به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وی در ادامه اظهار داشت:
کجای دنیا در حالی که شرائط فوق العاده در کشور برقرار است دو حزب دیگر جلسه می گذارند و می گویند دربارۀ تغییر سیستم توافق نمودیم و بعدا به مردم در این زمینه اطلاع رسانی خواهیم کرد. می ترسند، مردم فکر و نظراتشان را بیان کنند. در کشوری که دانشگاه هایش خفه شده اند تغییر قانون اساسی خیلی صحیح نخواهد بود. کدام آکادمیسن می تواند اظهار نظر کند؟ در ترکیه آزادی رسانه وجود ندارد و کسانی که نظراتشان را بیان می کنند نیز به یک بهانه ای زندانی می شوند. در این شرائط تغییر قانون اساسی درست است؟
قلیچداراوغلو، در ادامه دربارۀ دستگیری مشاورش گفت: وی استاد دانشگاه بود و بصورت داوطلبانه مشاوره می داد.
وی در ادامه افزود:
سیاست را وارد مسجد، دادگستری و ارتش نکنید به آزادی دین، لائیسم و وجدان ها اهمیت دهید.
قلیچداراوغلو دربارۀ تبدیل دلار به لیر ترک نیز گفت:
اگر یک رئیس جمهور یا نخست وزیر از مردم بخواهد تا دلارهای خود را به لیر تبدیل نمایند و خود بگوید من هم دلارهای خود را تبدیل کردم این یعنی این فرد به پول لیر کشور خودش اعتماد ندارد. اصلاً تو برای چه دلار نگه می داری؟ و ان را با قیمت بالا تبدیل به لیر می کنی و از انجا منعفت بدست می آوری؟ چرا ما حساب دلاری نداریم؟ من به پول ملی کشورمان اعتماد دارم. اگر یک دولت شاخص اعتمادش را از دست بدهد هر کاری هم بکند دیگر نمی تواند اعتماد مردم را جلب کند. رئیس جمهور به بانک مرکزی دستور کاهش نرخ بهره می دهد اما در مقابل بانک مرکزی نرخ بهره را افزایش می دهد ، چرا؟ زیرا اعتماد از بین رفته است.
قلیچدار اوغلو در ادامه افزود: بزرگترین شکست ها در سیاست خارجی در تاریخ ترکیه در دوران حزب عدالت و توسعه رقم خورده است.
در حوزۀ روابط با ایران، روسیه، لیبی، سوریه، مصر ، عراق و اتحادیه اروپا در جا زدند. اردوغان یک روز گفت، ما به سوریه برای نابودی اسد رفتیم اما یک روز بعد گفتند نه برای رفتن اسد بلکه برای نابودی تروریستها به آنجا رفتیم. چون که پوتین با این یک جمله راضی نشد و خواست تا خود اردوغان اصلاح کند.
رئیس جمهور یک کشور نباید به رئیس جمهور کشور دیگری بگوید که چه کار بکند اینها سبب تجزیه و جدایی کشور می شود.