5

جزییات طرح توانمندسازی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی/شنبه آغاز ثبت نام

  • کد خبر : 210945
  • ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۰

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی جزییات طرح آموزش و توانمندسازی آموزش دهندگان سوادآموزی را تشریح کرد.

 

علی باقرزاده رئیس نهضت سوادآموزی

به گزارش افق نیوز/ علی باقرزاده در مراسم رونمایی از سامانه آموزش و توانمندسازی آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی که در معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی برگزار شد با اشاره به تعیین تکلیف آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی از سال ۹۰ به دنبال تأکید مقام رهبری، اظهار کرد: سالانه ۶۰ هزار نفر از شهروندان تحصیل‌کرده از طریق مراکز غیردولتی آموزش می‌بینند.

وی افزود: قبلاً یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ساعت آموزشی پیش‌بینی می‌کردیم اما نسبت به اثربخشی برنامه‌های آموزشی تردید داشتیم، از این رو وارد تعامل با جهاد دانشگاهی شدیم، ظرفیت قابل توجهی در جهاددانشگاهی وجود دارد. یک برنامه آموزش ۱۲۶ ساعته در نظر گرفته شد که ۸۲ ساعت آن دروس تخصصی و مابقی عمومی است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ضمن اعلام این خبر که از شنبه، ۲۳ بهمن ماه ثبت‌نام در این دوره‌ها شروع می‌شود و تا نیمه اسفند ادامه دارد، گفت: از سال ۹۶ همکاری افراد با نهضت سوادآموزی در قالب موسسات غیردولتی صرفاً از طریق ارائه گواهی شرکت در این دوره امکان‌پذیر است و آموزش دهندگانی مجاز به قبول و جذب افراد بی‌سواد برای آموزش از اردیبهشت هستند که در این سامانه ثبت نام کرده باشند و اگر در پایان دوره این گواهی را ارائه نکنند امکان ادامه همکاری با ما را ندارند.

باقرزاده ادامه داد: بخش اندکی از هزینه آموزش و آزمون را آموزش‌دهندگان می‌پردازند که عمدتاً هزینه آزمون‌های حضوری در شهرستان‌هاست.

وی با بیان اینکه معادل ۴۴ ساعت محتوای آموزشی پیش بینی شده است، گفت: مبانی و فلسفه آموزش بزرگسالان، روانشناسی بزرگسالان، روش‌های سوادآموزی بزرگسالان، اصول و فنون کلاس داری و تجارب موفق سوادآموزی در جهان، عناوین دروسی هستند که در بخش عمومی ارائه می‌شوند.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی افزود: کلیات زبان آموزی و روش تدریس زبان فارسی، روش تدریس قرآن، زبان، بررسی کتاب‌های درسی و تدریس ریاضی نیز از جمله عناوین دروس ارائه شده در بخش تخصصی هستند.

باقرزاده با بیان اینکه اگر این پروژه موفق شود برآورد ما این است که می توانیم شش میلیون نفر ساعت آموزش به همکاران ارائه کنیم، عنوان کرد: پس از ثبت‌نام برای هرشخص پروفایلی ایجاد می‌شود و تمام اطلاعات و محتویات برای وی قابل دسترس است.

وی با بیان اینکه پس از پایان ثبت نام، فایل‌های دروس بتدریج تا خرداد ارائه می‌شود، گفت: از ابتدای تیرماه امکان انجام آزمون آنلاین فراهم و امیدواریم تا پایان شهریورماه به اتمام برسد.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی ادامه داد: علی رغم آنکه جهاد دانشگاهی آمادگی داشت برنامه را برای همه علاقه‌مندان ارائه کند اما این دوره برای ۷۵هزار آموزش دهنده ما در نظرگرفته شده است. در مراحل بعدی اگر کسی علاقه‌مند بود می‌تواند وارد این سیستم شود. این دوره هدف ارتقای دانش و بروزرسانی اطلاعات آموزش‌دهندگان را مدنظر دارد.

باقرزاده درباره علت تأخیر در پرداخت حق الزحمه بخشی از آموزش دهندگان، گفت: تا امروز ۴۷۰هزار نفر را تحت پوشش بردیم که ۲۶۰ هزار نفر از آنها در گروه ۱۰ تا ۴۹ سال قرار دارند، ۲۹ درصد در دوره دوم سوادآموزی و ۱۶ درصد در دوره تحکیم سواد قرار دارند. ۸۷درصد سوادآموزان زن و مابقی مرد هستند و ۲۵ درصد در گروه جوانان قرار می گیرند.

وی ادامه داد: تعهد ما با دولت در سال ۹۵، آموزش ۴۲۰ هزار نفر بود در حالی که ما ۴۷۰ هزار نفر و ۱۲ درصد بیش از تعهد افراد بیسواد را تحت پوشش بردیم اما ۱۴۴ میلیارد تومان و معادل ۵۲درصد بودجه مصوب تا کنون به ما تخصیص داده شده است و ۳۰ درصد کسری تخصیص داریم و نتیجه این می شود که بخشی از آموزش‌دهندگان حق الزحمه خود را دریافت نکرده‌اند که امیدواریم تا پایان سال بودجه تخصیص یابد.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی درباره واریز پاداش باسواد شدن افراد، گفت: از ۱۴۵ هزار نفر سوادآموز فارغ‌التحصیل فقط ۸۹ هزار نفر شماره حساب بانکی داده بودند که ۵۵هزار نفر شماره حساب به نام خودشان بود. تا امروز صبح ۳۶ هزار نفر پاداش گرفته اند و ۱۸ هزار نفر هم تا پایان وقت امروز دریافت می کنند. حدود ۳۴۰۰ نفر نیز زمان ثبت نام اعلام کردند که پاداش نمی خواهند و مایل اند بودجه آن صرف اقدامات فرهنگی شود.

باقرزاده افزود: افراد با ورود به این سایت می‌توانند لینک آموزش نهضت را گشوده و وارد سامانه شوند. برنامه ریزی شده تا نیمه اسفند ثبت‌نام و از فروردین ارائه دروس شروع شود و از تیر ماه آزمون برگزار می‌شود.

به گزارش تسنیم آشنا، معاون سازمان جهاددانشگاهی تهران با بیان اینکه آدرس دسترسی به سامانه آموزشی، www.imooc.ir است، گفت: این سامانه به منظور آموزش‌های گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و آموزش‌های مختلفی را در قالب این سامانه در دست داریم که امیدواریم در آینده گسترش یابد.

به گزارش تسنیم احمد شریفی زاده، رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران نیز در مراسم رونمایی از سامانه آموزش و توانمندسازی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی نیز گفت: برای جهاددانشگاهی افتخاری بود که در کنار نهادی که ضرورتی که امروز جامعه است و با فرمان امام شکل گرفته قرار بگیرم. توسعه آموزش از طریق فناوری‌های نوین انتخاب هوشمندانه‌ای بود.

وی افزود: استفاده از فضای مجازی فرصت ویژه‌ای فراهم کرده که می توان آن را تا سطوح بین المللی توسعه داد.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران با بیان اینکه آموزش‌های مجازی از طریق فناوری این امکان را فراهم می‌کند که کاربر با کمترین هزینه و در زمان‌های موردنظر و وقتی امکان استفاده از کلاس‌های حضوری را ندارند از آموزش بهره مند شوند، عنوان کرد: در دنیای امروز که وقت طلاست استفاده از آموزش‌های مجازی یک ضرورت قطعی شده و همه به دنبال استفاده از دوره‌های مجازی هستند تا ازوقت خود استفاده بیشتری کنند و گرفتار شلوغی و ترافیک شهر نشوند.

شریفی زاده ادامه داد: با آموزش‌های مجازی، هزینه ارائه‌دهندگان این خدمات نیز کاهش می‌یابد. موضوع مورد اهمیت امکان بهره‌مندی فراگیران از بهترین دروس و بهترین اساتید است.

وی افزود: علاقه مندیم در حیطه پژوهشی نیز همکاری‌هایی را با نهضت سوادآموزی کلید بزنیم. هرگاه در جهاد به موفقیت دست یافتیم در پشت صحنه همکاری داشتیم که حمایت کرده است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=210945

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]