به طور معمول رئیس جمهور روسیه همیشه در سفرهای خود به مانند سفری که چند سال پیش بمنظور حضور در نشست روسای کشورهای حاشیه دریای خزر به تهران داشت، با ۳ هواپیما هم شکل وارد می شود و نزدیک به ۱۸۰ نفر هیات همراه وی می باشد.
چمدان اتمی چیست؟
چمدان اتمی وسیلهای است که در آن دادههای رمزی و سری لازم جهت صدور فرمان حمله، با بکار گیری تسلیحات هستهای کشورهای آمریکا، فرانسه و روسیه، بوسیله رئیس جمهور آنها نگهداری میشود.
درروسیه سه چمدان اتمی وجود دارد. چمدانها “چگت” نام دارند. اولی در دست رئیس جمهور، دومی در دست رئیس ستاد مشترک سه قوا و سومی در اختیار وزیر دفاع است. این سری چمدان بخشی از سامانه ارتباطات و فرماندهی کل ارتش روسیه، کازبک، است. این نام از نام سیگار برگ مورد علاقه “استالین” گرفته شد. طبق قوانین کرملین، روسها باید سه نفره و پشت سر هم فرمان حمله را صادر کنند.
چمدان اتمی، اولین بار در بحران موشکی کوبا در دهه ۱۹۶۰ میلادی به رسمیت شناخته شد. ایجاد چمدان اتمی به دلیل نگرانی “جان اف کندی،” رئیس جمهور وقت آمریکا، در رابطه با توانایی نسبتاً مطلق صدور فرمان حمله، بوسیله رئیس ستاد مشترک سه قوا طراحی شد تا اولاً: رئیس جمهور مملکت هر زمان و بدون تلف شدن وقت بتواند فرمان حمله یا دفاع با تسلیحات هستهای را صادر کند؛ (بعلاوه یک نفر دوم که بیش از سه جانشین دارد)
دوما: امرای ارشد ارتش نتوانند سرخود عمل کرده و عامل جنگ هستهای شوند. در محافل آمریکایی این چمدان را “توپ فوتبال هستهای” یا “کیف مدرسه اضطراری رئیس جمهور” مینامند.
محتویات چمدان هستهای چیست؟
گفته می شود در این چمدان، وسایل ارتباط کاملاً امن با یک ماهواره مخصوص، نقشههای کشورهای مختلف، سناریوهای مختلف جنگی، آمار احتمالی تلفات در منطقه مورد هدف، رمزهای صدور مجوز حمله و برخی اسرار دیگر جای داده شده است. محتویات چمدانهای سه کشور نامبرده تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
پوتین در سال ۲۰۱۲ ( ۱۳۹۱) همزمان با انتخاب مجدد به عنوان رئیس جمهور روسیه، چمدان اتمی را از کرملین دریافت کرد. چمدان اتمی پوتین نیز شامل کدهای رمزگذاری شده درباره تسلیحات هستهای است. ظاهر چمدان شبیه به یک کیف لپتاپ است و به رئیس جمهور علائمی هشدار دهندهای درصورت وقوع حملات اتمی در گوشه و کنار جهان میدهد.
خودروی مخصوص رئیس جمهور روسیه
این خودرو که محصول شرکت خودروسازی زیل روسیه است، از خودروی ویژه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پیشرفتهتر است.
شرکت زیل اعلام کرده که ۶ سال برای ساخت این خودروی جدید زمان مصرف کرده است، پوتین اصرار داشته که تمامی ساختارها و قطعات این خودرو ساخت روسیه باشد و تکنولوژی امنیتی و نظامی آن نیز از روسیه تامین شده تا به صورت کامل بتوان آن را خودرویی ساخت روسیه دانست، تحلیلگران این اقدام پوتین را آغازی بر ورود روسیه به رقابت در بازار خودروهای فاخر دانستهاند.
این خودرو که کاملا زرهی و امن است، تنها ۳ و نیم تن وزن دارد، شیشه های این خودرو ضد گلوله و ضد موشک است و ساختار تجهیزات داخلی آن به گونه ای است که حتی میتوان یک جنگ را از درون آن اداره کرد.
بر اساس این گزارش خودروی مذکور حتی در مقابل حملات شیمیایی و اتمی نیز مصون بوده و از سیستم پیشرفته الکترونیکی بهرهمند است که قابلیت کنترل و حرکت آن از داخل و خارج خودرو را فراهم می کند، این خودرو تجهیزات پیشرفته ارتباطاتی دارد که میتوان آن را در حال حرکت خودرو به یک سالن ارتباطات و نشست های نظامی کاملا محرمانه تبدیل کرد.