عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در نشستی با حضور جمعی از دانشجویان بسیجی در لانه جاسوسی، ضمن تبریک اعیاد سعید قربان و غدیر خم، با اشاره به نقش مهم دانشجویان در ساختن آینده کشور، اظهار داشت: دانشجویان نقش تعیینکنندهای در ساختن آینده کشور دارند، بنابراین باید دقت کنند که از فرصت به دست آمده بهره لازم را ببرند تا با تعیین مسیر روشن، در آینده در جامعه حضور فعال و تأثیرگذار داشته باشند.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران، نظامی است که در کشاکش درگیریها با ظلم، ستم، استکبار و استعمار به این مرحله رسیده است. در دوران ستمشاهی مردم فقط در برخی از بخشهای زندگی خودشان رشد داشتند اما در حوزه اجتماعی تابع یک نظر واحد و اشتباه بودهاند.
فارس/کدخدایی ادامه داد: نهضت حضرت امامخمینی (ره) از قبل از سال ۱۳۴۲، یک نهضت تعیینکننده برای جامعه بود و تلاش داشت که انحرافی که در جامعه اسلامی به وجود آمده است، اصلاح شود. این حرکت سختی و هزینههایی برای حضرت امام، اطرافیان و کسانی که از ایشان تبعیت میکردند، داشت.
*حضرت امام دنبال پست و مقام نبودند
وی تصریح کرد: حضرت امامخمینی (ره) حرکت آزادیبخش خود را به یک خودسازی شخصی و ترویج این خودسازی به جامعه گره زدند. حضرت امام نشان دادند که انسانی میتواند راهنما قرار گیرد که خودساخته و از قید هوای نفس رها شده باشد و بتواند اول مشکل خود را حل کرده و بعد مشکلات مردم را رفع کند. ایشان علم و تهذیب نفس را در کنار هم پیش میبردند و این باعث اعتماد مردم به حضرت امام میشد و این اعتماد استمرار داشته و خواهد داشت. حضرت امام دنبال پست و مقام نبودند ولی لطف خداوند شامل حال مردم شد و انقلاب به پیروزی رسید.
*حکومت اسلامی به دنبال منفعت گروهی، طبقاتی و شخصی نبود
کدخدایی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: با شکلگیری نظام جمهوری اسلامی ایران، آنهایی که به دنبال داشتن یک ابزار لازم برای هدایت جامعه بودند، به حکومت رسیدند. حکومت اسلامی به دنبال منفعت گروهی و طبقاتی و شخصی نبود، بلکه به دنبال اجرای احکام اسلامی و ترویج آزادیها و تأمین آرمانهای مردم مسلمان بود. این شجره طیبه با خون شهیدان گرانقدرمان آبیاری شد.
*هدف استکبار در ایران براندازی جمهوری اسلامی است
وی با اشاره به دشمنیهای بدخواهان نظام پس از پیروزی انقلاب اسلامی یادآور شد: استکبار حاضر به پذیرش از دست دادن یک پایگاه عظیم سیاسی و نظامی خود در منطقه نیست و در همه جای دنیا تلاش میکند که پایگاه خود را حفظ کند و در ایران نیز هدف خود را براندازی جمهوری اسلامی قرار داده است.
کدخدایی با اشاره به هزینههای بسیاری که بابت حفظ استقلال کشور تاکنون پرداخت شده، گفت: وظیفه دانشجوی اسلامی این است که با خوب درس خواندن برای حضور در صحنههای مختلف که مورد نیاز نظام است آماده شود و به استمرار نظام یاری برساند.
*دانشجو با حضور در عرصه سیاسی باید درباره اشتباهات مسئولین سؤال کند
وی با تأکید بر حفظ نعمت جمهوری اسلامی تصریح کرد: دانشجو باید در مسائل سیاسی نیز وارد شود و در صورت مشاهده اشتباهی از سوی مسئولین از آنها سؤال کند و با بصیرت ادامه تحصیل دهد و در عرصههای اجتماعی و سیاسی حاضر شود.
*باید گفتمان انقلاب اسلامی، نفی فساد، نفی ناهنجاریها و انحرافات احیا شوند
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در سال آینده، تصریح کرد: دانشجو باید با بصیرت و آگاهی دادن به دیگران نقش بیشتری در جامعه ایفا کند و به حداقل تکلیف خود که رأی دادن است، اکتفا نکند. باید گفتمان انقلاب اسلامی، نفی فساد، نفی ناهنجاریها و انحرافات، احیا شوند و وظیفه دانشجوی مسلمان تنها در فراگیری دانش خلاصه نمیشود و باید در صحنه حاضر باشد و مطالبه کند.
*سیاست قانون اساسی مبنی بر نفی سلطه و استکبار مبنای جمهوری اسلامی است
وی در خصوص مبنای سیاست خارجی مصرح در قانون اساسی بیان کرد: سیاست نفی سلطه، استکبار و ظلم که قانون اساسی به آن صراحت دارد، مبنای سیاست کلان نظام جمهوری اسلامی است.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان به توطئههای دشمنان در انتخابات اشاره و اظهار کرد: دشمنان در اوایل انقلاب با روشهای سخت از جمله بمبگذاری و ترور قصد اخلال در نظام داشتند اما امروزه با گستردگی شبکههای مجازی از روشهای نوینی استفاده میکنند که باعث تردید و شبهه در اذهان میشود که لازم است در این زمینه شفافسازی شده و سؤالات توسط مسئولین پاسخ داده شود.
*با یکی از وزرا درباره ایرادات FATF مذاکره کردهام/ اجرای FATF با نظر یک وزیر خلاف قانون اساسی است
وی از مذاکره خود با یکی از وزرا در مورد ایرادات FATF خبر داد و گفت: در این مورد مجلس باید نظر بدهد و اینکه چنین موضوع مهمی با نظر یک وزیر، اجرایی شود، بر خلاف اصل ۷۷ قانون اساسی است.
*هیچ نظامی در دنیا بدون توجه به شایستگی افراد به آنها مسئولیتی نمیدهد
کدخدایی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم بررسی صلاحیت کاندیداها اشاره و تأکید کرد: هیچ نظامی در دنیا وجود ندارد که بدون توجه به شایستگی افراد به آنها مسئولیتی بدهد و برای شرکت در انتخابات صلاحیتهای کاندیداها در همه نظامهای سیاسی مورد بررسی قرار میگیرد.