حسین شمسآریان کارگردان مستند «هیروشیمای کوچک» است. او این مستند را در سال ۱۳۹۱ درباره اهالی روستای زرده واقع در ۴۰کیلومتری سرپل ذهاب ساخت. اکنون، سه سال از ساخت این مستند میگذرد، اما شمس هنوز به زرده سر میزند تا از حال مردم روستا غافل نباشد.
با اینکه منطقه جغرافیایی روستای زرده در منطقه عملیاتی نبرد ایران و عراق قرار داشت، اهالی روستا خانههایشان را ترک نکردند و کنار رزمندگان دفاع مقدس با متجاوزان جنگیدند. پس از صدور قطعنامه و چند روز مانده به عملیات مرصاد، این روستا و اطراف آن توسط ارتش بعث بمباران شیمیایی شد که عوارض آن در نسل امروز این روستا هم وجود دارد.
آمبولانس اهدایی دفتر مقام معظم رهبری به جانبازان شیمیایی روستای زرده
حسین شمس میگوید که اهالی روستا با بیماریهای عصبی، پوستی و گوارشی درگیر هستند. حتی رهبر انقلاب در سفر به کرمانشاه اسم این روستا را آورده و گفتهاند که شیعیان مستضعفی در آنجا زندگی میکنند.
شمس می گوید که پس از ساخت «هیروشیمای کوچک» اتفاقات خوبی در روستا افتاده و کمکهای درمانی و خدماتی به اهالی آن انجام شده است. اما این روستا نیاز به رسیدگی و مراقبت دائمی دارد، به همین دلیل است که او و تیم همراهش هنوز از لوکیشن مستندشان دل نکندهاند و دائم به آنجا میروند تا مشکلات جدید مردم را منعکس کنند. در جریان آخرین حضور شمس در روستای زرده یک اتفاق عجیب رخ میدهد و او به دستور دادستان منطقه بازداشت میشود. شمس میگوید: فرماندار به دادستان گفته بود که من بدون مجوز به این روستا میآیم. به همین خاطر بازداشت شدم و پس از پیگیریهایی که انجام شد، آزاد شدم. در نهایت فرماندار تماس گرفت و گفت که شما مهمان ما هستید!
تسنیم