به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی نوشت: از گذشته بشر تاکنون سه نوع گفتگو در روابط بینالملل وجود داشته است، نخست: گفتوگو در یک محیط مبتنی بر همکاری، مثل روابط ایران و چین در احیای جاده ابریشم. دوم: گفتوگو در محیط رقابتی همچون روابط ایران و ترکیه در موضوع سوریه و جایگاه آقای اسد. سوم: گفتوگو در محیط خصمانه، مانند مذاکرات ایران و آمریکا، در موضوع جاسوسان سفارت آمریکا و موضوع هستهای.
در ادامه این یادداشت آمده است: در مورد اول، مبنای گفتگو، تعامل است، در حالت دوم، یعنی موضوعی مثل سوریه باید ضمن گفتگوها روی موضع خود ایستاد؛ اما در موضوع سوم بهدلیل خصومت طرف مقابل، هدف گفتگو، دفع شر است، آمریکاییها در موضوع موشکی میخواهند ما را خلع سلاح کنند؛ بنابراین گفتگویی نداریم.
رضایی تأکید کرد: در گفتگوی اول تفاهمنامه و سود متقابل و در گفتگوی دوم موضعگیری دقیق ضمن تعامل مؤثر است، ولی درباره آمریکا و موضوع تقویت توان موشکی، دفاع از خود هرگز قابلمذاکره نبوده و نخواهد بود. موشکهای ایران بازدارندهاند و اگر آنها را از دست بدهیم به ما حمله خواهند کرد؛ بنابراین همه بدانند زیر بار خلع سلاح نخواهیم رفت.