7

تعیین تکلیف کارخانه ماشین‌سازی تبریز طی ۱۵ روز آینده/ تجویز مسکن ۲۵ میلیارد ریالی برای گروه ماشین‌سازی

  • کد خبر : 196494
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۳

طی چند روز گذشته کارکنان ماشین‌سازی در اعتراض به واگذاری این مجموعه صنعتی به بخش خصوصی و عدم پرداخت حقوق و دستمزدشان در محل کارخانه تجمع کردند. معاونت سیاسی و امنیتی استاندار، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت و مدیرکل اداره کار و رفاه اجتماعی برای رفع مشکلات به وجود آمده اقدام به حضور در […]

خبرگزاری فارس: تعیین تکلیف کارخانه ماشین‌سازی تبریز طی 15 روز آینده/ تجویز مسکن 25 میلیارد ریالی برای گروه ماشین‌سازی

طی چند روز گذشته کارکنان ماشین‌سازی در اعتراض به واگذاری این مجموعه صنعتی به بخش خصوصی و عدم پرداخت حقوق و دستمزدشان در محل کارخانه تجمع کردند.

معاونت سیاسی و امنیتی استاندار، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت و مدیرکل اداره کار و رفاه اجتماعی برای رفع مشکلات به وجود آمده اقدام به حضور در جمع معترضین و رایزنی با مقامات مسؤول برای حل مشکل کردند که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت طی گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اقدامات صورت گرفته را تشریح کرد و گفت: با حضور در جمع کارگران ماشین‌سازی و استماع سخنان آنها که عمدتا به عدم پرداخت حقوق و دستمزد و همچنین واگذاری این گروه صنعتی به بخش خصوصی معترض بودند، ضمن دعوت به آرامش تجمع‌کنندگان رایزنی‌های لازم با مقامات ذیربط نیز صورت گرفت.

حسین نجاتی افزود: با همکاری معاونت سیاسی و امنیتی استاندار و هماهنگی‌های صورت گرفته با سازمان خصوصی‌سازی مبلغ ۲۵ میلیارد ریال به ماشین‌سازی و ریخته‌گری این گروه اختصاص و مبلغ موردنظر تحویل سازمان صنعت، معدن و تجارت داده شد تا قبل از آغاز تعطیلات تابستانی که برای کارگران در نظر گرفته شده بین کارکنان توزیع شود.

وی همچنین از وعده رئیس سازمان خصوصی‌سازی در رابطه با ماشین‌سازی خبر داد و عنوان کرد: سازمان خصوصی‌سازی قول داده تا طی ۱۵ روز آینده تکلیف گروه صنعتی ماشین‌سازی را مشخص کند.

نجاتی همچنین هماهنگی با سازمان تامین اجتماعی برای تمدید دفترچه‌های درمانی کارگران ماشین‌سازی را نیز یادآور شد و اضافه نمود: سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز مسؤولیت درمان یکی از کارگران این شرکت را که از ناحیه دست دچار مصدومیت شده، به کمک تامین اجتماعی بر عهده گرفت و مقرر شد بانک‌هایی که تسهیلات برای کارکنان ماشین‌سازی پرداخت کرده‌اند، فعلا نسبت به پرداخت اقساط و معوقات آنها اقدام نکنند.

مقام ارشد استان در حوزه صنعت و بازرگانی در پاسخ به این سئوال که موضوع واگذاری ماشین‌سازی به مجموعه سرمایه‌گذاری فولاد به کجا انجامید، اظهار داشت: صندوق سرمایه‌گذاری فولاد که ماشین‌سازی به عنوان دیون دولت به این مجموعه واگذار شده بود از پذیرش ماشین‌سازی خوداری کرده و روند واگذاری ماشین‌سازی به صندوق سرمایه‌گذاری فولاد متوقف شده است.

وی با اشاره به عدم وجود مدیریت در ماشین‌سازی و موضوع واگذاری که پا در هوا ماندن بین سازمان خصوصی‌سازی و سازمان گسترش و نوسازی را بوجود آورده، تاکید کرد: ماشین‌سازی در حال حاضر ۳۳۰ میلیارد ریال طلب دارد که در صورت وجود مدیریتی قوی و دلسوز صرفا با وصول این مطالبت می‌توان این مجموعه صنعتی مادر در تبریز را به سمت نوسازی هدایت و روند تولیدی را تحول بخشید.

نجاتی نامه‌نگاری مجدد استاندار آذربایجان‌شرقی با وزیر صنعت، معدن و تجارت را مورد تاکید قرار داد و گفت: وزیر اقتصاد نیز به استاندار برای انتخاب ۵ نفر هیات مدیره برای اداره ماشین‌سازی دستور داده که بنا به اظهارات اداره کار تا مشخص شدن تکلیف ماشین‌سازی در رابطه با موضوع واگذاری و عدم واگذاری ممکن نخواهد بود.

ماشین‌سازی از سال ۸۳ در حال واگذاری به بخش خصوصی بوده، ولی تا این لحظه به نتیجه نرسیده، اخیراً نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت طی بازدیدی از این مجموعه از سازمان خصوصی‌سازی خواست تا واگذاری ماشین‌سازی را ۵ سال به تعویق بیندازد، اما عکس‌العمل سازمان خصوصی‌سازی در قبال این درخواست تامل برانگیز بود، چرا که دقیقا یک روز بعد از این درخواست آگهی واگذاری ماشین‌سازی از روزنامه‌ها سر درآورد.

عدم اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌هایی با کشورهایی نظیر ایتالیا و اسپانیا از مزایای غیرقابل انکار وضعیت کنونی ماشین‌سازی است که سازمان خصوصی‌سازی به وجود آورد.

شاید به جرات می‌توان گفت گره این معما با ۴۸ هکتار مساحت خود کارخانه، ۲۷ هکتار زمین روبه‌روی پمب ایران و ۸٫۵ هکتار نیز فضای زمین‌ها در منطقه ائل گلی تبریز حل شود، چرا که همه چشم طمع به این مستقلات دوخته‌اند.

حال شاید پرسید که چرا سرمایه ماشین‌سازی از جمله زمین‌های متعلق به این کارخانه باید به خزانه دولت برود، در حالی که خود کارخانه نیازمند سرمایه است، دادن مهلت ۵ ساله به این کارخانه از سوی سازمان خصوصی‌سازی راهکاری اعلام کرد که می‌توان با تبدیل املاک و مستقلات به نقدینگی، بازسازی و نوسازی ماشین سازی اتفاق بیفتد.

یادآور می‌شود که در اصل ۴۴ ماده ۱۹ بند ب عنوان شده اگر با وجود آگهی‌های متعدد و تکرار مناقصه واگذاری صورت نگرفت، باید واگذاری به صورت موقت متوقف شود.

ایجاد کارخانه ماشین‌سازی تبریز براساس موافقت‌نامه همکاری‌های فنی و اقتصادی دولتی ایران و چکسلواکی سابق با هدف تولید انواع ماشین‌افزار، کمپرسورهای صنعتی، پمپ‌های آب، الکتروموتور، لیفت‌تراک، انواع موتورهای دیزلی، ماشین‌آلات نساجی منعقد و به مرحله اجرا گذاشته و از سال ۱۳۵۱ بهره‌برداری از این طرح عظیم آغاز شد.

فارس/شرکت ماشین‌سازی تبریز به عنوان یکی از شرکت‌های صنعتی عمده تبریز در زمینه تولید و بازرگانی ماشین‌آلات صنعتی از جمله ماشین‌های تراشکاری، فرزکاری، مته، سنگزنی، سنتر، CNC، ابزار تیزکنی، فرز نیمه‌سنگین، ماشین سنتر عمودی، ماشین سنتر افقی، ماشین‌های سوراخ‌کاری محسوب می‌شود.

ماشین‌سازی تبریز با افزون بر چهار دهه سابقه فعالیت، به عنوان یکی از محورهای اصلی تولید و ایجاد اشتغال در آذربایجان شرقی در پیچ و خم واگذاری به شرط اهلیت مالکان جدید به سر می‌برد.

ماشین‌سازی از سال ۸۳ در حال واگذاری به بخش خصوصی است ولی تا این لحظه به نتیجه نرسیده و اخیراً نیز این شرکت برای مصوبه هیأت وزیران برای تأمین کسری بودجه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد ایران در قالب رد دیون به این صندوق واگذار شد، اما این صندوق هم گروه ماشین‌سازی را به واسطه بدهی خود به خزانه دولت واگذار کرد و وزارت اقتصاد هم دوباره این شرکت را برای فروش به سازمان خصوصی‌سازی پاس داده است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=196494

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]