به گزارش ایلنا، محمدتقی پاکدامن درخصوص ضمانتهای اجرایی تسلیم اظهارنامه مالیاتی که در ماده ۱۹۲اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم به آن اشاره شده، گفت: قبل از اصلاح قانون، مودیان اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل بندهای(الف) و (ب) در صورت عدم ارائه اظهارنامه مشمول ۴۰ درصد جریمه غیرقابل بخشودگی و سایر اشخاص مشمول ۱۰ درصد جریمه قابل بخشودگی بودند اما در اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم تغییراتی در اینخصوص صورت گرفته است.
وی افزود: بر اساس قانون جدید، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل بابت عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر مشمول جریمه معادل ۳۰ درصد مالیات متعلق و سایر مودیان مشمول جریمه معادل ۱۰ درصد مالیات متعلق میباشند که در هر دو حالت غیرقابل بخشش میباشد.
پاکدامن در خصوص جرایم ناشی از کتمان درآمد در اظهارنامه مالیاتی نیز، عنوان کرد: اگر مودیان اظهارنامه مالیاتی ارائه کنند اما درآمدشان را کتمان کنند یا هزینهها را غیرواقعی اعلام کنند، مشمول ۳۰ درصد جریمه نسبت به مالیات کتمان شده خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: اگر فردی در موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه نکند، علاوه براینکه نمیتواند از معافیتها و تسهیلاتی که در قانون پیشبینی شده استفاده کند، به هر میزان درآمدی که کسب میکند مشمول مالیات میباشد و از این بابت مشمول جریمه عدم تسلیم اظهارنامه نیز میشود.