یک از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل تشکیل شده است.این طبیعی است که آنها بخشی از این توافق هستند. شورای امنیت سازمان ملل کاری انجام نخواهد داد که تاثیری بر تحریمهای وضع شده از طرف آمریکا داشته باشد.این تحریمها از طرف کنگره وضع شده اند.برخی از این تحریمها با دستورات اجرایی وضع شده اند. شورای امنیت سازمان ملل قدرتی برای تاثیر گذاری بر این تحریمها ندارد. آنها تاثیری بر روی تصمیماتی که در رابطه با تحریمهای آمریکا گرفته می شود، ندارند.

کنگره تا تصویب رسمی توافق در شورای امنیت ۶۰ روز فرصت دارد

وی افزود: موضوع دوم این است که روشی که در این رای گیری شکل گرفته است با روشی که کنگره آمریکا به کار می برد متفاوت است. ما پیش بینی می کنیم که در روزهای آینده رای گیری در شورای امنیت سازمان ملل صورت گیرد اما این موضوع پس از مدت ۹۰ روز تصویب می شود. این بدان معناست که کنگره ۶۰ روز زمان در اختیار دارد که این توافق را بررسی کند. این به آن معناست که کنگره فرصت فراوانی برای اجرای این کار دارد. کنگره یک فرصت شصت روزه و پیش از آنکه این توافق به طور رسمی در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب برسد، در اختیار دارد.

این سخنگو در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نامه ۱۵۰ نماینده دمکرات کنگره به اوباما در ماه مه گفت: این نامه در ماه مه و از طرف یکصد و پنجاه عضو دمکرات مجلس نمایندگان نوشته شده بود.این موضوع وتوی رئیس جمهور را تقویت می کرد. این دمکرات ها در آن زمان نشان دادند که از توافق نهایی که منعکس کننده مفاد توافق لوزان باشد، حمایت می کنند. این موضوع به ما این اطمینان را داد که حمایت زیادی در بین نمایندگان دمکرات مجلس نمایندگان وجود دارد. گفتگوهای بی شماری بین مقامات ارشد کاخ سفید و مقامات ارشد امنیتی و نمایندگان دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا وجود داشته است.مطمئنا این تنها گفتگوهایی نبوده که صورت گرفته است.رئیس جمهور خود گفتگوهای زیادی با رهبران کنگره از هر دو حزب داشته است.گفتگوهای زیادی جان کری وزیر خارجه با آنها داشته است. رئیس کارکنان کاخ سفید هم گفتگوهای زیادی داشته است. سوزان رایس مشاور امنیت ملی هم گفتگوهای زیادی با آنها داشته است. کلیه مقامات ارشد دولت تماس های تلفنی فراوانی با مقامات ارشد کنگره داشته اند. این گفتگوها و مشورت ها ادامه پیدا خواهد کرد.این گفتگوها بین دمکراتها و جمهوری خواهان هم ادامه پیدا خواهد کرد. اگر فردی در کنگره وجود دارد که سوالی درباره توافق دارد که آن را موضوعی پیچیده می پندارد در این جا جزئیات فنی زیادی وجود دارد. ما بارها بر روی این موضوع تاکید کرده ایم که این جزئیات فنی بسیار مهم هستند. این موضوع سبب شد که ما زمان زیادی را صرف مذاکرات کنیم. این موضوع سبب شد که ضرب الاجل سی ام ژوئن را هم پشت سربگذاریم تا این جزئیات به درستی تعیین شوند. این طبیعی است که افراد سوالات ویژه ای دارند و ما از اینکه فرصتی در اختیار داشته باشیم که به آنها پاسخ دهیم، استقبال می کنیم. من این تضمین را به اعضای کنگره می دهم که تماس های تلفنی و دیدارهایی برای پاسخگویی به این سوالات خواهیم داشت. ما زمینه گفتگوی آنها با تیم امنیت ملی رئیس جمهور را برای بحث درباره این موضوعات فراهم خواهیم کرد.

در دیدار اوباما با وزیر خارجه عربستان درباره توافق هسته‌ای بحث شد

این سخنگو در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید “در دیدار امروز صبح بین باراک اوباما و وزیر خارجه عربستان چه مسائلی مطرح شده است”،گفت: این دیدار به دنبال درخواست ملک سلمان از رئیس جمهور در اوایل هفته و در گفتگوی آنها مطرح شد. به نظرم سه شنبه بود که رئیس جمهور گفتگوی تلفنی از فیلادلفیا با ملک سلمان داشت. با این درخواست رئیس جمهور با عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان دیدار کرد.در این دیدار مسائل مختلف منطقه ای و دوجانبه و از جمله توافق تاریخی اخیر که این هفته اعلام شد، مطرح شد. همانطور که به خاطر می آورید در نشست کمپ دیوید که در ماه مه برگزار شد ،رئیس جمهور و رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس)بر افزایش همکاری ها بین آمریکا و هم پیمانانش در این شورا تاکید کردند. این موضوع شامل ایجاد همکاریهای راهبردی قدرتمندتر،منسجم و فراگیر با هدف افزایش ثبات در منطقه می شود.

وی افزود: در جریان این دیدار، وزیر خارجه عربستان و رئیس جمهور اوباما همچنین درباره روابط دوجانبه بین آمریکا و عربستان سعودی گفتگو کردند. گفتگوهایی درباره چگونگی ارتقاء مشارکت نزدیک بین دو کشور صورت گرفت. مطمئنم که این موضوعات در دیدار آتی اشتون کارتر وزیر دفاع از منطقه و دیدار وی با همتای عربستانی وی مطرح خواهند شد.همچنین این دیدار فرصتی ایجاد کرد که رئیس جمهور و وزیر خارجه عربستان برخی مسائل منطقه ای دیگر از جمله وضع انسانی در یمن و سوریه را بررسی کنند.گفتگوهایی درباره چگونگی حرکت این دو موضوع به طرف یک راه حل سیاسی صورت گرفت.در این دیدار همچنین تلاشها برای مبارزه با داعش که عربستان سعودی بخش مهمی از این مبارزه است ،ارزیابی شد.آنها همچنین میزان مشارکت ارزشمند عربستان سعودی در این مبارزه را ارزیابی کردند و میزان پیشرفتها در این رابطه بررسی شد.

ارنست گفت: این دیدار ادامه بحث های مطرح شده در نشست کمپ دیوید بود که در ماه مه برگزار شد. همانطور که به خاطر می آورید اولویت راهبردی که آمریکا مد نظر دارد نه تنها تعمیق همکاری امنیتی دو جانبه بین تمامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس)است بلکه تسهیل همکاری بین تمامی آنها است. آمریکا می تواند در حیطه های آموزش و تسلیح پیشنهادهایی به این کشور ها داشته باشد که این کشورها را در اجرای اقدامات امنیتی خود موثرتر می کند. رئیس جمهور و رهبران این کشور ها در کمپ دیوید توافق کردند که نقش مهمی برای آمریکا برای حضور در کنار همپیمانانش در شورای همکاری خلیج(فارس) و زمانی که موضوع امنیت آنها مطرح باشد،وجود دارد.

وی افزود: تماس تلفنی اوایل هفته رئیس جمهور با ملک سلمان در ادامه بحث هایی بود که در کمپ دیوید مطرح شد. این اتفاق نظر وجود داشت که این مباحث سازنده و در راستای ارتقاء امنیت هم پیمانانمان در منطقه خلیج(فارس) هستند. رئیس جمهور معتقد است که روابط قدرتمند با این کشورها به طور شفاف در راستای منافع ملی آمریکا است.این چکیده ای از این تماس تلفنی بود. این مشورت ها ادامه پیدا خواهد کرد و اشتون کارتر وزیر دفاع در این رابطه اوایل هفته آتی دیداری از عربستان خواهد داشت. دیدار رئیس جمهور با مقامات کشورهای دیگر که در سطح رهبران نیستند، موضوعی غیرمعمول است. این دیدار به درخواست ویژه ملک سلمان پادشاه عربستان و درتماس تلفنی وی با رئیس جمهور صورت گرفت.

سخنگوی کاخ سفید در ادامه درباره همکاری بین آمریکا و رژیم صهیونیستی و اختلاف نظرات بین آنها گفت: حقیقت این است که رئیس جمهور قویا به ارزش همکاریهای امنیتی بین آمریکا و اسرائیل اعتقاد زیادی دارد.به روش های گوناگون این همکاری امنیتی و ملی ،منافع زیادی برای آمریکا و امنیت ملی ما دارد و مقامات اسرائیلی هم بارها به این موضوع اذعان کرده اند. این موضوع به روش های گوناگون قابل ارزیابی است. یک مثال قابل مشاهده در این خصوص موثر بودن سیستم دفاع موشکی گنبد آهنین است.این سیستم به دستور وابتکار رئیس جمهور اوباما اجرایی شد.این سیستم تابستان گذشته شمار زیادی از موشک هایی را که از طرف افراطیون از غزه با هدف کشتن غیرنظامیان اسرائیلی شلیک شدند ساقط کرد.این به ابزاری قدرتمند برای نجات جان اسرائیلی ها بدل شده است.رئیس جمهور در تماس های خود با نخست وزیر نتانیاهو از تمایلش برای بحث درباره تعمیق همکاری های امنیتی،تقویت و ارتقاء آن خبر داده است.هر زمان که مقامات اسرائیلی مصمم به اجرای این موضوع باشند وی آماده است که این کار را انجام دهد.

وی افزود: این نشان دهنده این موضوع نیست که روابط بین آمریکا و اسرائیل تضعیف شده است.در حقیقت نخست وزیر نتانیاهو به خوبی نشان داده است که سطح همکاری های امنیتی که اسرائیل از دولت اوباما دریافت کرده ، غیرمنتظره بوده است. این همکاریها ادامه پیدا خواهد کرد.دو مثال برای شما می زنم.اشتون کارتر وزیر دفاع اوایل هفته آینده به اسرائیل سفر خواهد کرد.وی در آنجا با همتای اسرائیلی و دیگر مقامات ارشد دیدار خواهد کرد تا همکاریهای امنیتی بین دو طرف را بررسی کنند.این هفته هم رئیس بخش مقابله با تروریسم وزارت خارجه آمریکا نشستی مهم درباره همکاریهای امنیتی با معاون مشاور امنیت اسرائیل برگزار خواهد کرد.آنها در این دیدار درباره مسائل مختلف از جمله نگرانی های مشترک آمریکا و اسرائیل درباره اقدامات بی ثبات کننده ایران در منطقه از جمله حمایت این کشور از مزدورانش در منطقه از جمله حزب الله که اسرائیل را تهدید می کند، صحبت خواهند کرد.این همکاری های امنیتی در جریان است و دولت آمریکا از هر فرصتی برای بررسی تعمیق این روابط استفاده می کند.

وی درباره تیراندازی در تنسی گفت:این تیراندازی غمبار بیست و چهار ساعت پیش روی داد. رئیس جمهور دیروز مراتب تسلیت خود را به قربانیان این تیراندازی ابراز داشت.رئیس جمهور دیروز توضیحات رئیس اف.بی.آی و مشاوران ارشد خود در بخش ضد تروریسم را در این باره شنید.وی در جریان آخرین مراحل تحقیقات درباره این تیراندازی قرار گرفت.بدیهی است که دادستان کل آمریکا در جریان تحقیقات قرار دارد.اف.بی.آی این موضوع را به طور شفاف اعلام کرده است که در تحقیقات خود انگیزه های مختلف از جمله احتمال تروریسم داخلی در این اقدام را بررسی خواهد کرد.این بخشی از تحقیقات در دست انجام شدن است.رئیس جمهور اعلام کرده است که عموم مردم آمریکا را در جریان تحقیقات قرار خواهد داد.من اطلاعات بیشتری در این باره در اختیار ندارم.

وزرای خارجه و دفاع آمریکا به منطقه سفر می‌کنند

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سفر آتی جان کری به منطقه گفت:دولت آمریکا به تعامل و تماس های خود با همپیمانانمان در منطقه ادامه خواهد داد.لازم است که این موضوع را یادآوری کنم که اشتون کارتر وزیر دفاع راهی منطقه می شود و وی هفته آتی سفرهایی به اسرائیل و عربستان خواهد داشت و در آنجا با مقامات ارشد آنها دیدار خواهد کرد. مطمئنم که گفتگوهایی درباره توافق با ایران صورت خواهد گرفت. البته این تنها موضوع گفتگوهای وی در آنجا نخواهد بود. شما همچنین به سفر جان کری به منطقه اشاره کردید.مطمئنم که به تمامی تماس های تلفنی که رئیس جمهور این هفته با هم پیمانان مان در منطقه و جهان درباره ایران داشت توجه کرده اید.این نشان دهنده این موضوع است که تعامل قابل توجهی در رابطه با بررسی این موضوع با همپیمانانمان مشاهده می شود.

الان می‌توانیم تهدیدات ایران علیه اسرائیل و حمایتشان از تروریسم را محدود کنیم

وی افزود: بر اساس این توافق ایران به سلاح اتمی دست پیدا نمی کند. ایران بیش از این نمی تواند کاری انجام دهد که جسور شود و به سلاح اتمی دست پیدا کند. بنابراین با خارج شدن چشم انداز ایران از دستیابی به سلاح هسته ای از طریق میز مذاکره ،ما حالا می توانیم بر روی گام های ضروری دیگری از جمله محدود کردن میزان تهدیدات آنها برای اسرائیل ،حمایت آنها از تروریسم،حمایت آنها از مزدورانشان برای بی ثباتی سیاسی در منطقه ناآرام خاورمیانه تمرکز کنیم. این نگرانی ها نگرانی های بزرگ دیگر هم پیمانان و متحدان ما در منطقه هم هستند. آمریکا خود را متعهد می داند که در تعامل با این کشورها به این موضوع رسیدگی کند.همانطور که رئیس جمهور در کنفرانس خبری روز چهارشنبه خود گفت،دلیلی وجود دارد که جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی اولویت رئیس جمهور آمریکا بوده است زیرا یک ایران مسلح به سلاح اتمی آنها را خطرناک تر و جسورتر می کند. این نظر نخست وزیر نتانیاهو هم بوده است.این یک اولویت مشترک است که ما درباره آن پیشرفت هایی داشته ایم.موضوع توافق و همچنین افزایش و تعمیق همکاریهای امنیتی بین آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس)برای مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ایران بخش مهمی از مذاکرات بین رئیس جمهور و وزیر خارجه عربستان بوده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا در دیدار وزیر خارجه عربستان با اوباما موضوع دیدار ملک سلمان از آمریکا مطرح شده است؛گفت:من نمی توانم در حال حاضر درباره احتمال این دیدار صحبتی کنم.اگر اطلاعات جدیدی در اختیار داشتم اعلام خواهد کرد.

ارنست در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید “آیا در دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه عربستان درباره دیدار مقامات عربستان با اسرائیل در رابطه با توافق با ایران مطلبی مطرح شده است”،گفت: من از دیدار بین مقامات عربستان و اسرائیل اطلاعی در اختیار ندارم.

سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید، “طیف های سیاسی در اسرائیل مخالف این توافق هستند آیا رئیس جمهور قصد ندارند که سفری به اسرائیل داشته باشند؟”،گفت: من از اینکه وی برنامه ای در این رابطه داشته باشد،آگاه نیستم. رئیس جمهور معتقد است که این توافق توجه دقیقی به اسرائیل داشته است. رئیس جمهور در کنفرانس خبری روز چهارشنبه اعلام کرد که او نه تنها از نگرانی های اسرائیلیها درباره ایران و رفتارهای این کشور آگاه است بلکه این نگرانی ها را مشروع می داند. رئیس جمهور زمانی که وارد تلاشها برای جلوگیری از رسیدن ایران به تسلیحات اتمی شد به این نگرانی ها در ذهن خود توجه داشت.رئیس جمهور همچنان معتقد است که بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی از راه دیپلماسی است.از راه دیپلماسی ایران داوطلبانه گام هایی را بر می دارد که برای کوچک کردن ذخایر اورانیومش به میزان ۹۸ درصد لازم است.

وی افزود: آنها سیزده هزار سانتریفیوژ خود را برخواهند داشت.آنها راکتور آب سنگین خود را با سیمان پر می کنند تا اینکه پلوتونیم تسلیحاتی در آن تولید نشود، تضمین شود. این بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی است. بخش مهم این است که اگر ایران به این تعهدات عمل نکند آنگاه ما می توانیم تعهد آنها به این توافق بررسی کنیم.ما سخت ترین بازرسی های سرزده را که تاکنون بر برنامه اتمی هر کشوری وضع شده است،بر آنها وضع کرده ایم تا میزان پایبندی آنها به توافق را راستی آزمایی کنیم.

وی افزود: آنچه که در اینجا درست است این است که این موضوع نگرانی های دیگر ما را در رابطه با رفتار ایران رفع نمی کند. زمانی که ایران اسرائیل را تهدید می کند و در این راه لفاظی های یهودی ستیزانه به کار می گیرد این موضوعی است که ما آنرا به شدت محکوم می کنیم.رئیس جمهور این موضوع و خطر مهمی را که این کشور برای اسرائیل ایجاد می کند،درک می کند و این خطر حتی زمانی که ایران به سلاح اتمی برسد می تواند به مراتب شدیدتر باشد.این موضوع سبب شده است که رئیس جمهور این اولویت را مد نظر قرار دهد و خود را متعهد به آن بداند. وی در تماس تلفنی با نخست وزیر نتانیاهو تلاش کرده است که در تعامل موثر با هم با بسیاری از اقدامات بی ثبات کننده ایران در منطقه و از جمله حمایت آن از حزب الله مقابله کند.

بهترین و موثرترین راه، دیپلماسی است

ارنست در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید “اگر اسرائیل از گزینه نظامی ضد ایران استفاده کند آنگاه واکنش آمریکا چه خواهد بود؟”،گفت: من نمی خواهم درباره این موضوع فرضی گمانه زنی داشته باشم. ماوراء این موضوع تایید می کنم که رهبران اسرائیل البته محقند که گام هایی را که معتقدند برای دفاع از کشورشان ضرروی است،بردارند. آنها مسئوولند که این تصمیمات را اتخاذ کنند. رئیس جمهور همچنین نشان داده است که گزینه نظامی از طرف آمریکا موضوعی است که همچنان در دسترس است اما موثرترین راه و بهترین راه برای ما برای جلوگیری از دستیابی به تسلیحات اتمی از راه دیپلماسی منظم و توافقی است که ساختار آن ریخته شده است.بر اساس آن ایران لازم است که گام های قابل توجهی برای کاهش میزان برنامه اتمی اش بردارد و این اقدامات از طرف جامعه بین المللی راستی آزمایی شوند.

این سخنگو درباره سفر آتی اشتون کارتر به سرزمینهای اشغالی گفت: من نمی توانم پیش داوری درباره این سفر و مباحثی که مطرح خواهد شده داشته باشم اما به طور کلی بخشی از پیامی که کارتر برای مقامات آنجا خواهد بود این است که آمریکا و رئیس جمهور اوباما خود را متعهد به تقویت همکاریهای امنیتی و روابط با اسرائیل که نخست وزیر نتانیاهو آنها را غیرمنتظره خوانده است،می دانند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید “اگر آمریکا تحریمهای خود ضد ایران را رفع نکند آنگاه ایران می تواند به شورای امنیت شکایت کند، آیا این نگران کننده نیست؟”،گفت:من قصد ندارم درباره اینکه اگر کنگره موقعیت آمریکا در جهان را تخریب کند و به ایران این فرصت را بدهد که از تمامی منافع رفع تحریمها استفاده کند و به تعهداتش پایبند نباشد، صحبت کنم.

وی افزود: بر اساس ارزیابی کارشناسان ما مدت زمان گریز هسته ای ایران هم اکنون دو تا سه ماه است و زمانی که این توافق اجرایی شود آنگاه زمان گریز هسته ای ایران به طور قابل توجهی به یک سال افزایش پیدا خواهد کرد آنگاه ما در جایگاهی خواهیم بود که می توانیم متعهد بودن ایران به توافق را راستی آزمایی کنیم. آنگاه ما اطلاعات بیشتری درباره برنامه اتمی ایران در اختیار خواهیم داشت.

گزینه نظامی روی میز قرار دارد

این سخنگو در ادامه افزود: آمریکا بارها در تماس های خود با اسرائیل درباره تعمیق همکاریهای امنیتی گفتگو کرده است. رهبران دو کشور بارها در این رابطه با هم گفتگو کرده اند. آنچه که درست است این است که زمان گریز هسته ای افزایش پیدا کرده است. این به آن معناست که ما تضمین های لازم برای پایبندی ایران به توافق را در اختیار داریم. اگر زمانی ما مطمئن شویم که آنها به توافق پایبند نیستند آنگاه ما همچنان گزینه های زیاد و مختلفی را در اختیار خواهیم داشت. بازگشت تحریمها یا حتی اجرای گزینه نظامی. نکته دیگری که درباره گزینه نظامی باید به آن اشاره کنم این است که توافق زمانی اجرایی می شود که ایران گام هایی در رابطه با محدود کردن برنامه اتمی خود بردارد. رفع تحریمها آغاز نخواهد شد مگر اینکه ایران گام هایی در جهت محدود کردن برنامه اتمی اش بردارد.این موضوع مهمی است که باید آنرا به خاطر داشته باشیم.اگر در مدت زمان این توافق ۱۰ ساله رهبران ایران رفتار خود را تغییر دهند و تصمیم به فریبکاری بگیرند و برای رسیدن به سلاح اتمی تلاش کنند آنگاه آنها برای دسترسی به مواد شکاف پذیر برای ساخت بمب به یکسال زمان نیاز خواهند داشت.اینجا یک نکته کلیدی وجود دارد.گزینه نظامی روی میز قرار دارد اما حقیقت این است که این گزینه نظامی ارتقاء پیدا خواهد کرد زیرا ما سالهاست که وارد ماجرا شده ایم و مقادیر قابل توجهی جزئیات درباره برنامه اتمی ایران جمع آوری کرده ایم. زمانی که لازم باشد که درباره حمله به اهداف از طرف رهبران نظامی در اسرائیل و آمریکا تصمیم گیری شود ،این تصمیم گیری اعلام خواهد شدو در این حالت توانایی ها ما براساس اطلاعاتی که در این سالها و از طریق رژیم بازرسی ها جمع آوری شده اند ارتقاء پیدا کرده است.

وی افزود: معتقدیم که بهترین راه برای ما به منظور جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی از راه دیپلماسی است. اگر پس از آنکه توافق اجرایی شد ایران بخواهد که فریبکاری کند و بخواهد به سلاح اتمی برسد مدت زمانی که آنها به آن خواهند رسید از امروز طولانی تر خواهد بود و آنگاه توانایی جامعه بین المللی برای پاسخگویی به این موضوع به خاطر قوی شدن مواضع سیاسی آنها و توانایی های برنامه ریزان نظامی ما به خاطر دستیابی به اطلاعات قابل توجه از برنامه اتمی ایران قدرتمند تر خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سخنرانی چهارشنبه اوباما گفت:اگر ما وضعیت این آمریکاییها را به عنوان یک ابزار معامله در این توافق وارد می کردیم آنگاه آزادی این افراد دشوارتر می شد.موفق اجرا شدن یک توافق به این است که زود پیش داوری نکنیم.اگر ما موضوع این آمریکایی های بازداشتی را در مذاکرات مطرح می کردیم آنگاه نمی توانستیم به فوریت به توافق برسیم و آنگاه توانایی آمریکا برای آزادی آنها کاهش پیدا میکرد.آنچه که رئیس جمهور و جان کری انجام دادند این بود که تلاش کردند که موضوع این آمریکایی ها به عنوان ابزار معامله در مذاکرات اتمی با ایران مطرح نشود.آنچه که جان کری انجام بود این بود که بر آزادی آنها که ناعادلانه در این بازداشت شده اند،پافشاری کرد.

سخنگوی کاخ سفید گفت: زمانی که ایران به تسلیحات اتمی برسد آنگاه بزرگترین تهدید خواهد بود و هیچ سناریویی بالاتر از این وجود ندارد.این موضوع سبب شد که رئیس جمهور از ۲ سال مذاکرات حمایت کند تا از دستیابی آنها به تسلیحات اتمی جلوگیری کند.این موضوعی بوده است که رئیس جمهور آنرا نه تنها به اعضای کنگره بلکه به متحدان و همپیمانانمان در سراسرجهان اعلام کرده است. این موضوع به هیچ روش نمی تواند نگرانی هایی که هم پیمانان و متحدانمان در خاورمیانه(غرب آسیا)درباره حمایت ایران از تروریسم ،حمایت آنها از مزدورانشان و ایجاد بی ثباتی در کشورهای خاورمیانه (غرب )آسیا دارند ،کم کند.

گاف ارنست در استفاده کلمه “اسرائیل” به جای “ایران”

ما به تعامل خود با این کشورها ادامه می دهیم تا همکاریهای امنیتی خود را افزایش دهیم و به طور موثرتر با اقدامات اسرائیل (ایران) برای حمایت از شبه نظامیان حزب الله در لبنان یا شبه نظامیان حوثی که در اوضاع سیاسی در یمن دخالت می کنند، مقابله کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما درباره سخنان آتی رهبر معظم ایران درباره توافق هسته ای چه خواهد بود،گفت: من در حال حاضر نمی توانم پیش بینی درباره آنچه که آیت الله خامنه ای خواهد گفت،داشته باشم. من نگرانی ویژه ای در این رابطه ندارم.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=165634

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]