وی افزود: با این حال اگر آفریقای جنوبی و هر کشور دیگری نام شما را به خاطر داشته باشد و به شما به عنوان مربی تیم ملیاش اطمینان داشته باشد، این باعث غرور هر مربی و امری خیلی خاص است. در چنین مواردی شما پرچم یک کشور، یک ملت، انتظارات و رویای یک کشور را مربیگری میکنید. در حال حاضر همانطور که شما هم میتوانید درکش کنید، من وظایف و تعهدات اخلاقی به قرارداد فعلیام با تیم ملی ایران دارم و در جایگاهی نیستم که بخواهم در این مورد به طور علنی نظری بدهم.
سرمربی ۶۳ ساله تیم ملی در چند روز آینده تکلیفش روشن خواهد شد، اما به نظر نمیرسد که مسئولان فدراسیون فوتبال ایران با مجموعهای از خواستههای او که برای ادامه کارش شرط کرده، موافقت کنند. این میتواند کیروش را مدنظر مسئولان فدراسیون فوتبال آفریقای جنوبی برای جانشینی ماشابا قرار دهد.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر این اتفاق بیفتد، این اولین باری خواهد بود که کسی از فدراسیون فوتبال آفریقای جنوبی با من در مورد سرمربیگری بافانا بافانا (لقب تیم ملی آفریقای جنوبی) گفتوگو خواهد کرد. تا کنون کسی در این خصوص با من تماسی نگرفته است. اگر من سرمربی تیمی نباشم و مرا به عنوان سرمربی تیم ملی آفریقای جنوبی در نظر داشته باشند، این نه تنها برای من بلکه برای هر مربی دیگری در جهان مایه افتخار و غرور است که کشوری شما را به چشم فردی میبینید که میتواند رویاها و انتظارات یک ملت را به جلو سوق دهد. شکی از این بابت وجود ندارد.
کیروش در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار داشت: همه میدانند که آفریقای جنوبی همانند خانه من است. من چند کیلومتر آن طرفتر در مرز موزامبیک با آفریقای جنوبی متولد شدهام. من یک آفریقایی هستم، یک آفریقایی سفیدپوست. خانوادهام در آفریقا هستند، من در اینجا ریشه دارم و ارتباطات زیادی با آفریقا دارم که از این رو من را برای حضور در این پست نسبت میدهند. به غیر از مسائل فوتبالی، این برای من خیلی خاص است.
وی افزود: یکی از دلایلی که باعث شد تا منچستریونایتد را ترک کنم و هدایت تیم ملی فوتبال پرتغال را بپذیرم این بود که آفریقای جنوبی میزبان جام جهانی بود. پرتغال کشور من بود و سرمربی پرتغال بودن و راهیابی به جام جهانی آفریقای جنوبی، خانه من، دلیل اصلیام و البته دلایل خانوادگی برای پذیرفتن سرمربیگری تیم ملی پرتغال بود.