با حمیدرضا ترقی،فعال سیاسی و عضو حزب موتلفه در این خصوص گفت و گو کردیم که در ادامه میخوانید:
روند وحدت تاکنون طبق برنامه پیش رفته است و هیچ مشکلی هم در طی این روند به وجود نیامده است. طبق برنامه ای که طراحی شده است مرحله بعد، مرحله ثبت نام افرادی است که تصمیم گرفته شده در مناظرات شرکت کنند و بعد از مناظرات هم بر روی گزینه نهایی به جمع بندی برسند.
چقدر احتمال دارد ابراهیم رئیسی به عنوان نامزد اصلی اصولگرایان انتخاب شود؟ و آیا احتمال دارد رئیسی پیش از شروع انتخابات از صحنه رقابت کنار برود؟
آقای رئیسی به تازگی بیانیه رسمی خود برای حضور در انتخابات را منتشر کرده است و باید گفت وی تنها گزینه جمنا و اصولگرایان نیست! لذا جمنا بخشی از گروههای است که از وی حمایت کرده.
شخصیتهای مانند رئیسی افرادی نیستند که بخواهند وارد شوند برای خارج شدن! به همین دلیل کنارهگیری از انتخابات در میانه راه را برای ایشان منتفی می دانم.
برخی معتقدند حضور رئیسی در انتخابات باعث کمک به روحانی است! ارزیابی شما چیست؟
این صحبتها بیشتر از سوی اصلاحطلبان و افرادی مانند زیباکلام مطرح میشود و واقع بینانه نیست. زمانی که فردی مورد اتفاق نظر اکثر گروههای مختلف سیاسی جامعه است و مردم هم عملکرد وی را مثبت ارزیابی میکنند چنین تحلیلی واقع بینانه نیست. البته باید توجه داشت که میزان رای منفی روحانی در میان روسای جمهور گذشته نیز بی سابقه است.
۲ مشکلی که اصولگرایان در خصوص رئیسی با آن مواجه هستند ، عدم سابقه سیاسی و اجرایی ایشان است، اصولگرایان برای این دو مشکل برنامهای دارند؟
اگر رئیسی صرفا نامزد اصولگرایان بود و به صورت تشکیلاتی وی را حمایت کرده بودند، این موضوع رسما به اصولگرایان مرتبط می شد؛ ولی رئیسی اکنون به صورت مستقل وارد عرصه انتخابات شده است و نه به عنوان نامزدی از حزب و جریان خاص! به همین دلیل معتقدم در خصوص این دو مورد و سایر موارد به قولی فکر همه جایش را کرده اند؛ هم پاسخگویی به مجموعه این سخنان و هم بر اساس مطالعاتی که انجام دادهاند و از تیمی که برای اجرا استفاده میکنند برنامههای اجرایی خود را برای جامعه تببین خواهند کرد. ابراهیم رئیسی مستقلا وارد انتخابات شده است و نه صرفا به دلیل حمایتی که از سوی برخی جریانات از وی شده است.
برنامه موتلفه به چه صورتی است؟
ما در موتلفه هم بعد از مصوبه شورای مرکزی ، بعد از مناظرات قرار است که در خصوص حمایت از گزینه نهایی اظهار نظر انجام دهیم و اکنون موضعی در این خصوص نداریم.
در مورد آقای میرسلیم نیز طبق همان برنامهای که بود پیش خواهیم رفت و ایشان در مناظرهها حضور خواهند داشت و بعد از آن تصمیم گیری در خصوص سایر موارد صورت خواهد گرفت.
حضور جلیلی تا انتهای انتخابات طبیعتا باعث کاهش آرا رئیسی خواهد شد، چرا اصولگرایان سعی در اقناع و راضی کردن جلیلی ندارند؟
مذاکرات و تبادل نظرها همچنان ادامه دارد، باید منتظرماند و دید بعد از مناظرهها چه پیش خواهد آمد. تا زمان مناظرهها وجود گزینههای متعدد در صحنه انتخابات مشکلی ایجاد نخواهد کرد. وحدت در زمان ورود به رای گیری اهمیت پیدا میکند.
در صورت رد صلاحیت بقایی ، فکر میکنید چه شرایطی ایجاد خواهد شد و سبد رای این طیف به کدام سو خواهد رفت؟
ما در مقام شورای نگهبان نیستیم و نمیتوانیم در مورد رد یا تایید صلاحیت افراد سخن بگوییم. در حال حاضر جریان احمدی نژاد سعی میکند که رای خود را فریز کند تا در زمان مشخص این آرا را استفاده کند یا به نفع فرد دیگری هدایت کند؛ این موضوع هم به مسائل دوران تبلیغات و مناظرهها بستگی دارد.
طبیعتا اگر فضای انتخابات دو قطبی شود، فضا به نفع جریان اصلاحطلب تمام خواهد شد ولی اگر فضا چند قطبی شود ممکن است نتیجه کاملا متفاوت باشد. در شرایط کنونی فکر نمیکنم فضا دو قطبی شود بلکه چند قطبی خواهد شد و احتمال رفتن انتخابات به مرحله دوم نیز وجود دارد.
جلیلی اعلام کرده بود که سازو کار جمنا را قبول ندارد؛ مگر همه انتخابات جمنا است؟همه جریان نیروهای انقلاب هم عضو جمنا نیستند و ممکن است جلیلی به نفع فردی که عضو جمنا نیست کنار برود و یا اصلا با فرد دیگری ائتلاف کنند. بازهم تاکید میکنم همه موارد به بعد از مناظرهها بستگی دارد