به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از تلویزیون دولتی ترکیه، به دنبال اقدام پارلمان آلمان در تصویب لایحه نسل کشی ارامنه، آنکارا سفیر خود در برلین را برای مشورت فراخواند.
علیرغم تاکید و هشدار دولت ترکیه، پارلمان آلمان امروز پنج شنبه لایحه به رسمیت شناختن “نسل کشى” ارامنه در سال ۱۹۱۵ را تصویب کرد.
«بینالی ایلدیریم» نخست وزیر ترکیه روز پنجشنبه (امروز) درباره قطعنامه آلمان و «نسلکشی» نامیدن کشتار ارامنه گفته بود که این موضوع معیاری برای دوستی دو کشور است.
ایلدیریم همچنین گفته بود، این اقدام پارلمان آلمان غیرمنطقی است که قطعنامهای نمادین برای قتل عام سال ۱۹۱۵ میلادی تصویب و آن را نسلکشی ارامنه بخواند.
در جریان جنگ جهانی اول، امپراطوری عثمانی با طرح این داعیه که ارامنه ستون پنجم روسها هستند، دستور اخراج آنها را از اراضی تحت حاکمیت خود صادر کرد. در جریان این کوچ اجباری تعداد کثیری از ارامنه جان باختند که برخی منابع تعداد آنها را بیش از یک میلیون نفر ذکر میکنند.
بیش از ۲۰ کشور جهان تاکنون این اقدام امپراطوری عثمانی را بهعنوان نسلکشی بهرسمیت شناختهاند اما ترکیه اتهام نسلکشی را قبول ندارد و اتفاقات مزبور را بخشی از جنگ جهانی اول و فجایع خانمانسوز آن میداند که مردم ترکتبار را نیز تحت تاثیر خود قرار داده بود.