ایران در حکومت روحانیون
نویسنده این کتاب «دیلیپ هیرو» روزنامه نگار هندى مقیم لندن، مورخ و کارشناس مسایل سیاسى است که بعد از پیروزى انقلاب اسلامى چند بار به ایران سفر کرده و آثار زیادى را درباره ایران به رشته تحریر درآورده است.
کتاب هاى «ایران در حکومت روحانیون» (۱۹۸۴٫م)، «ایران: انقلاب از درون» (۱۹۹۸٫م)، «طولانی ترین جنگ» (۱۹۸۹٫م)، «همسایه آرى، دوست نه: ایران و عراق پس از جنگ خلیج فارس» (۲۰۰۱٫م) و «ایران امروز» (۲۰۰۶٫م) آثار وى می باشند که راجع به ایران منتشر شده اند.
کتاب «ایران در حکومت روحانیون» توسط «محمدجواد یعقوبى دارابى» ترجمه و توسط نشر «باز» در ایران منتشر شده که پیش از این توسط «شرکت رولج و کیگان پائل» در لندن به چاپ رسیده بود.
نویسنده در مقالات متعددى ایران را به تعلیق غنی سازى تشویق می کند! و اسلام را تنها ظاهرى براى مردم ایران معرفى می کند.
نکته مهم این است که نشر «باز» به عنوان منتشرکننده این اثر، زیر مجموعه مرکز بازشناسى اسلام و ایران است که «مصطفى میرسلیم» (وزیر اسبق ارشاد) از سال ۱۳۶۸ به عنوان رییس هیأت مدیره آن، فعالیت می کند.
* بخش ها و محورهاى دیگرى از کتاب:
– زیر سؤال بردن افراد مذهبى و طیف هاى وفادار به امام (سپاه، مردم و حزب جمهورى)
– دفاع از حرکات تجزیه طلبانه و قومیتگرایى
– زیر سؤال بردن شخصیت هاى مذهبى و نادیده گرفتن نقش علما در نهضت ملى شدن صنعت نفت
– تعریف و تمجید از خاندان پهلوى
– تحریف تاریخ
– تحریف نام خلیج فارس
– به رسمیت شناختن فرقه ضاله وهابیت
و…
باید توجه کرد که اکثر منابع مورد استفاده نویسنده، منابع غربى و برخى چهره هاى ایرانى فرارى بوده اند.
روزنامه و رسانه هایى چون “بى.بى.سى”، “دیلى تلگراف”، “گاردین”، “آبزرور”، “ساندى تایمز”، “واشنگتن پست”، “نیوزویک” و اشخاصی چون “نیکى آرکدى”، “یروند آبراهامیان”، “ادوارد براون”، “شاهرخ اخوى” که به طور قطع با گرایش خاصى اخبار ایران را مخابره می کردند، منبع مورد اعتماد غرب محسوب می شوند.