افق نیوز، حمید بعیدینژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن دیروز (چهارشنبه) در همایش تجاری ایران در لندن طی سخنانی با بیان اینکه قدرت اقتصادی ایران در ظرفیتهای درونی و داخلی آن است، عنوان کرد: ایران در دوره بعد از انقلاب با وجود تمامی مشکلات، جنگ هشت ساله و بعد هم دوره تحریم، توانست در شاخصهای توسعه انسانی به نقطه مطلوبی برسد، به طوری که بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، ایران در بین ١٨٨ کشور جهان در رتبه ۶٩ و بالاتر از ترکیه، برزیل و بسیاری از کشورهای در حال توسعه قرار دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس بررسیهای سازمان ملل متحد، ایران در کنار کره جنوبی دو کشوری هستند که در ٢۵ سال گذشته بیشترین توسعه انسانی را در بین کشورهای جهان به دست آوردهاند، اظهار داشت: امید به زندگی که در بهترین شرایط قبل انقلاب ۵۴ سال بوده، الان به بالای ٧۵ سال رسیده است، در بعد آموزش سالهای میانگین رفتن به مدرسه که ٨ سال بوده الان به بالای ١۵ سال رسیده و درآمد سرانه از ۱۰ هزار دلار به حدود ١۶ هزار دلار رسیده است.
٣- بسیاری از مشکلات خدمات اساسی به شهرها و روستاها رفع شده است. دسترسی مردم شهر و روستا به برق صد در صد شده است، ٩۶ درصد مردم شهر و روستا به آب آشامیدنی سالم و ٩۶ درصد در شهرها و ۶٢ درصد در روستاها به گاز مصرفی دسترسی دارند. شاخصهای بهداشت نیز بسیار بهبود یافته اند.
۴- تنها در سه سال اخیر رتبه توسعه انسانی ایران شش رتبه افزایش یافته است و با سرعت موجود جایگاه ایران، باز هم بیشتر خواهد شد.
۵- در سطح کلان نیز شاخص های اقتصادی ایران بویژه در چند سال اخیر رشد قابل ملاحظه ای یافته اند. برای اولین بار میزان صادرات غیر نفتی ایران بر صادرات نفتی پیشی گرفته است و سهم در آمد نفت در بودجه ی عمومی نیز کاملا کاهش یافته و به حدود ٣۵ درصد کل بودجه رسیده است.
سفیر ایران در انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه ایران با بازگرفتن سهم خود در بازارنفت و افتتاح پنج فاز جدید میادین گازی در پارس جنوبی به زودی ظرفیتهای جدیدی را برای سرمایهگذاری در صنایع نفت و گاز معرفی خواهد کرد، افزود: در صنایع پتروشیمی میزان صادرات ایران به سرعت در حال افزایش است. در صنعت هواپیمایی و حمل و نقل ریلی، ایران نقش بی بدیلی در منطقه و جهان ایفا میکند.
وی با ذکر این نکته که قرارداد کریدور شمال – جنوب، روسیه و شمال اروپا را به اقیانوس هند متصل میکند، گفت: با توسعه راهآهن ایران در غرب و اتصال آن به راهآهن عراق از طریق کرمانشاه و خوزستان، بازارهای اقتصادی شرق ایران به مدیترانه خواهد رسید که همان جاده ابریشم جدید خواهد بود.
بعیدینژاد در ادامه سخنانش در همایش تجاری ایران در لندن با ذکر این نکته که ایران بر اساس قرادادهایی که ضامن منافع متقابل باشد آمادگی گسترش روابط اقتصادی با دیگر کشورها را دارد، در عین حال یادآور شد: اما ایران نمیخواهد بازاری برای کالاهای مصرفی غرب باشد، بلکه علاقه ایران توسعه همکاریهای اقتصادی در حوزههای زیرساخت، فناوریهای پیشرفته، صنایع و گردشگری است و زمینههای زیادی هم برای این نوع همکاریها وجود دارد.