به گزارش خبرنگار سیاسی افق، علی لاریجانی روز سه شنبه در سی وسومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش که در محل اجلاس سران برگزار شد، افزود: وقتی دولت یازدهم سرکار آمد، تورم بسیار شدید بود و همراه با دولت اولویت اصلی را بر این گذاشتیم که تورم را کنترل کنیم.
وی افزود: در این راستا دولت و مجلس و دستگاه های دیگر تلاش کردند و بعد از سه سال احساس می کنیم، رشد تورم کاهش یافته است.
رییس مجلس تاکید کرد این بدین معناست که اگر ما در همه مسائل اولویت بندی داشته باشیم و روی آن متمرکز شویم به نتیجه می رسیم.
لاریجانی با یادآوری این که ما روی کاهش تورم متمرکز شدیم، گفت: این به معنای وضعیت خوب اقتصادی است، وضعیت اقتصادی چالش هایی دارد که باید حل شود.
وی یادآور شد: ما در طول سه سال توانستیم رشد تورم را کاهش دهیم که این نشانه آن است که همه با هم وفاق کردند.
**وفاق ملی باعث توانمند شدن ایران در موضوع هسته ای شد
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که موضوع هسته ای به مساله بغرنجی تبدیل شده بود، گفت: از یک سو فشار بین المللی و از سوی دیگر خواسته مشروع ملت ایران برای داشتن دانش هسته ای و ایستادگی ملت ایران مطرح بود.
لاریجانی یادآور شد: اگر همگی در نظام در موضوع هسته ای وفاق نداشتیم این مسئله قابل حل نبود ولی همه تمرکز کردند و با فرض این که دانش هسته ای بومی داشته باشیم به یک راه حل رسیدیم.
وی تاکید کرد وفاق ملی باعث شد که جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته ای توانمند شود.
** در نظام آموزش و پرورش باید سیستم ارزیابی داشته باشیم
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود به تشریح جایگاه آموزش و پرورش پرداخت و اظهارداشت: آموزش و پرورش و موضوعات مربوط به آن به دلیل اهمیتی که دارند جزو بخش های امنیتی و ملی محسوب می شوند.
وی خطاب به مدیران و روسای آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اگر همه کشور بر روی موضوعات مهم وفاق کنیم به نتایج خوبی خواهیم رسید.
وی یکی از مشکلات آموزش و پرورش را وضعیت معوقات و معیشت فرهنگیان دانست و گفت: این موضوع یکی از مشکلات فرهنگیان است که باید حل شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از معلمان خواست اولویت های اساسی خود را در دو یا سه موضوع تهیه و آن را اعلام کنند زیرا اگر اولویت ها در موضوعات کمتر بیان شود ، می توان بهتر آن را حل کرد ولی اگر ۳۰ یا ۴۰ موضوع را به عنوان اولویت انتخاب کنند، نمی توان به همه آنها رسیدگی کرد.
لاریجانی با تاکید بر این که رکن آموزش و پرورش در توانمندسازی معلم است، گفت: اگر بخواهیم یک معلم خوب به شاگران درس دهد باید وضعیت روحی او را درک کنیم، زمانی که وضعیت معلمی از نظر معیشتی سامان یافته نباشد او آرامش اولیه را ندارد از این رو باید برای حل مشکلات درآمدی آنها تلاش کنیم.
وی همچنین اظهارداشت: همه باید اقتصاد مقاومتی را در عمل پیگیری کنیم، همه می گوییم اقتصاد مقاومتی را باید به عنوان پایه اقتصاد پیگیری کنیم البته این حرف سنجیده و به موقع است اما ایجاد فضا برای اقتصاد مقاومتی هم مهم است یعنی باید شادابی و امیدواری در جامعه وجود داشته باشد تا اقتصاد مقاومتی شکل گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر معلمان شادابی نداشته باشند تاثیر آنها در جامعه هم کاهش می یابد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: تکلیف این موضوع باید در برنامه ششم توسعه مشخص شود و مجلس نیز در این راستا همگام با آموزش و پرورش در راستای حل مشکلات فرهنگیان گام برخواهد داشت.
وی با تاکید بر این که نظام آموزش و پرورش نوپا و جدید است، گفت: در طول سال های بعد از انقلاب ما با تغییر با نظام آموزش و پرورش مواجه شدیم ولی باید کاری کنیم که دیگر این نظام تغییر نکند زیرا این تغییرات باعث گرفتن انرژی از سیستم می شود و آن را معطل می کند.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: برخی فکر می کنند اگر سیستم آموزش و پرورش را عوض کنند خوب است در حالی که اینطور نیست، ما باید سیستم ارزیابی داشته باشیم تا مشکلات را یافت.
لاریجانی یادآور شد: اگر سیستم ارزیابی درستی داشته باشیم نیازی به تغییرات در نظام آموزش و پرورش نیست.
وی توصیه کرد که از بخش های خارج از آموزش و پرورش برای این موضوع استفاده شود و از آنان در موضوع ارزیابی کمک بگیرند زیرا هر چه ارزیابی دقیق تر باشد نظام آموزش و پرورش رشد پیدا می کند.
** با کنکور به عنوان یک سد برخورد شود
رییس مجلس در ادامه در مورد وضعیت کنکور گفت: تا وقتی کنکور به این وضع است، نمی توانیم مشکلات را حل کنیم.
لاریجانی افزود: سیستم کنکور باید تغییر کند، متاسفانه امروز فرزندان ما از سال اول دبیرستان دچار استرس هستند، همه نگران هستند و این به دلیل مدرک گرایی در کشور است.
وی با تاکید بر این که کنکور به یک معضل بزرگ تبدیل شده است، تصریح کرد: این معضل را باید از جلوی پای آموزش و پرورش برداشت و در خانواده، مدارس و برای معلم جا بیفتد، مدرک گرایی نباید وجود داشته باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود باید بگوییم که زندگی با کرامت فقط این نیست که مدرک داشته باشید بلکه در زندگی باید صاحب فهم و خلاق باشید، در این راستا رسانه ها باید به کمک آموزش و پرورش بروند تا فرهنگ را تغییر دهند.
لاریجانی تاکید کرد باید با کنکور به عنوان یک سد برخورد شود.
وی همچنین به مشکلات فارغ التحصیلان پرداخت و یادآور شد: امروز ۵۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی ما شغل ندارند، یعنی افراد تحصیلکرده را تربیت می کنیم ولی آنها کاری ندارند، اگر افراد صاحب فن باشند این مشکل حل می شود.
رییس مجلس تصریح کرد: در گذشته تعداد دانشگاه ها کم بود، عده ای به سمت کار می رفتند و عده ای به دنبال تحصیل بودند ولی امروز یک مسابقه گذشته شده که چه کسی زودتر مدرک می گیرد.
وی ادامه داد: امروز دانشگاه ها در رشته های مختلف افرادی را تربیت می کنند که بازار کاری در آن نیست. متاسفانه افراد فکر می کنند اگر مدرک نداشته باشند در زندگی معطل می شوند که این فکر ناقصی است.
** زمینه حضور مردم را در آموزش و پرورش فراهم کنیم
رییس مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنانش یادآور شد: تمرکز ما باید روی آموزشگاه های دبستانی و پیش دبستانی باشد و ما باید افراد را از آنجا تربیت کنیم که افرادی خلاق و توانمند شوند و به کار آفرینی روی آورند.
لاریجانی تاکید کرد تکنیک های جدیدی امروز در دنیا وجود دارد که باعث خلاق شدن دانش آموزان می شود، ما باید این روش ها را به کار بگیریم و معلمان را آموزش دهیم.
وی ادامه داد: من خوشحالم که اولین گروه فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان امسال وارد آموزش و پرورش می شوند و امیدواریم تغییراتی را در این بخش ایجاد کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت کمک به بخش خصوصی در آموزش و پرورش گفت: برخی این دیدگاه را دارند که چون آموزش و پرورش رایگان است نباید بگذاریم مدارس غیرانتفاعی وجود داشته باشد، برخی می گویند بگذاریم آنان رشد کنند تا از توانشان استفاده کنیم.
رییس مجلس تاکید کرد انتخاب راه درست این است که بر اساس شرایط افراد این بخش ها را انتخاب کنند. هر کدام خوب کار کنند، خوب است.
لاریجانی همچنین گفت ما باید از راه های مختلف زمینه حضور مردم را در آموزش و پرورش فراهم کنیم یعنی آموزش و پرورش را مردمی کنیم زیرا هر وقت مردم به صحنه کار خود وارد شدند، موفق بوده اند.
به گزارش افق، سی وسومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور از روز گذشته (دوشنبه) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در سالن اجلاس سران گشایش یافت و فردا(چهارشنبه) پایان می یابد.