حسن هانیزاده کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس در خصوص آزادسازی حلب به اهمیت استراتژیک شهر حلب اشاره کرد و گفت: حلب دومین شهر بزرگ سوریه و دارای اهمیت تاریخی است و به لحاظ جغرافیایی حلقه ارتباط شمال و جنوب این کشور است.
هانیزاده اضافه کرد: از سال ۱۳۹۳ که گروهکهای تروریستی شهر حلب را اشغال کردند، تلاششان بر این بود که یک جاده مواصلاتی از منطقه اعزاز در شمال حلب تا مرز ترکیه و تا درعا در مرکز مشترک سوریه و اردن ایجاد کرده و قسمتهای شمالی و جنوبی سوریه را در دست بگیرند.
وی با اشاره به استقرار بیش از ۱۴ هزار نفر از نیروهای داعش و جبهه النصره در حلب، آن را نشانگر آن دانست که این شهر برای بازیگران منطقهای و فرامنطقهای بحران سوریه از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه بیشترین سلاحهای پیشرفته هم در اختیار داعش و جبهه النصره قرار میگرفت، اضافه کرد: براساس گزارشهای موجود، عربستان و قطر در طول ۶ سال گذشته حدود ۶ میلیارد دلار کمک مالی در اختیار گروهکهای تروریستی مستقر در سوریه قرار دادهاند.
هانیزاده آزادسازی حلب را بزرگترین شکست مشترک آمریکا، فرانسه، انگلیس، عربستان، قطر، ترکیه و رژیم صهیونیستی خواند و افزود: اینها بیشترین کمکها را به لحاظ اطلاعاتی، لجستیکی و مالی در اختیار تروریستها قرار دادند، ولی آزادی حلب موازنه قدرت را به سود محور مقاومت تغییر داد.
وی در عین حال یادآور شد: آزادسازی حلب نه فقط پیروزی دولت بشار اسد و ملت سوریه بلکه پیروزی محور مقاومت نیز هست، چون در مقابل جبهه مقابل آمریکا و اسرائیل کشورهایی چون ایران، روسیه و دولت سوریه و حزب الله قرار دارند و توانستند با آزادی حلب شطرنج نظامی سوریه را به سود مقاومت تغییر دهند.
هانیزاده با بیان اینکه این یک پیروزی تاریخی تلقی میشود، اظهار داشت: الان با آزادسازی حلب شطرنج آینده و پازلهای خاورمیانه براساس الگوهای ایران و محور مقاومت شکل خواهد گرفت.
این کارشناس درباره آینده بحران سوریه با بیان اینکه به نظر میآید بحران سوریه راهحل سیاسی نخواهد داشت، عنوان کرد: آزادسازی حلب نشان داد که راهحل نظامی در عرصههای میدانی جواب میدهد، زیرا اساسا گروهکهای ترویستی و مخالفان دولت بشار اسد اعتقادی به راهکارهای سیاسی ندارند و تنها برنده این جنگ خانمانسوز و نفسگیر محوری است که بتواند پیروزی بیشتری در عرصههای میدانی به دست آورد.
وی ادامه داد: اگر مقاومت بتواند ادلب، رقه و دیرالزور را از وجود گروهکهای تروریستی پاکسازی کند به این مفهوم خواهد بود که بقیه اراضی سوریه از لوث تروریستها پاکسازی شود و سال آینده میلادی یعنی ۲۰۱۷ سال پایان بحران شش ساله سوریه خواهد بود.