این محقق انگلیسی پس از مطالعه برروی تاثیرات کوکاکولا در بدن در نخستین ساعت مصرف اعلام کرد: در ۱۰ دقیقه نخست پس از مصرف این نوشابه گازدار، ۱۰ قاشق چایخوری شکر وارد بدن ما می شود که عملا میزان آن ۱۰۰ درصد نیاز روزانه محسوب می شود، اما با توجه به وجود اسید فسفریک در ترکیبات آن ، بدن حالت تهوع پیدا نمی کند زیرا این نوع افزودنی طعم شکر را تغییر داده و فرد می تواند آنرا بنوشد.
۲۰ دقیقه پس از نوشیدن کوکاکولا میزان قند در خون به اوج خود می رسد که سپس منجر به ترشح انسولین در بدن می شود، در این لحظه کبد واکنش نشان داده و تمام قند موجود را به چربی تبدیل می کند.
پس از گذشت ۴۰ دقیقه از نوشیدن کوکاکولا ، جذب کافئین موجود در آن نیز تکمیل شده و مردمک چشم ها گشاد و فشار خون بالا می رود و کبد نیز در واکنش قند را وارد سیستم گردش خون می کند، اکنون گیرنده های ادنوزین مغز بکار افتاده و با خواب آلودگی مبارزه می کند.
پس از گذشت ۴۵ دقیقه از مصرف این نوشابه بدن تولید دوپامین را افزایش داده و مراکز لذت در مغز را فعال می کند دقیقا همانگونه که هروئین در بدن عمل می کند.
در حالی که پس از گذشت ۶۰ دقیقه از نوشیدن آن، اسید فسفریک با به هم متصل کردن کلسیم، منیزیم و روی در معده منجر به افزایش سوخت و ساز شده و قند بالا در خون نیز منجر به دفع کلسیم از طریق ادرار از بدن می شود.
خواص ادرار آور کافئین نیز وارد عمل شده و از طریق ادرار، کلسیم، منیزیم و روی که برای استخوان ها مفید هستند را از بدن خارج می کند. پس از کاهش این تحریک، قند خون بشدت افت می کند و بدن تحریک پذیر و یا بی تفاوت می شود. این در حالی است که تمام آب حاوی بطری ، قبل از اینکه بدن شما بتواند مواد کافی را برای هیدراته نگه داشتن سیستم و قوی کردن استخوان ها و دندان ها جذب کند، از بدن دفع شده است.
این داروساز انگلیسی در وبلاگ خود نوشت: یکی از چیزهایی که همواره باعث تعجب من می شد این بود که مشاهده می کردم برخی از افراد با اینکه در رژیم غذایی خود از مصرف چربی پرهیز می کردند اما به وزنشان اضافه می شد. پس از مشاهده ابتلای خیلی از آنها به بیماری های مربوط به اضافه وزنی مانند مشکلات قلبی ، دیابت و یا تاثیرات منفی داروها، تصمیم گرفتم علت آنرا پیدا کنم که چه چیزی باعث چاقی این افراد می شود.
به عقیده وی یکی از خطرات عمده برای سلامت بدن، مربوط به باصطلاح ‘شربت ذرت با فروکتوز بالا’ (High Fructose Corn Syrup) می شود که در بسیاری از نوشابه ها استفاده می شود، این ماده می تواند با فریب دادن کبد، به چربی تبدیل شود.
وی افزود: من از بیماران خود خواستم تا آب و یا چایی سبز را جایگزین کوکاکولا کنند. حتی برای شیرین کردن نوشیدنی ها از شیرین کننده های طبیعی استفاده کنند. نتایج فوق العاده شد.
روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بطری کوکاکولا در جهان به فروش می رسد. این نوشابه علاوه بر این ماده حاوی کافئین و نمک های پالایش شده است. مصرف این مواد بویژه در دوزهای بالا می تواند خطر چاقی ، دیابت، بیماری های قلبی و فشار بالا را افزایش دهد. بنابراین اگر قلب خود را دوست دارید قبل ازاینکه یک بطری کوکاکولا بنوشید به تاثیرات آن فکر کنید.
ایرنا