6

چرا دولت هزینه «حذف یارانه ثروتمندان» را به گردن مجلس می‌اندازد؟

  • کد خبر : 185559
  • ۲۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۴

دولتی‌ها که می‌گفتند پرداخت یارانه برای آنها مصیبتی عظما است، ناگهان با نزدیک شدن به ماه های پایانی دوره دولت و انتخابات ریاست جمهوری، حذف یارانه ثروتمندان را ناعادلانه! می خوانند.

خبرگزاری فارس: چرا دولت هزینه «حذف یارانه ثروتمندان» را به گردن مجلس می‌اندازد؟/ وقتی انتخابات ریاست جمهوری «مصیبت عظمای» دولت را گلستان می‌کند!

 امیر توانا _ تا همین چند وقت پیش، زمان پرداخت یارانه نقدی به مردم «روز  مصیبت عظمای دولت» بود و مسئولان دولتی هر چند وقت به دنبال راهی برای کاستن از تعداد یارانه بگیران بودند.

حتی انصراف ۳ میلیون نفر از دریافت یارانه در سال ۹۳ هم دولت را راضی نکرد و علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول حذف تعداد بیشتری از یارانه بگیران پردرآمد شد؛ آماری که آقای وزیر معتقد بود حدود ۶ تا ۷ میلیون نفر از یارانه بگیران فعلی را شامل می شود.

تقریبا همه مردم تا چند روز پیش بر اساس اظهارات مسئولان دولت، شک نداشتند که دولتی ها چندان علاقه ای به پرداخت یارانه نقدی به مردم نداشته و حداقل موافق حذف تعداد چشم‌گیری از یارانه بگیران هستند؛ اما دیروز در صحن بهارستان، حرف های دیگری زده شد؛ نمایندگان دولت در برابر مصوبه مجلس پیرامون حذف برخی دهک ها از دریافت یارانه، موضعی قابل توجه گرفتند؛ «دولت مخالف حذف یارانه بگیران…»

مصوبه مجلس پیرامون حذف ۳ دهک بالایی از دریافت یارانه، مخالفت دولت، تیتر روزنامه های اصلاح طلب درباره این مصوبه و همه حرف ها و حدیث های اطراف این ماجرا، حکایت از رویدادهایی دارد که نشان می دهد در پشت پرده این مخالفت، برنامه ریزی هایی وجود دارد؛ برنامه‌ریزی هایی که در روزهای منتهی به خرداد ماه سال ۹۶، شاید به ثمر بنشیند.

دولت موافق حذف یارانه بگیران؛ ناگهان مخالف حذف یارانه بگیران!

حسن روحانی قبل از انتخابش به عنوان رئیس جمهور تاکید می کرد که پرداخت یارانه نقدی در دولتش ادامه پیدا خواهد کرد، ولی بعد از آغاز به کار دولت انتقادها از شیوه پرداخت یارانه نقدی شروع شد؛ دولتی ها می گفتند پرداخت یارانه به این تعداد از مردم و با این مبلغ، دولت را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد و در آخرین نمونه نیز نماینده دولت شب گذشته در برنامه گفت و گوی ویژه خبری، تصریح کرد که اگر قرار بود یارانه درست پرداخت شود باید مبلغ ۲۰ هزار تومان به مردم داده می شد نه ۴۵ هزار تومان!

مسئولان اقتصادی دولت طی ۳سال گذشته بارها از پرداخت یارانه نقدی شکایت کرده و آن را موجب ایجاد کسری بودجه برای دولت معرفی می کردند.

علی طیب نیا وزیر اقتصاد دولت روحانی مرداد ماه سال گذشته یکی از قابل تامل ترین تعابیر درباره پرداخت یارانه از سوی دولت به مردم را داشت؛ وی که پیش از این نیز از لزوم حذف یارانه حداقل ۱۰ میلیون نفر صحبت کرده بود، گفت: «چنین روزی (روز پرداخت یارانه) برای ما «مصیب عظما» است، زیرا با این شرایط درآمدی باید پرداخت‌های نقدی یارانه ها را انجام دهیم و این از مشکلات جدی ما در این دولت بوده و هست.»

بیژن زنگنه وزیر نفت هم یکی دیگر از اعضای دولت بود که برای پرداخت یارانه نقدی یک تعبیر انتقادی جدید ایجاد کرد؛ «جمع کردن پول هدفمندی و رساندن به موقع آنها واقعا «عذاب الیمی» است و همان طور که آقای طیب نیا وزیر اقتصاد نیز گفته‌اند، واقعا عذاب آور است؛ برهمین اساس، بسیاری از شب‌ها از نگرانی اینکه چطور باید پول هدفمندی یارانه‌ها را تامین کنیم، خوابم نمی‌برد.»

همه این اظهارات دولتی ها در وهله اول حکایت از عدم تمایل آنها به پرداخت یارانه نقدی با این شیوه و همچنین تلاش برای حذف تعدادی از یارانه بگیران (بر اساس ماموریتی که به علی ربیعی برای شناسایی افراد پردرآمد داده شده بود) داشت.

اما روز گذشته در صحن علنی مجلس و در هنگام بررسی مصوبه کمیسیون تلفیق درباره حذف سه دهک درآمدی از جمع یارانه بگیران، اتفاق دیگری رخ داد؛ نمایندگان دولت که تا پیش از این موافق حذف تعدادی از یارانه بگیران بودند، ناگهان در جایگاه مخالف حذف یارانه بگیران پردرآمد قرار گرفتند.

محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق گفت: «اگر قرار است مشکل دولت حل شود و اگر قرار است ما واقعا کسانی که شایسته دریافت یارانه‌ها نیستند را حذف کنیم، این پیشنهاد نمی‌تواند ما را به هدف برساند؛ البته پیشنهادات دیگری در این مجموعه وجود دارد که آنها را مطرح و موافقت می‌کنیم تا بتوانیم بدون دلیل یارانه هیچ فرد نیازمند به این عدد ماهانه را حذف نکنیم.»

همچنین میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم درباره پیشنهاد حذف یارانه ثروتمندان اظهارات قابل توجهی داشت؛ وی اعلام کرده بود که این طرح پیشنهاد دولت نیست و مجلس درپی این کار است!

در ادامه اما برخی پشت پرده های این تغییر موضع دولت با اظهارات برخی نمایندگان و البته تیترهای امروز روزنامه های اصلاح طلب مشخص شد.

دولتی‌ها به دنبال چه هستند؟/ وقتی دولت می خواهد هزینه را به گردن مجلس بیندازد!

«نماینده دولت در کمیسیون حرف دیگری می زد…» این تمام حرف محمد حسین فرهنگی عضو کمیسیون تلفیق مجلس در حاشیه جلسه علنی مجلس در جمع خبرنگاران بود؛ او از اظهاراتی سخن می گفت که در کمیسیون تلفیق مجلس درباره حذف یارانه ثروتمندان در کمیسیون تلفیق از سوی دولت مطرح شده ولی در صحن علنی ناگهان ۱۸۰ درجه تغییر کرده بود.

فرهنگی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق درباره حذف یارانه ۳ دهک بالایی جامعه گفت: «ما همان موضوعی را مطرح کردیم که دولت در کمیسیون تلفیق پیگیری می‌کرد اما دولتی‌ها در تریبون و رسانه‌ها اعلام کردند که ما مخالف مصوبه مجلس بودیم.»

وی با انتقاد از برداشت های عده ای درباره تلاش مجلس برای حذف ۲۴ میلیون نفر از یارانه بگیران، هم اظهار داشت: «امروز اخبار و حاشیه‌هایی درباره مصوبه مجلس درمورد حذف یارانه بگیران با درآمد بالای ۳ میلیون تومان منعکس شد که هیچ انطباقی با اصل مصوبه ندارد و برخی رسانه‌ها آن را به انتخابات مجلس مرتبط کردند که کاملاً بی اخلاقی بود و در مصوبه امروز مجلس هیچ اعداد و ارقامی وجود ندارد و اعلام آن از سوی برخی رسانه‌ها اشتباه است.»

اشاره فرهنگی به موضوع انتخاباتی بودن تصمیم دولت درو اقع اشاره به زمزمه هایی داشت که برخی شبکه های اجتماعی آنرا گسترش داده بودند که «نمایندگان مجلس اصولگرا! موافق حذف یارانه مردم هستند ولی دولت با این کار مخالف است»

شاید برخی اظهارات فرهنگی درباره این شائبه را بدبینانه ارزیابی می کردند ولی تیترهای هماهنگ امروز روزنامه های اصلاح طلب مبنی بر «حذف یارانه ۲۴ میلیون نفر از سوی مجلس با وجود مخالفت دولت!» نشان داد که برنامه ریزی مشخصی برای تحت فشار قرار دادن مجلس و کنار کشیدن دولت از زیر بار اجرای قانون حذف پردرآمدها از دریافت یارانه، وجود دارد.

افکار عمومی این روزها از خود می پرسند چرا در آستانه انتخابات دور دوم مجلس و همچنین نزدیک شدن به سال پایانی دولت، ناگهان موضع این قوه در برابر حذف یارانه ثروتمندان تغییر کرده و بهانه هایی مانند ناعادلانه بودن! این اقدام مجلس گرفته می شود؟

حال باید دید این تناقض رفتار دولت در موضوع یارانه‌ها، در سال پایانی دولت و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، نمونه های دیگری نیز پیدا خواهد کرد؟

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=185559

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]