پیش از این که نامی برای خود بر هم زنند، این چند نفر، کودکی سختی را به خود دیده بودند و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کرده بودند. بیایید با هفت چهره معروف که یتیم بوده اند، آشنا شویم.
۱٫ مالکوم ایکس
نویسنده و فعال اجتماعی در سال ۱۹۲۵ در ایالات متحده
آمریکا به دنیا آمد. او که از خانواده ای سیاه پوست بود، باید با فشارهای بسیاری مبارزه می کرد. پدر او در شش سالگی مالکوم به طرز مشکوکی در خیابان کشته شد و بسیاری می گویند که او توسط نژادپرست ها به قتل رسید.وقتی مالکوم ۱۲ سال داشت، مادرش دچار حمله عصبی شدید شد و ۲۴ سال آینده را در یک بیمارستان مخصوص بیماران روانی سپری کرد. به این ترتیب مسئولیت بزرگ کردن مالکوم به یک خانواده غریبه سپرده شد.
۲٫ ادگار آلن پو
ناامیدی و حس ترسی که در بسیاری از آثار «آلن پو» دیده می شود، ممکن است ریشه در کودکی او داشته باشد. پو در سال ۱۸۰۹ در یک خانواده فقیر به دنیا آمد و هنگامی که تنها سه سال داشت، پدرش خانواده را ترک کرده بود و مادرش درگذشته بود. ادگار توسط یک تاجر تنباکو بزرگ شد که نهایتا فامیلی او را هم بر خود گذاشت اما رابطه آنها در طول زمان بسیار چالش برانگیز بود و ناپدری او هیچ گاه مشوق کارهای ادبی اش نشد. «کلاغ» (غراب) نام یکی از آثار او و همچنین نام فیلمی است که بر اساس قسمتی از زندگی او در سال ۲۰۱۲ ساخته شد.۳٫ سیمون بولیوار
«سیمون بولیوار» در سال ۱۷۸۳ در ونزوئلا و در خانواده ای مرفه به دنیا آمد اما زندگی او هر چیزی داشت به جز آرامش و راحتی. این انقلابی بزرگ، هیچ گاه پدر خود را ندید. پدر او قبل سیمون از دنیا رفته بود و هنگامی که تنها نه سال داشت، مادر خود را هم از دست داد. این یتیم جوان مدت کوتاهی به خانه عمویش منتقل شد اما به گفته خود او سرپرست اصلی بولیوار، یک برده سیاه پوست به نام «هیپولیتا» بوده است.
۴٫ جی آر آر تالکیننویسنده «ارباب حلقه ها» در سال ۱۸۹۲ به دنیا آمد. پدر تالکین که خود نویسنده بود، در سه سالگی او بر اثر تب رماتیسم از دنیا رفت و مادرش در دوازده سالگی و به دلیل دیابت نوع A او را تنها گذاشت. تالکین و خواهرانش از آن پس توسط دوستان خانوادگی شان بزرگ شدند. تالکین با نوشتن «هابیت» و «ارباب حلقه ها» به شهرت رسید؛ شهرتی که بعد از مرگ تالکین و با ساخت فیلم «ارباب حلقه ها» چندین برابر شد.
۵٫ لئو تولستوی
«تولستوی» در سال ۱۸۲۸ و در خانواده ای اشرافی به دنیا آمد اما این ثروت تا زمانی که به سن قانونی برسد، فایده ای نداشت. پس از آن مدتی تحت سرپرستی عمه اش قرار گرفت اما کمی بعد به خانواده های دیگر سپرده شد و پیش چندین خانواده غریبه بزرگ شد تا این که نهایتا به سن قانونی و به ثروت خود رسید و در کنار آن نویسنده بزرگی هم شد. در سال ۲۰۰۹ فیلمی از زندگینامه او با بازی «کریستوفر پلامر» به نام «ایستگاه آخر» ساخته شد که مورد توجه بسیاری قرار گرفت.۶٫ یوهان سباستین باخ
در سال ۱۶۸۵ و در خانواده ای متمول به دنیا آمد. پدر او موزیسین و ویولونیستی چیره دست بود. باخ پدر و مادر خود را در نه سالگی و تنها به فاصله هشت ماه از دست داد. ابتدا مادر او درگذشت و سپس پدرش. باخ توسط برادر بزرگ ترش که در آن زمان بیست و سه ساله بود بزرگ شد و با کمک کردن به او در نسخه برداری از موسیقی و نت ها و نوازندگی و گاهی آهنگسازی زندگی اش را گذراند. آثار بزرگ او و تاثیرش بر موسیقی کلاسیک جهان بر همگان شناخته شده است.۷٫ جان کیتس
«جان کیتس» شاعر بزرگ قرن ۱۸ و ۱۹ است. او در سال ۱۷۹۵ در یک خانواده معمولی به دنیا آمد. پدرش مدیر یک اسب داری بود. هنگامی که او هشت ساله بود، پدرش از روی اسب پرت شد و بر اثر ضربه مغزی از دنیا رفت و مادرش بعد از ازدواج دوباره، او و سه فرزند دیگرش را رها کرد و آنها با مادربزرگ شان زندگی کردند تا این که پس از مرگ مادربزرگ، سرپرست های متفاوتی نگهداری از بچه ها را قبول کردند. جان کیتس در جوانی و بیست و شش سالگی بر اثر بیماری سل درگذشت در حالی که آثار بزرگی در زمینه شعر رمانتیک از خود به جا گذاشته بود.
مجله همشهری