به گزارش ایرنا وحید احمدی روز چهارشنبه در اجلاس معاونان پژوهشی فناوری مراکز علمی کشور در اردبیل افزود: در برنامه های ستاد اقتصاد مقاومتی این وزارتخانه طرح ملی تصویب ، تحریک و هدایت تقاضا از کشورهای همسایه و اروپایی برای محصولات بازار فناوری ایران هدف گذاری شده است.
وی بیان کرد: نقش دانشگاه ها در تولید ناخالص ملی باید احصا شود و هم اکنون برای رساندن پنج دانشگاه برتر کشور در حوزه فناوری به سطح بین المللی تلاش می شود.
احمدی افزود: علوم انسانی ۴۷ درصد آموزش عالی کشور را به خود اختصاص داده اما نتوانسته منطبق با شاخص های جهانی در تولید و ارایه علم و فناوری با دنیا ارتباط برقرار کند.
او اظهار کرد: در سال گذشته قرار بود مجموع قراردادهای کار پژوهش محور انعقاد شده با دانشگاه ها به ارزش ۷۰ هزار میلیارد ریال باشد اما فقط سه درصد آن محقق شد.
او گفت: نگاه به پژوهش در کشور درست نیست و با دید هزینه به آن نگریسته می شود در حالی که هزینه در بخش پژوهش باید نوعی سرمایه گذاری محسوب شود.
وی اظهار کرد: اگر اعتبار یک کار پژوهشی از میزان مورد نیاز آن کم باشد بودجه هزینه شده بی اثر و بی ثمر خواهد بود ، از این رو گاه تصور می شود تخصیص اعتبار برای تحقیق و پژوهش نوعی هزینه است در صورتی که اگر اعتبار به اندازه لازم تامین و به درستی مدیریت و هزینه شود نتیجه رضایت بخشی خواهد داشت.
احمدی بیان کرد: اقتصاد دانش بنیان محور اقتصاد مقاومتی است و باید در سال متصف به اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل چالش های پیش روی اجرای اقتصاد دانش بنیان در کشور مورد بررسی قرار بگیرد.
او ادامه داد: اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت اقتصادی نیست بلکه هدف از آن داشتن اقتصادی پایدار ، مبتنی بر استفاده بهینه از علم و مقاوم در برابر تنش ها و شوک های اقتصادی است و دانشگاه ها باید محور فعالیت و مدیریت اقتصاد مقاومتی باشند.
معاون وزیر علوم گفت: نیروی انسانی ، ابزار و برنامه سه حوزه فعالیت اقتصاد مقاومتی است و باید از سوی دانشگاه ها تامین شود.
احمدی افزود: تشکل علمی ۵۷ کشور اسلامی ایران را به دلیل توسعه پژوهش و فناوری و انجام کارهای ارزشمندی در حوزه فناوری نانو شایسته تقدیر دانسته و کشورهای اروپایی نیز به وضعیت رو به رشد کشورمان در پژوهش و فناوری اذعان می کنند.
اختتامیه چهل و نهمین اجلاس دو روزه معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاه ها ، پژوهشگاه ها ، مراکز علمی و پارک های علم و فناوری کشور در دانشگاه محقق اردبیلی فردا (پنجشنبه) در دانشگاه محقق اردبیل برگزار خواهد شد.
دانشگاه محقق اردبیل در سال ۵۷ با ایجاد رشته کشاورزی فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون در بیش از ۲۵۸ رشته کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بیش از ۱۱ هزار دانشجو دارد و در انجام کارهای تحقیقاتی و برگزاری نشست های علمی پیشتاز است.
وزارت علوم برای بومی سازی و صدور فناوری عزم جدی دارد
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم برای بومی سازی و صدور فناوری ها به خارج عزمی جدی و اساسی دارد.
وزارت علوم برای بومی سازی و صدور فناوری عزم جدی دارد
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=189283