– اسناد حقوق بشر امروزی نیاز به بازنگری جدی داشته و منعکس کننده رویکردهای فرهنگی و ارزش های مختلف جوامع نمیباشند.
– خدامحوری، کرامت انسانی واعطای حقوق از سوی خداوند متعال، از مبانی اصلی حقوق بشر اسلامی هستند.
– با توجه به ناکار آمدی اسناد حقوق بشری مدرن در ارتقاء و حمایت ازحقوق آحاد بشریت و جلوگیری از نقض حقوق مظلومین در کشورها و مناطق مختلف ، حقوق بشر اسلامی می تواند راهکار مناسبی برای جبران این نواقص باشد.
– تبیین مبانی حقوق بشر اسلامی بویژه برای مجامع غیر اسلامی و مکانیسم های بین المللی حقوق بشری از سوی اندیشمندان،علما، محققان ومراکز مطالعاتی اسلامی،از ضروریات اساسی است.
– یکجانبه گرایی، استفاده از حقوق بشربه عنوان ابزار سیاسی و رهیافت های دوگانه از سوی کشورهای غربی و مدعیان حقوق بشر، از آفات وچالش های حقوق بشر امروزی است.
– با توجه به هجمه ای که علیه اسلام ومسلمانان و برخی کشورهای اسلامی از سوی غرب در حوزه حقوق بشراعمال می شود، ضروری است برتری های حقوق بشر اسلامی نسبت به حقوق بشر امروزی تبیین شود وچهره صحیح و واقعی دین مبین اسلام ارائه گردد.
– مبانی حقوق بشر اسلامی باید تبدیل به رفتار عملی در کشورهای اسلامی شده و همچنین در عرصه بین المللی وارد اسناد مربوطه گردد.
– حق وتکلیف در حقوق بشر اسلامی مورد تاکید ویژه ای قرار دارد. هر حقی همراه با تکلیف ومسئولیت بویژه در قبال خداوند متعال است.
– هر چند در اسلام تاکید ویژه ای بر حقوق اقلیت ها ی غیر مسلمان شده است، اما متاسفانه امروزه با اقلیت مسلمان بویژه در کشورهای غربی رفتار نامناسبی می شود وبه اسلام هراسی دامن زده می شود.