به گزارش افق نیوز، دانشمندان برای اولین بار نشان دادند یک رژیم غذایی سرشار از گوشت خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکلی را در افراد دارای اضافه وزن افزایش میدهد.
افرادی که در خوردن گوشت زیادی روی میکنند علاوه بر مشکلاتکبدچرب دچار زخمهای کبدی، سیروز کبدی، سرطان کبد و نارسایی کبد نیز میشوند که نیاز به پیوند عضو نیز پیدا میکنند.
همچنین داشتن سطح بالایی از چربی در کبد خطرات دیگری چون مشکلات قلبی، دیابت و سکته به همراه دارد.
کبد چرب غیر الکلی اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود با مصرف کم چربی و رژیم غذایی سالم قابل کنترل بوده و میتوان از عوارض آن جلوگیری کرد.
پزشکان توصیه اکید دارند رژیم غذایی سالم، تغییر شیوه زندگی و کاهش وزن برای این دسته از بیماران حکم ادامه زندگی را دارد. شیوه زندگی سالم سنگ بنای درمان بیماران مبتلا به کبد چرب است.
نتایج حاصل از یک مطالعه علمی نشان داده است پروتئین حیوانی در سالمندان مبتلا به کبد چرب و اضافه وزن بیشک مرگ آور است.
خوراکیهای حاوی فروکتوز مانند شکر و نوشابه یکی دیگر از عاملان ابتلا به بیماری های کبدی هستند و به بیماران هشدار داده میشود در مصرف خوراکیهای سرشار از قند و شکر مصنوعی به شدت خودداری کنند همچنین لازم به ذکر است مصرف این خوراکیهای زیان آور، متابولسم و سیستم ایمنی بدن را به شدت تحت شعاع قرار می دهد.
ناگفته نماند، باید توجه داشت که مسمومیت با برخی سموم و حلال ها می تواند به بروز کبد چرب به شکل خطرناک منجر شود. مصرف خوراکی برخی داروها مثل تتراسیکلین، اسیدوالپروئیک و آمیودارون و مواد کورتون دار از علل کبد چرب هستند.
علائم کبد چرب
انجام آزمایشات دورهای، اختلال در آنزیمهای کبدی را مشخص میکند و یا این که در زمان انجام سونوگرافی به علل دیگر، ابتلا به کبد چرب نیز تشخیص داده میشود. البته در برخی موارد این بیماری با علایمی زیر خود را آشکار میکند.
تمایل به پرخوری
اضافه وزن و چاقی
کلسترول بالا
ابتلا به دیابت
فشار خون بالا
ژنتیک(ابتلای یکی از اعضای خانواده به کبدچرب)
احساس خستگی مزمن
جام جم