شایعه پیشنهاد الاهلی مصر به کارلوس کیروش این روزها سر زبانها افتاده. مسئولان این باشگاه مشهور مصری پس از جدایی خوزه پسیرو، برای انتخاب سرمربی جدید رایزنیها را آغاز کرده و به نام چند مربی رسیدهاند. فیلیکس ماگات آلمانی گزینه نخست است و کارلوس کیروش و چند مربی دیگر نیز در لیست الاهلی قرار دارند.
این پیشنهاد در حالی مطرح شده که پیشتر نیز شایعه حضور کیروش در چند باشگاه اروپایی و یکی دو تیم ملی به گوش میرسید. از جمله تیم ملی آفریقای جنوبی و باشگاههایی نظیر کوئینزپارک رنجرز و لیدزیونایتد انگلیس.
این پیشنهادها هرگز رسمی نشد یا مورد توجه کیروش قرار نگرفت. او که در ایران اختیاراتی بالاتر از یک سرمربی دارد همچنان به حضورش در تیم ملی ادامه میدهد. آن هم در حالی که دستیارهای او طی چند سال اخیر جملگی خوشبخت شده و در تیمهای جدید مشغول فعالیتند. چرایی ادامه حضور کیروش در تیم ملی ایران و پیشنهادهایی که نه برای او بلکه به دستیارانش میرسد سوژه اصلی این گزارش است.
* پیشنهاد الاهلی، نصف ایران!
یک روزنامه عرب زبان یکی دو روز قبل نام کیروش را میان گزینههای الاهلی مصر نوشته و حتی از مبلغ پیشنهادی این باشگاه مصری برای جذب سرمربی تیم ملی ایران خبر داد.
در این گزارش از پیشنهاد ۷۵ هزار دلاری الاهلی به کیروش پرده برداشته شد اما گویا سرمربی ایران رقمی حدود ۱۵۰ هزار دلار در ماه از این باشگاه درخواست کرده. رقم پیشنهادی الاهلی در یک سال به حدود ۸۴۰ هزار دلار میرسد. رقمی که کمتر از نصف قرارداد کیروش در ایران است.
آیا باید منتظر جدایی کیروش با این شرایط باشیم؟ پاسخ نهتنها ما که کیروش هم منفی است.
* پیشنهاد بهتر برسد کیروش میرود
اصولا وقتی پیشنهاد برای یک سرمربی می آید که وی به مدیربرنامه هایش گفته باشد در صورت داشتن یک مورد بهتر حاضر به جدایی از تیم فعلی است. بنابراین به خوبی می توان دریافت که اگر کیروش پیشنهادی از اروپا با رقمی همسطح با دستمزدش در تیم ملی ایران دریافت کند قطعا جدا خواهد شد.
او اگر ۵ سال است که روی نیمکت تیم ملی ایران مینشیند اصلیترین دلیلش دریافت نکردن پیشنهاد مالی بالاتر از مبلغ قراردادش در ایران است. او مثل تمام مربیان هیچگاه حضور در سطح اول فوتبال اروپا را رها نمیکند تا روی نیمکت تیم ملی ایران بنشیند. پس دلیل اصلی تداوم حضور کیروش در ایران، میتواند نداشتن پیشنهاد مالی مناسب از تیمی حتی متوسط در فوتبال اروپا یا آفریقا باشد.
* ایران برند است
تیم ملی ایران و حضور روی نیمکت آن نیز یک رزومه قابل توجه است، حتی برای کیروش که سالها مربی منچستریونایتد، رئالمادرید و تیم ملی پرتغال بوده.
اگر به رنکینگ فیفا نگاهی بیندازیم، ایران را در رده نخست آسیا و در زمره ۴۰ تیم برتر فوتبال جهان میبینیم (البته رنکینگ فیفا همیشه ملاک قدرت تیمها نیست) اینکه یک مربی روی نیمکت یکی از ۴۰ تیم برتر رنکینگ بنشیند، آن هم با قراردادی حدود ۲ میلیون دلاری نمیتواند اتفاق ناخوشایندی برای کیروش باشد.
به خصوص اینکه او در فوتبال ایران فراتر از یک سرمربی است و در اتخاذ قریب به اتفاق تصمیمها نقش دارد. مثل کاهش تیمهای حاضر در لیگ برتر از ۱۸ به ۱۶٫
* دستیارهای خوشبخت
در حالی که کیروش حدود ۵ سال است که سرمربیگری تیم ملی ایران را برعهده دارد، دستیارهای سابق او طی ماههای گذشته پیشنهادهایی دریافت کرده و در تیمهای جدید مشغول به کار شدهاند.
خوزه پسیرو ۵۶ ساله که فصل ۲۰۰۴-۲۰۰۳ دستیار اول کیروش در رئالمادرید بود پس از موفقیت با الاهلی مصر به پورتو رفت تا هدایت تیمی را برعهده بگیرد که ایکر کاسیاس دروازهبانش است. پسیرو همان مربی است که هدایت تیم ملی عربستان را برعهده داشت و در آن بازی مشهور، علی دایی را در تهران شکست داد.
نلو وینگادا که حد فاصل سالهای ۱۹۹۱- ۱۹۸۹ دستیار کیروش در تیم زیر ۲۰ سالههای پرتغال بود چند هفته قبل با پیشنهاد ماریتیمو روبهرو شد و خیلی زود با مسئولان این تیم به توافق رسید.
وینگادا که همین دو سال قبل و در یک مقطع کوتاه دستیار یا مشاور کیروش در تیم ملی ایران بود حالا در پرتغال مشغول فعالیت است. در حالی که کیروش به مربیگریاش در تیم ملی ایران ادامه میدهد.
امید نمازی دیگر دستیار کیروش بود که در سال ۱۹۹۶ و در مترواستارز شاگرد این مربی پرتغالی بود و سپس حد فاصل سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ دستیاری او در تیم ملی ایران را بر عهده داشت. نمازی پس از دو سال حضور در تیم زیر ۲۰ سالههای آمریکا به عنوان دستیار، چند ماه قبل سرمربی تیم زیر ۱۸ سالههای این کشور شد.
دستیارهای کیروش طی ماههای اخیر خوشبخت شدهاند و فقط مانده او که پیشنهادی چرب و نرمتر از ایران دریافت کند و وارد تیمی جدید شود. تیمی که هم بیشتر از ایران به او پول بدهد، هم در حد و اندازههایش باشد و در پایان اینکه کیروش هم بیحوصلگی مربیگری در تیمهای باشگاهی را کنار بگذارد و با این روش در فوتبال اروپا مشغول فعالیت شود.