4

تشییع جنازه آیت الله هاشمی چه مفهومی داشت؟

  • کد خبر : 208892
  • ۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۰

به ویژه از پیام محبت آمیز رهبر انقلاب تؤام با تاکید بر فداکارهای آقای هاشمی و سابقه طولانی رفاقت ایشان و عنایت صمیمانه ای که به این رفیق قدیمی ابراز داشتند، صمیمانه سپاسگزار باشم.

به گزارش «پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر رضایی»، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنان پیش از خطبه این هفته نماز جمعه تهران ضمن تسلیت رحلت یار دیرین حضرت امام و رفیق قدیمی و همراه مقام معظم رهبری به امت شهید پرور و نمازگزاران  گفت :لازم می دانم از طرف خود و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام از مردم ایران که در مراسم وداع و تشییع جنازه یار دیرین حضرت امام شرکت کردند صمیمانه تشکر کنم. به ویژه از پیام محبت آمیز رهبر انقلاب تؤام با تاکید بر فداکارهای آقای هاشمی و سابقه طولانی رفاقت ایشان و عنایت صمیمانه ای که به این رفیق قدیمی ابراز داشتند، صمیمانه سپاسگزار باشم.
همچنین از صدا و سیمای جمهوری اسلامی که حقیقتاً به خوبی همه شبکه ها را در اختیار پخش این مراسم باشکوه قرار داده بودند تشکر می کنم و از مراجع تقلید و به ویژه از ملت شریف ایران کمال تشکر را دارم.
 دکتر محسن رضایی با اشاره به این که ما یکی از ارکان انقلاب را از دست دادیم، افزود :آیت الله هاشمی شخصی از همان ابتدای نهضت همراه امام بودند و تا آخرین لحظه عمر  با رهبر بزرگوار انقلاب همراهی می کردند.
آیت الله هاشمی مشاور مقام معظم رهبری و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بودند که نظرات کارشناسی را خدمت  امام و مقتدایمان ارائه می کردند.
تشییع جنازه  ملت بزرگوار ایران معانی و پیام های بسیار مهمی را در شرایط کنونی برای ایران به همراه داشت. از یک طرف قدرت نمایی بود؛ از طرفی تاکید بر وحدت و از سوی یگر تاکید بر محوریت ولایت و ارزشهای انقلاب بود.
تشییع جنازه ای با معانی فراوان در سراسر ایران که محور همه شعارها و گفتگوهای آن وحدت،ولایت و قدرشناسی از این شخصیت بزرگوار بود.
 سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب تأکید کرد :  ” اَشِدّآءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَمآءُ بَینَهُم” به خوبی در این پیام نمایان است. ما همانگونه که با دشمنانمان  به هیچ وجه سازش نمی کنیم اما با برادران و دوستانمان با صمیمیت و محبت  رفتار می کنیم  و این نکته در سیمای پیام رهبر معظم انقلاب آشکار بود. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام سپس به ذکر  چند خاطره از آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان مقدمه مباحث مهم خود پرداخت و ادامه داد:سال ۱۳۵۷ ایشان به شهر اهواز آمده بودند که به اعتصاب کنندگان شرکت نفت کمک کنند که اعتصاب شکسته نشود. چند ماه به پیروزی انقلاب مانده بود که امام از علما تقاضا کرده بودند که نگذارید اعتصاب شرکت نفت شکسته شود. چون نظر امام این بود که اگر  اعتصاب شکسته شود آمریکا و صهیونیسم می فهمند که شاه  همچنان قدرت دارد و پابرجاست ولی اگر اعتصاب ادامه پیدا کند  و کارگرها بتوانند شیرهای نفت را که به روی اسرائیل بسته اند، بسته نگه دارند ، حامیان شاه خواهد فهمید که  قدرت شاه تمام شده است.
آن زمان من یک جوان ۲۴ ساله بودم که تحت تعقیب ساوک  قرارداشتم.من برای اولین با در خانه ای با آقای هاشمی که مقداری از وجوهات را با خود آورده بود که حقوق چند ماه کارگران  را بپردازند تا بتوانند اعتصاب ها را ادامه دهند، آشنا شدم. از آن زمان لحظه مرگ با ایشان  همراه و دوست بوده ام و با تمام ویژگی های ایشان آشنا هستم.
 دکتر محسن رضایی با ذکر این مطلب که آقای هاشمی  و شهید رجایی  بیشترین شکنجه های ستم شاهی را تحمل کرده  ولی از مسیر خود خارج نشدند، گفت: پس از پیروزی انقلاب  احساس کردیم که یاران انقلاب را یکی پس از دیگری به شهادت می رسانند. لذا اردیبهشت سال ۵۸ ما با کمک دوستان یک تشکیلات اطلاعاتی در داخل سپاه  ایجاد کردیم که گزارش های آن را من  مرتباً خدمت مقام معظم رهبری، آیت الله بهشتی و آقای هاشمی اعلام می کردم.
در دوران بازرگان و سپس بنی صدر، روزبه روز حلقه دور نیروهای انقلاب و این سه شخصیت فشرده تر می شد لذا بچه های انقلاب حول این سه نفر جمع شدند و این تیم سه نفره(آیت الله بهشتی ،مقام معظم رهبری و آقای هاشمی) کانون نیروهای انقلاب شدند.
در آن دوران آقای هاشمی توجه بسیار زیادی به مسائل امنیتی داشتند .ما که اطلاعات کشور را داشتیم  حکومت وقت  با ما همکاری نمی کرد، اما به کمک این سه بزرگوار به ویژه آقای هاشمی  امکانات  در اختیار ما قرار می گرفت و ضد انقلاب  را که  دست به ترور می زدن، تعقیب می کردیم لذا ایشان در بحث مسائل امنیتی کشور نقش بسیار موثری داشتند.
در مورد گروهک  فرقان هم  خبر رسید که قرار است آقای هاشمی را ترور کنند من چند روز قبل به ایشان موضوع را خبر دادم و ایشان هم با کمک  خانواده خود و با هوشیاری موثر خودشان از این ترور نجات پیدا کردند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام سپس به نقل خاطره ای دیگر پرداخت و ادامه داد:خاطره دیگر اینکه در ۶ تیر ۱۳۶۰، مقام معظم رهبری درجنوب شهر مشغول سخنرانی بودند که میکروفن پیش روی ایشان منفجره شد و ایشان مجروح  و  به بیمارستان منتقل شدند. . روز بعد یعنی ۷ تیر  هم شهید بهشتی ترور شدند و در همان ایام هم بنی صدر فرار کرده بود و کشور در این شرایط پر مخاطره عملاً رییس قوه مجریه و قضاییه نداشت. بنابراین ما در اتاق شهید رجایی جلسه گذاشتیم و قرار شد که ماجرای شهادت شهید بهشتی را به آقا اطلاع ندهیم؛  زیرا ایشان در بیمارستان باید تحت عمل جراحی قرار می گرفتند و ممکن بود که برای آقا نگران کننده باشد.آقای هاشمی در این شرایط بحرانی و مخاطره آمیز  تقریبا محور اداره کشور شد تا این که حضرت آقا حالشان بهتر شد و ریاست جمهوری را به عهده گرفتند.
‎دکتر ضایی با طرح این سؤال که تشییع جنازه بزرگ و قدرشناسی ملت از آقای هاشمی چه معنا و مفهومی دارد، گفت: نزدیک ۴۰ سال از انقلاب می‌گذرد و شاهد فشارهای بین‌المللی و مشکلات اقتصادی هستیم اما حضور پرشور مردم در مراسم‌هایی مانند روز قدس و تشییع آقای هاشمی را شاهدیم. این به دلیل آن  است که امام و یارانش دست به اقدامی زدند که شبیه معجزه است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مبارزات هفتاد ساله  ملت ایران  ادامه داد:طی هفتادسال ملت ایران  قیام می کرد ولی موفق نمی شد ، ایران وابسته وعقب  مانده شده بود  وژاندارم امریکا در منطقه با پول ملت ایران ،  ودرجهان اسلام به عنوان دوست اسراییل ودشمن مسلمانان تلقی می شد .ایران دریک منجلاب سیاسی واقتصادی وفرهنگی  فرو رفته بود ،ملت ایران  هفتادسال با انقلابات ونهضتهایی تلاش می کرد اوضاع را تغییر دهد اما به بن بست می رسید. دکتر رضایی با اشاره به مقطع پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد:امام امد وبا کمک شاگردانش وملت ایران وبویژه جوانان انقلابی ایران  معجزه بزرگی را رقم زد، استبداد را برداشت واستعمار را عقب زد ویک مکتب سیاسی ونظام جدیدی در اداره کشور بوجود اورد و چهل سال هم هست که انقلاب اسلامی وجمهوری اسلامی از دهها ازمایش وحادثه ورویداد سربلند بیرون امده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این مطلب  که امام  متوجه ناکامی غرب وشرق وسرمایه داری وکمونیسم شدند واز دل اسلام پاسخی به مشکلات بشر دادند ودرایران آن را عملیاتی کردند افزود:  درحقیقت آزادی ویا عدالت نمی تواند از خدا جدا باشند ازادی بدون خدا ویا عدالت بدون خدا ، به بن بست می رسد ، شما ملت بزرگ ایران درزمان امام شکستن استخوانهای کمونیستی را دیدید، وچند سال پیش تظاهرات در هشتصد شهر جهان را علیه سرمایه داری مشاهده کردید. امام در ایران این کار بزرگ را انجام داد که  بجای انسانیت لیبرالی وسوسیالیستی  بر انسانیت الهی دست گذاشت ، انسانیت الهی یعنی همان فطرت  که اگر  این فطرت در اثر عمل به احکام وفرامین وارزشهای الهی بیدار شود انسان الهی تربیت وساخته می شود .
دکتر رضایی با اشاره به این مطلب که اصلاح دینی حضرت امام از نواوری فلسفی وکلامی بوجود امد ، گفت: تغییر نگاه به انسان از مفهوم انسان اومانیستی به انسان الهی اغاز شد.  امام متوجه بود که تمام بدبختی های جوامع بشری وظلم وستم جهانیوزرادخانه های اتمی ، مربوط به فرهنگ وتمدن سرمایه داری وکمونیستی وسوسیالیستی  است و آن هم از نگاه ومعرفت غلط آنها نسبت به  انسان وانسانیت  بر می گردد، زیرا  نظام سرمایه داری به انسان به عنوان موجود رها شده در خلقت وکنار رفتن خدا از امور انسانها و جوامع می نگرد ؛ اورا  مطلق الاختیار و مادی و این جهانی تصور می کند ، و انسانیت او را به فردیت وشخص انسانها می داند ولذا از ازادی او صحبت می کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: سوسیالیستها هم  وقتی دیدند که آزادی نه تنها جواب نمی دهد بلکه ظلم سرمایه داری ناشی از ازادی بیشتر از ظلم فئودالی است، انسانیت را به جمع وجامعه نسبت  دادند وبه جای ازادی به عدالت روی اوردند؛  ولی انها هم پس از صد سال به بن بست رسیدند ،  درحالی که وقتی اسلام از فطرت وانسان الهی صحبت می کند  آزادی وهم عدالت را می خواهد  ومی بیند.
دکتر رضایی سپس به  دوران پس از ارتحال امام اشاره کرد و افزود:  همه فکر می کردند این انقلاب بعد از امام یا سقوط می کند ویا منحرف می شود ، این انقلاب نه تنها باقی ماند ومنحرف نشد که تبدیل به لنگرگاهی در جهان اسلام ومنطقه شده است .
انقلاب اسلامی این گونه در چشم رهبران بزرگ دنیا جلوه کرد.
دکتر رضایی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: امروز اطاعت از رهبری و اطاعت از نظام جمهوری اسلامی و ارزشهای انقلابی که الان ما به آنها عمل می کنیم از یک تفکر و اندیشه و ایدئولوژی و اعتقادی که ریشه در اسلام و قرآن  دارد سرچشمه گرفته است. امام آمد و این ساختمان و این  معماری بزرگ را که پایه آن بر دین و اطاعت از احکام الهی است بنیان گذاشت.امام به همراه یارانش توانست این اقدام بزرگ را انجام دهد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اظهار نظر گورباچف دررابطه با  نامه امام که ۱۱ دی ماه ۱۳۶۷ به گروباچوف نوشتند گفت: امام در این نامه  گفتند که کمونیسم تمام شده است و باید در موزه های تاریخ به سراغ کمونیسم رفت . امام در این نامه نصایحی را به ایشان نوشتند  از جمله این که ” حال که شما قصد اصلاحات دارید و کار کمونیسم هم تمام شده است، به سمت غرب و سرمایه داری نروید “. ۱۰ سال بعد آقای گروباچوف در سالگرد حضرت امام در یک مصاحبه ای اعلام می کند که “مخاطب نامه آیت الله خمینی از نظر من همه اعصار در طول تاریخ بود زمانی که من این پیام را دریافت کردم احساس کردم شخصی که این پیام را نوشته است متفکر و دلسوز  همه جهان است من از این نامه استنباط کردم که او کسی است که برای جهان نگران است و مایل است  من انقلاب اسلامی را بیشتر بشناسم و درک  کنم. متاسفانه من در آن زمان به نصایح امام گوش ندادم و الان می فهمم که چه اشتباه بزرگی را مرتکب شده ام.”  انقلاب اسلامی این گونه در چشم رهبران بزرگ دنیا جلوه کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام  با یادآوری تلاش هایی که صورت گرفت تا این انقلاب را سرکوب کنند ه نتوانستند، گفت: بعد از امام باز یک اتفاق بزرگ دیگری در تاریخ ایران رخ داد و آن این بود که بعد از امام ،مقام معظم رهبری اولین رهبری در انقلاب ها بود که  همان راه و مسیر را ادامه می داد.
در انقلاب های دیگر معمولاً رهبر دوم و رهبران بعدی انقلاب، مسیر را عوض می کنند و بعد از رحلت امام ، کشورهای دنیا ، منتظر تغییر مسیرانقلاب بودند . آنها  فکر می کردند که جانشینان امام، فرمان و مسیر امام را عوض می کنند ، اما با  انسانی قوی  و ایستاده که با تمام قدرت از این راه و انقلاب حمایت و پشتیبانی می کند مواجه شدند و دیدند که با گذر سالها و تغییر دولت ها در آمریکا، همچنان همان مسیر امام در انقلاب اسلامی ایران  ادامه پیدا می کند و در حال پیشرفت است.
دکتر رضایی با اشاره به صداقت آقای هاشمی رفسنجانی  در بیان نقل امام و دیدگاه ایشان اضافه کرد: در دوران  پس از امام آقای هاشمی و احمد آقا در بیان  نقل حضرت امام در مورد مقام معظم رهبری صداقت به خرج دادند.  از چمله در مجلس خبرگان نظر امام را مطرح کردند که ” ما خدمت امام  رفته بودیم و گفتیم حالا که شما با آقای منتظری این گونه برخورد کردید ما دیگر مرجعی  برای آینده انقلاب که رهبری را بعهده بگیرند نداریم . امام فرمودند همین آقای خامنه ای”
دبیر تشخیص مصلحت نظام گفت: بعد از امام، مسیر امام ادامه پیدا کرد ولی با سختی های فراوان. اولاً خود مسیر امام حفظ شد ثانیاً از انحرافات جلوگیری شد ثالثاً سیطره انقلاب از مرزها عبور کرد. امروز شما به سوریه،عراق و لبنان نگاه کنید ،ایران اسلامی امروز لنگرگاه منطقه است. امروز صلح و ثبات در منطقه به ایران است؛  امروز تنها کشوری که  در برابر تکفیری ها و متجاوزین  سینه خود را سپر حوادث منطقه می کند ایران اسلامی است. بنابراین نه تنها راه امام متوقف نشد بلکه ا پیام های انقلاب اسلامی از مرزها بیرون رفت.
۵ سال پیش، تکفیرهای  به نزدیکی دمشق رسیده بودند و در عراق هم به ۵۰ کیلومتری بغداد ، همه فکر می کردند بعد از سقوط دمشق  و بغداد،  تکفیریها که به ۵۰ کیلومتری مرز ایران رسیده اند، وارد ایران می شوند و تا تهران پیش می روند و کار جمهوری اسلامی تمام می شود. اما امروز چه وضعیتی دارند؟ هم تکفیریها و هم وهابیها و هم آمریکاییها و هم صهیونیستها  با میلیاردها دلاری که خرج کردند نتوانستند کاری از پیش ببرند و شکست خوردند؛ به طوری که  چند ماه گذشته حلب آزاد شد و امروز موصل کاملاً محاصره شده است و بیش از ۵۰ درصد آن آزاد شده است. بنابراین الان آنها نگرانند که داعشی هایی که در حال فرار هستند وارد اروپا نشوند و نمی دانند چه فکری در مورد آنها بکنند و آنها را در کجا جای دهند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری ازاظهارات خود به کارشکنی عربستان اشاره کرد و گفت:  در سالهای اول بعد از حوادث سوریه ،  ایران را در مذاکرات راه نمی دادند. آمریکا با حضور روسها و چینی ها جلسه می گذاشت و در مورد سوریه بحث می کردند  و میز مذاکره باز بود. همه در میز مذاکره شرکت می کرند اما سال اول ایران را راه ندادند. بعد از این که چند سال گذشت،  متوجه شدند که نمی توانند ایران را کنار بگذارند و  بنابراین پذیرفتند که ایران هم در کنار ۱۷ یا ۱۸ کشور شرکت کننده دیگر مثل قطر  حضور داشته باشد. اما به لطف پروردگاه متعال و با حمایت های ملت ما و ادامه سیاستهای جمهوری اسلامی و هدایت های حکیمانه رهبر انقلاب ،  دیدیم که چند ماه پیش بعد از آزادی حلب ، ایران ،  ترکیه و روسیه در مسکو نشستند و آینده سوریه را بدون حضور عربستان و آمریکا و  کشورهای دیگر رقم زدند.
این نشان می دهد که  بعد از امام راه ادامه پیدا کرد و انحرافی به وجود نیامد و گستره انقلاب اسلامی  نیز توسعه پیدا کرد.
دکتر محسن رضایی با اشاره به نقش  مشورتی مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در کنار رهبر معظم انقلاب گفت: جناب آقای هاشمی رفسنجانی در مراحل گوناگون  و پس از این که دوره  ریاست جمهوری ایشان به اتمام رسید، به عنوان مشاور رهبر معظم انقلاب  در صحنه حضور داشتند. در این مدت ۲۰ سالی که ما با هم بودیم و من دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بودم،  در رابطه با تمام مسائل کشور سیاست گذاری شد.  البته سیاست هایی که ماپیشنهاد می دادیم مشاوره بوده که خدمت رهبر عزیز انقلاب ارسال می شد و ایشان ساعت ها وقت می گذاشتند و اینها را مطالعه و اصلاح و بعد سیاستهای کلی نظام را ابلاغ می کردند. در زمینه فرهنگ، در زمینه اقتصاد در زمینه انرژی، در زمینه سیاست خارجی  و سیاست داخلی یک مجموعه بسیار کارشناسی و فنی از اداره کشور در این زمینه ها  در مجمع تشخیص مصلحت نظام درست شده است و الان در خدمت دولت و مجلس و  قوه قضاییه است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: همین روز یکشنبه که  در مجمع تشخیص مصلحت نظام در خدمت  آقای هاشمی  بودیم ، جلسه کمیسیون زیربنایی از ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار شد. بحث ما در مورد صرفه جویی و کمبود انرژی برق طی سالهای آینده بود. آقای چیت چیان وزیر نیرو گفتند اگر ما ۵ هزار مگا وات برق تولید نکنیم، در سالهای آینده با بحران برق و انرژی مواجه می شویم. بعد بحث شد که چرا فقط باید سرمایه گذاری کنیم؟ اگر صرفه جویی انجام شود ۵ میلیارد دلار در جایگزینی انرژی های آزاد شده ذخیره  می شود و ۵ میلیارد دلار هم به جای اینکه توزیع انرژی را هزینه کنیم،  صرفه جویی می شود و جمعاً ۱۰ میلیارد دلار صرفه جویی انجام می شود.  بحث که به اینجا رسید، آقای هاشمی  گفتند من در زمان ریاست جمهوری هر هفته خدمت آقا می رسیدم و مسائل را با ایشان هماهنگ می کردم و ایشان با همه قدرت از من حمایت می کرد. امروز هم باید دولت و مجلس  با رهبری هماهنگ باشند که بتوان کارهای بزرگی انجام داد. این آخرین جملات آقای هاشمی بود که بعد از ۳ یا ۴ ساعت آن حادثه برای ایشان  روی داد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام  در پایان و به عنوان نتیجه گیری از اظهارات خود در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه تهران گفت:  تاریخ ۴۰ ساله انقلاب از ۱۳۵۶ تا به امروز نشان می دهد که در راه امام ،الگوهای متفاوتی از ولایت پذیری وجود دارد. در حقیقت همه یاران امام در یک نقطه مشترک هستند و آن التزام عملی به راه امام است ؛ اما در برخی مسایل دیگر  اختلاف نظر دارند . بازکردن این مسئله بسیار مهم است که ما انسجام و وحدتمان را بیشتر حفظ بکنیم البته روی سخن من با کسانی که از راه منحرف شده اند نیست. چند نفری در طول این مدت از مسیر امام منحرف شده اند که ما کاری به آنها نداریم اما آنهایی که در راه امام مانده او حرکت کرده اندرفتار ها و موضع گیری  های شبیه به هم نداشته اند ، آقای هاشمی یک الگو هست، ایت الله مهدوی کنی یک الگو هست،آقای خزعلی یک الگو  و احمد آقا یک الگو ست . اینها همه در راه امام بوده اند اما یک جور رفتار نمی کردند و رفتارهای متفاوتی داشتند؛  اما نقطه مشترک درباره همه آنها این است که همه التزام عملی داشتند.
دکتر محسن رضایی با اشاره به وجود سه نماد مهم  برای اطاعت از خدا و رسول خدا   افزود: از این سه نماد،  یک ارزشهای الهی است .دوم قوانین اسلامی و سوم فرامین رهبر انقلاب  است که اگر کسی به  این سه نماد عمل کند در مسیر انقلاب است. توحید و عدالت و آزادی، استکبار ستیزی و ظلم ستیزی  ارزشهای الهی هستند. اطاعت از ارزشهای الهی یعنی اینکه ما اینها را مهم بدانیم و بدانها پایبند باشیم . مسئله دوم قوانین و احکام الهی و قانون اساسی  و قوانین مجلس است. کسانی که از این قوانین اطاعت کنند از دین خدا اطاعت کرده اند و سوم فرامین رهبر انقلاب است  اگر کسانی از دستورات ایشان تبعیت کنند از دین خدا اطاعت کرده اند.
 دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام  با تأکید  بر ارتباط مسیر اطاعت از  حق و التزام عملی تصریح کرد:  کسانی که مدعی اند در راه ولایت هستند باید التزام عملی به ارزشها ،قوانین  و  فرامین الهی داشته باشند.  در عین حال کسانی التزام عملی دارند که  با وجود برداشت نظری متفاوت  در عمل از احکام حق و ولایت فقیه و قوانین جمهوری اسلامی ، اطاعت می کنند. مثلاً اگر شورای نگهبان حکمی داد ممکن است که  آن حکم با نظر وی متفاوت باشد؛  اما او  اطاعت می کند و فتنه ا به راه نمی اندازد و مردم را به خیابانها نمی کشاند  و تابع قانون است یا اگر قاضی حکمی داد ولو علیه خانواده کسی که مدعی در مسیر ولایت بودن است ،به آن حکم عمل می کند . آقای هاشمی رفسنجانی این گونه بود و به من می گفت که من کاری نمی کنم که دشمنان و ضد انقلاب سوء استفاده کنند .
دکتر محسن رضایی در پایان تأکید کرد:  نکته مهم این است که یک عده نباید فکر کنند که چون جناب آیت الله هاشمی رفسنجانی بعضی اظهار نظرها ی متفاوت می کردند  باید حرفهای ایشان را دلیل بر مخالفت ایشان با نظام بدانند . وبخواهند یک جریان عملی درمختلفت نظام راه بیاندازند ،این  برداشت درست نیست؛ چرا که  اگر خود آقای هاشمی می  خواستند به آن نظرات عمل کنند ، عمل می کردند ؛ حال آن که ایشان با وجود تفاوت نظری تنها انرا بیان می کرد ، ولی عملش مطابق با  قانون ، ودستورات مقام معظم رهبری بوده است. همیشه می گفت من اینطور فکر می کنم ، ممکن هم هست اشتباه باشد.
ایشان درپایان بر دو مطلب تاکید کردند: یکی اینکه باید بین نظر اشخاص با خود اشخاص تفکیک قائل شد اگر فردی در راه امام هست ولی برخی مواقع مواضع و نظراتی میدهد که متفاوت با ارزشهاست باید ان نظر نقد شود و در مقابل ان نظر ایستاد ولی به صاحب نظر نباید اهانت شود، تخریب خوب نیست ولی انتقاد خوب است ، دوم اینکه کسانی که معتقدند باید نظرات خودرا به صراحت بیان کنند نباید ان صحبتها موجب سو استفاده دشمن وضد انقلاب قرار گیرد واگر ضد انقلاب سو ایسفاده کرد بلافاصله عکس العمل نشان دهند
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=208892

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]