5

رویای بن سلمان برای تکیه بر تخت پادشاهی

  • کد خبر : 186488
  • ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۰

مرد همه کاره این روزهای دربار آل سعود در یک گفت‌وگوی مفصل با شبکه سعودی العربیه به تشریح برنامه‌های اقتصادی خود برای کشور عربستان طی پنج سال آینده پرداخت و تلاش کرد از خود چهره‌ ناجی برای اقتصاد کشوری ارائه کند که فقط متکی به نفت است.

محمد بن سلمان جانشین ولیعهد سعودی، وزیر دفاع، معاون دوم رئیس شورای وزیران و رئیس شورای اقتصادی حکومت سعودی در مصاحبه با العربیه، از به اصطلاح بزرگترین طرح خانه‌ تکانی اقتصاد عربستان از زمان تاسیس رژیم آل سعود در سال ۱۹۳۲ میلادی تا کنون رونمایی کرد که تحلیلگران بر این باورند مهمترین مانع اجرای این برنامه خشم و اعتراضات مردمی است که به گشاده‌ دستی حکومت سعودی عادت کرده‌اند.

شاهزاده تندروی سعودی در این گفت‌وگو خصوصی‌سازی را مورد تاکید قرار داده و از عرضه پنج درصد سهم شرکت آرامکو خبر داد. البته منظور از خصوصی‌سازی هم طبعا واگذاری شرکت‌ها و نهادهای مهم اقتصادی چیزی به جز واگذاری آن به شاهزادگان و وابستگان آنها نیست.

بن سلمان هدف از طرح خود را  کاهش وابستگی عربستان به درآمدهای حاصل از فروش نفت اعلام کرده است و البته از برنامه‌های خود برای بخش اجتماعی و توسعه از جمله مسکن هم سخن گفته است.

فرزند شاه سعودی در این گفت‌وگو اعلام کرد پادشاهی سعودی طرح موسوم به کارت سبز را طی پنج سال آینده به منظور بهبود فضای سرمایه‌گذاری در عربستان اجرا خواهد کرد.

وی افزود اصلاحات فراگیری که برای اجرای آن برنامه‌ریزی شده، از جمله نظام کارت سبز پیشنهادی تا زمانی که قیمت نفت بار دیگر به بیش از ۷۰ دلار برسد، اجرا خواهد شد.کارت سبز به اعراب و مسلمانان این امکان را خواهد داد تا به مدت طولانی در عربستان زندگی کنند و کشورش درهای گردشگری را به روی تمام ملیت‌ها متناسب با ارزش‌ها و اعتقادات پادشاهی(وهابیت) باز خواهد کرد.

بن سلمان مدعی شد قول می‌دهد وابستگی عربستان به درآمدهای نفتی را تا سال ۲۰۲۰ میلادی پایان دهد.

وی همچنین از تصمیم حکومت سعودی برای ایجاد صندوق ثروت حاکمیتی به ارزش دو هزار میلیارد دلار در چارچوب طرح اقتصادی فراگیر برای کاهش وابستگی به نفت سخن گفت.

بن سلمان که علاوه بر جانشین ولیعهدی، وزارت دفاع و معاون دوم رئیس شورای وزیران، ریاست شورای امور  اقتصادی و توسعه را هم برعهده دارد، گفت صندوق سرمایه‌گذاری با مبلغ دو هزار تا دو هزار و پانصد میلیارد دلار ایجاد خواهد شد.

وی همچنین اذعان کرد که ارتش سعودی، سومین ارتش در جهان از نظر هزینه‌های نظامی است. ارتشی که بیش از یک سال است در برابر یک گروه مردمی با امکانات تسلیحاتی بسیار ناچیز یعنی انصارالله یمن زمین‌گیر شده و به دنبال روزنه‌ای برای فرار از باتلاق یمن می‌گردد.

گفت‌وگوی بن سلمان با العربیه در پی موافقت شورای وزیران آل سعود با طرح موسوم به سعودی ۲۰۳۰ پخش شد.

بر اساس این گزارش، شورای وزیران طرح اصلاحات اقتصادی فراگیر با عنوان برنامه سعودی ۲۰۳۰ را در نشستی به ریاست سلمان بن عبدالعزیز تصویب کرد و همانطور که پیش بینی می‌شد بن سلمان فرزند شاه سعودی که به مرد همه کاره عربستان تبدیل شده، به عنوان رئیس شورای اقتصادی و  توسعه مامور وضع سازوکارها و تدابیر لازم برای اجرای این طرح شده است.

شاه سعودی در ابتدای نشست امروز گفت از زمانی که افتخار به دست گرفتن حکومت را دریافت کردم، تلاش کردم برای توسعه فراگیر گام بردارم و از امکانات و انرژی و جایگاه کشورمان و ثروت‌های متمایز و ویژگی‌های آن برای تحقق بهترین آینده برای کشور و مردم آن استفاده کنیم.

به نظر می‌رسد برنامه جدید حاکمان آل سعود که سر و صدای زیادی درباره آن به راه انداخته‌اند بیشتر به خاطر کسری بودجه شدید حکومت سعودی به سبب ماجراجویی‌های نظامی و دخالت‌های گسترده در امور کشورهای دیگر و سازماندهی گروه‌های تروریستی با هزینه‌های سنگین مالی و  تسلیحاتی و مهمتر از همه سقوط قیمت نفت باشد، چرا که عربستان کشوری است که اقتصاد آن کاملا به فروش نفت وابسته است و کاهش قیمت نفت خاندان حاکم بر عربستان را وادار کرده است برای تامین هزینه‌های سرسام‌‌آور خود اقدام به حذف یارانه‌ها، افزایش قیمت خدمات عمومی و … کنند، دیگر شیخ‌نشین‌ها همچون امارات، کویت و بحرین هم از این قاعده مستثنی نیستند.

منبع: تسنیم
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=186488

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]