دکتر مجید ابهری در مراسم رونمایی از کتاب «آسیبهای اجتماعی زمینههای بروز، راهکارهای پیشگیری و مقابله»، با بیان اینکه از هنگامی که مصرف شیرخشک در کشور رواج یافت، مصرف لوازم آرایش و آمار خانههای سالمندان هم افزایش پیدا کرد، اظهار کرد: تا زمانی که بازنشستگان و سالمندان در جایگاه اصلی خود قرار نگیرند از همگسیختگی اجتماعی که در کشور مشاهده میشود برطرف نمیگردد.
وی افزود: کیان خانواده در کشور روبه خطر است و تاهنگامی که خانواده در جای اصلی خود قرار نگیرد بیحیایی، بیحرمتی و آسیبهای اجتماعی نیز در کشور گسترش مییابد.
به اعتقاد ابهری، ازهمگسیختگی اخلاقی که در خانوادهها مشاهده میشود به سبب رواج ماهواره و اینترنت است.
این آسیبشناس اجتماعی در ادامه با تاکید بر اینکه اخلاق و مبانی ارزشی در جامعه امروزی در حال سقوط هستند، گفت: جامعه امروزی در مقابل خشونت و مرگ بیتفاوت شده است. در حال حاضر مشاهده میکنیم که برخی زنان برای لاغری و جوانی از سر ناآگاهی به مصرف آمفتامین میپردازند. اینها همه نشانه سقوط ارزشهاست.
به گفته ابهری، از هر سه ازدواج در کشور یکی به طلاق منجر میشود.
وی عنوان کرد: ۹۵ درصد از ازدواجهایی که در آنها انتخاب همسر توسط جوانان انجام میشود به طلاق و ۹۰ درصد از ازدواجهایی که انتخاب همسرتوسط والدین صورت میگیرد به شادکامی و خوشی منجر میشود.
این آسیبشناس اجتماعی در ادامه با تاکید بر لزوم برگرداندن سلامت به خانواده، گفت: با توزیع کارت منزلت نمیتوان به سالمندان منزلت اهدا کرد و نباید در سال تنها یک روز را به سالمندان اختصاص داد بلکه باید تمام روزهای سال روز سالمندان باشد.
ابهری در ادامه عنوان کرد: لازم است سازمانهای غیر دولتی در زمینه تحکیم خانواده گسترش یابند و شبکه اجتماعی درست شود که به از همگسیختگی در خانوادهها کمک کند.
به گزارش ایسنا، این آسیبشناس اجتماعی در ادامه با اشاره به نقش رسانهها در این رابطه گفت: لازم است رسانهها به نهاد خانواده توجه بیشتری کنند و ضمن اینکه به مادرانی که بچهدار میشوند امتیازاتی داده شود تا با فرزندان خود انس بگیرند و پدر به عنوان اصلیترین محور خانواده باری دیگر جایگاه خود را پیدا کند.
ابهری در ادامه با اشاره به کتاب «آسیبهای اجتماعی، زمینههای بروز،راهکارهای پیشگیری و مقابله» عنوان کرد: ۱۲ سال بر روی این کتاب کار شده و با زنان ویژه، دختران فراری، افرادی که دست به خودکشی زدهاند، قاتلان در زندانها و غیره برای تالیف این کتاب صحبت شده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: این کتاب به عنوان کتابی مرجع و درسی در زمینه آسیبهای اجتماعی مورد استفاده نویسندگان، پژوهشگران و همچنین رسانهها قرار گیرد.