سیدحسن موسوینژاد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه دو حادثه اتفاق افتاده یکی برای قطار ترکیه و دیگری برای شرکت رجا بود، اظهار کرد: در حادثه اول که قطاری از سوی شرکت ترکیهای در مسیر در حال تردد بود با انفجار رخ داده حرکت متوقف شده و این مساله باعث مسدود شدن مسیر ریلی شد.
وی افزود: با توجه به نیاز به بازگرداندن مسافران به خاک کشور، شرکت رجا با هماهنگیهای لازم یک قطار خالی از مسافر را به سمت ترکیه فرستاد که متاسفانه در حرکت این قطار نیز مشکلاتی به وجود آمد.
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا با بیان اینکه راه آهن ترکیه به شکل شفاهی امنیت قطار دوم را به طور کامل تضمین کرده بود، اظهار کرد: با توجه به حادثه دوم اتفاق افتاده در مسیر این قطار به نظر میرسد بحث امنیت در این مسیر ریلی رعایت نشده است از این رو شرکت رجا تا زمانی که به طور کامل از بازگشت امنیت به این مسیر ریلی مطمئن نشود از حرکت قطارهای جدید خودداری میکند.
موسوینژاد درباره توضیحات ارائه شده از سوی مقامات دولت ترکیه درباره حوادث به وجود آمده نیز اظهار کرد: طبق آخرین اطلاعاتی که داریم هنوز هیچ یک از مقامات ترکیه به طور رسمی گزارش مربوط به این حوادث را ارائه نکردند البته بررسیها در این زمینه ادامه دارد و امیدواریم تکلیف این حوزه در آینده نزدیک مشخص شود.
وی اضافه کرد: ما در این زمینه درخواست توضیح رسمی ارائه کردیم و البته راهآهن ایران قید کرده است که تا زمانی که اطمینان کافی از امنیت قطارهای مسافری ایران در خاک ترکیه به وجود نیاید برنامه حرکتی آینده تحت تاثیر خواهد بود.
به گزارش ایسنا، روابط عمومی شرکت راهآهن اعلام کرده وزارت خارجه ایران به طور رسمی پیگیری مسائل مربوط به این حوادث را انجام میدهد و مسئولان ترکیه در این رابطه گزارش خود را اعلام میکنند.
هر چند هنوز به طور رسمی هیچ یک از گروههای تروریستی مسئولیت این حوادث را بر عهده نگرفتهاند اما یکی از خبرگزاریهای فعال در کشور ترکیه اعلام کرده گروه پکک اصلیترین عامل این حادثه بوده است.
مسیر تهران آنکارا در طول سالهای گذشته تنها به عنوان مسیر ریلی بینالمللی ایران فعال بوده که با توجه به حوادث به وجود آمده احتمال تغییر در برنامه حرکتی این قطارها بسیار وجود دارد.
از ایران شرکت حمل و نقل ریلی رجا مسئولیت جابجایی مسافران به سمت آنکارا را داشت.