مشاور عالی رئیس جمهور افزود: تا به امروز دستاوردهای متعددی در حوزه مناطق آزاد بهدست آمده است که امیدواریم با سیاستهای ابلاغی رئیسجمهور بتوانیم سرانجام خوبی را برای مناطق آزاد رقم بزنیم، این در شرایطی است که در دو سال گذشته مناطق آزاد کشور به ریل اصلی خود بازگردانده شدهاند.
وی تصریح کرد: سیاست جدی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه کشور، ایجاد سکوهای صادرات است که امسال دو سکوی صادراتی شلمچه و ماکو افتتاح شدهاند و هماکنون نیز پایانه صادراتی سرخس در دست ساخته بوده و منطقه آزاد ارس نیز در حال توسعه است.
ترکان در ادامه به انتخاب مناطق آزاد جدید اشاره و خاطرنشان کرد: انتخاب این مناطق براساس رویکرد گسترش صادرات به کشورهای همسایه است، چرا که فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، بازارهای جهانی دارند و باید برای کالاهای صادراتی به کشورهای همسایه بازارسازی کرد.
مشاور عالی رئیس جمهور اظهار داشت: بازار کشورهای همسایه، بازار کمی نیستند، لذا منطقه آزاد مهران به عنوان سکوی صادراتی به عراق تعیین شده و منطقه «بانه-مریوان» نیز برای گسترش صادرات به اقلیم کردستان طراحی شده است، ضمن اینکه منطقه آزاد اردبیل برای کار با جمهوری آذربایجان و اینچهبرون برای کار با قزاقستان و ترکمنستان ایجاد خواهد شد.
وی، منطقه آزاد جاسک را پایانه دوم صادراتی کشور عنوان و خاطرنشان کرد: با نظر شخص رئیسجمهور، قرار است این منطقه آزاد، تجارت در دریای عمان را ساماندهی کند.
ترکان، سهم مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را از کل صادرات کشور، ۷۰ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر ساخت چندین فرودگاه و بندر خشک در مناطق آزاد برای ساخت آغاز شده، ضمن اینکه پایانه صادراتی ماکو نیز به اتمام رسیده است.
وی اظهار داشت: در هندورابی یک فرودگاه و بندر در دست ساخت است و در قشم نیز بندر توسعهای را در دست ساخت داریم که میتواند تحولآفرین باشد% البته بندر کاوه در خلیجفارس نیز از قبل در دست ساخت بوده است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: در کیش ساخت یک بندر ۳۷ هزار تنی در دولت یازدهم آغاز شده است و در جزیره هندورابی نیز یک فرودگاه و بندر جدید در دست ساخت داریم که امسال ساخت باند فرودگاه تمام میشود.
ترکان گفت: در چابهار نیز به غیر از فرودگاه کُنارک، یک فرودگاه مستقل در داخل این منطقه آزاد ایجاد خواهد شد./دانشجو