5

حال و هوای نامزدها؛ یک هفته مانده به انتخابات/ دفاع روحانی از مدرک دکترایش/ رئیسی از سفر به آفریقا گفت

  • کد خبر : 220019
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱:۴۰

نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچون روزهای گذشته ایام تبلیغات با طرح دیدگاه های مختلف برای سنگین تر کردن سبد آرای خود کوشیدند.

کمتر از یک هفته تا پایان زمان قانونی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری باقی است، روحانی، جهانگیری، هاشمی طبا، رئیسی، قالیباف و میرسلیم از طریق رسانه ملی یا سخنرانی های عمومی برای تقویت پایگاه اجتماعی خود در تلاشند.
به گزارش افق نیوز، قسمت هایی از اظهارات روز پنج شنبه نامزدهای ریاست جمهوری به شرح زیر است:

انتقاد روحانی از شهرداری تهران و پاسخ به شایعات درباره مدرک تحصیلی‌اش

حسن روحانی، کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگوی ویژه خبری حضور یافت تا پاسخگوی سوالات اقتصادی باشد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا پا به عرصه انتخابات گذاشتید، چه نیازهایی در اقتصاد کشور دیدید و چه تغییری را قرار است ایجاد کنید، گفت: بعضی ها فکر می کنند با دادن پول به افراد مشکل اشتغال حل و فصل می شود یا با اعلام اینکه چقدر شغل درست می کنیم می شود شغل درست کرد. اولا مردم باید به آینده کشور اعتماد داشته باشند، باید در جامعه احساس امنیت و ارامش کنند. این نیست که یک فرد برای یک یا دو سال سرمایه گذاری کند ممکن است سرمایه گذاری چندین سال طول بکشد بنابراین ما تجربه پول پمپاژ کردن را در سالهای گذشته داشتیم که نتیجه ای نداشته است. برای اینکه محیط کسب و کار را برای جامعه فراهم کنیم مردم باید به آینده خودشان امیدوار شوند. کشور در یک دوره طولانی بدون اشتغال خالص بوده است یعنی از ۸۶ تا ۹۱ اشتغال خالصی نداشتیم بنابراین بیکارها سال به سال تعدادشان بیشتر شده و جامعه با یک بیکاری مزمن و بزرگ روبرو شده است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در برنامه پنج ساله ششم پیش بینی شده ۹۵۵ هزار شغل در هر سال شده است. البته در شرایطی که رشداقتصادی ۸ درصد باشد. اگر در طول برنامه ۸ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم می توانیم بالای ۹۰۰ هزار شغل را ایجاد کنیم. اما ما برای اینکه اشتغال را افزایش دهیم نیاز داریم که بنگاه های کوچک و متوسط را تقویت کنیم. در سال ۹۵ ما به ۲۴ هزار بنگاه کوپک و متوسط تسهیلات بانکی بدهیم و این موجب حرکت این بنگاه ها شد. ادامه اینکار می تواند برخی بنگاه های دیگر را فعال کند.

این کاندیدای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا روش کم هزینه تر برای ایجاد شغل دارید، گفت: بهترین روش ایجاد بنگاه های کوچک است، بنگاه های کوچک می توانند اشتغال خوبی ایجاد کنند، گردشگری میتواند اشتغال ایجاد کند در دولت دوازدهم برنامه اساسی ما توسعه این حوزه است، در سال ۹۳ تحرک خوبی در این حوزه داشتیم و شهرهای گردش پذیر ما هتل هایشان برای۶ تا ۹ ماه پر بود، گردشگری می تواند اشتغال سریع و کم هزنیه ایجاد کند و دیگری صادرات غیرنفتی است.

در این میان مجری برنامه از روحانی سئوالی در مورد مسکن پرسیده: بخش مسکن بخش پیشران در حوزه اقتصادی است، چه برنامه ای برای خروج از رکود و تامین مسکن اقشار کم درآمد دارید؟

او پاسخ داد: ما در همه بخش ها جز بخش مسکن پیشرفت داشتیم، ما حدود ۹۰۰ هزار مسکن مهر را نهایی کردیم و مقداری که باقی مانده تا پایان امسال تکمیل و این پرونده بسته می شود. مسکن مهر دارای امکانات برق، جاده و آب و مدرسه نبود که این امکانات را داریم ایجاد می کنیم.در مسئله مسکن قدم مهمی که جز برنامه ما است بحث بافت های فرسوده است، ما باید در داخل شهر بافت فرسوده را عوض کنیم و با تغییر بافت فرسوده و نوسازی هم مسکن را تحرک ببخشیم و هم زندگی مردم بهتر شود.

روحانی در بخش دیگری از صحبت هایش به «خانه اولی ها» اشاره ای داشت: مسئله دوم دادن تسهیلات برای آنهایی است که خانه اولی هستند و میخواهند مشغول زندگی شوند، ۱۶۰ میلیون تومان تسهیلات زیر ۱۰درصد اختصاص دادیم، قدم بعدی این است که این تسهیلات به ۲۰۰ میلیون تومان برسد، در بحث مسکن روستایی هم باید قدم های لازم را برداریم، استحکام ساختمان ها برای ما مهم است و از سوی دیگر باید به صادرات مصالح ساختمانی بپردازیم.

این کاندیدای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، تأکید کرد: متاسفانه در تهران ۶۰۰ هزار واحد مسکونی بدون مشتری داریم که این نشان می دهد برنامه ریزی ها نادرست بوده است و مدیریت شهری تهران کاری کرده است که حدود ۱۰۰ میلیارد دلار پول ما در مسکن خوابیده است و چون مقررات شورای عالی شهرسازی رعایت نشده است، ساختمان های بلندمرتبه جلوی تنفس شهر را گرفتند و مشکلات زیست محیطی را رقم زدند، پس نیاز به برنامه است.

روحانی گفت: برای اولین بار داریم خودرویی با همکاری شرکت های خارجی می سازیم که ۳۰ درصد این خودرو را صادر می کنیم. تمام قرادادهای خارجی براین مبنا است که تکنولوژی را به داخل کشور بیاورند، نیروی تحصیلکرده ما فعال بشوند ۵۰ درصد خارجی ها سرمایه بیاورند و ۳۰ درصد تولیدات صادر شود.

وی تاکید کرد: دیپلماسی پایدار با دنیا و کشورهای همسایه داشته باشیم. ما در صادرات غیرنفتی تحرکت خوبی نسبت به کشورهای شمالی و شرقی و غربی مان داشتیم. با یک دیپلماسی پایدار می توانیم برون نگر باشیم و محصول و خدمات خود را به دنیا صادر کنیم.روحانی در پاسخ به این سوال که آیا وجود رکود تورمی در اقتصاد قبول دارید، به شوخی گفت: این سوال انتخابات ۹۲ بود اینجا جا مانده است. ما در سال ۹۲ رکود تورمی داشتیم. انتخابات ۹۲ را به ۹۶ متصل کردید. من اولین رییس جمهوری بودم که از این کلمه رکود تورمی استفاده کردم. رکود تورمی یعنی تورم بالا باشد و رشد اقتصادی منفی داشته باشیم. اگر چند فصل رشد اقتصادی منفی شد می شود رکود اگر دو فصل متوالی رشد اقتصادی مثبت بود رکود منفی نیست .ما در ۹۳ و ۹۴ و ۹۵ رشد اقتصادی مثبت داشتیم. از زمانیکه چشم انداز را تصویب کردیم برای اولین بار به رشد اقتصادی ۸ درصد رسیدیم. در بخش کشاورزی و صنعت و کشاورزی رشد داریم فقط در بخش مسکن از رکود خارج نشدیم. تورم هم که می بینید که هیچ کاندیداها درباره تورم صحبت نمی کردند سا ل۹۲ همه درباره تورم ۴۵ درصدی حرف می زدند. هم به تورم تک رقمی رسیدیم و هم به رشد قابل قبول رسیدیم.

حسن روحانی در پایان گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران درمورد شایعه های مطرح شده درباره پایان نامه دکتری‌اش گفت: من در یک دانشگاه معتبر بین المللی مدرک گرفتم و زمین نداده ام تا مدرک بگیرم!
تأکید قالیباف بر افزایش یارانه؛ باعث گرانی نمی‌شود

محمدباقر قالیباف کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری هم امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: کاری که در «دولت مردم» در زمینه افزایش یارانه‌ها انجام می‌دهیم، از سیاست‌های کلان نظام خارج نیست و در اجرای این کار چارچوب‌ها را رعایت می‌کنیم. حتما کار را براساس برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله دنبال می‌کنیم و برنامه‌های ما نیز منطبق بر برنامه ششم خواهد بود.

وی افزود: این موضوع که گفته می‌شود افزایش یارانه‌ها باعث گرانی می‌شود را قبول ندارم، می‌شود کنترل کرد و جلوی گرانی را گرفت تا هم رونق وجود داشته باشد و هم گرانی نباشد. یکی از اشتباهات دولت فعلی همین است که بلد نیستند دو کار را با هم انجام دهند. از یک سو می‌گویند می‌خواهیم گرانی را کنترل کنیم، اما رونق از بازار گرفته شده است.

قالیباف با بیان اینکه هم‌اکنون رونقی در اقتصاد وجود ندارد، گفت: این در حالی است که هم باید رونق وجود داشته باشد و هم گرانی نداشته باشیم. یک مدیر باید قادر باشد این دو کار را با هم تنظیم کند نه اینکه رکود را حاکم کند و بگوید گرانی نیست، البته اگر اقلام اساسی مردم را نگاه کنیم، شاهد هستیم گرانی هم وجود دارد. به عنوان نمونه قیمت قند و شکر از سال ۹۲ تاکنون از ۲۵۰۰ تومان به ۴۵۰۰ تومان افزایش یافته، بنابراین گرانی هم وجود دارد و نباید بگوییم گرانی نیست.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: منابع یارانه‌ای که ما عنوان می‌کنیم، موجود است و مجوزهای قانونی آن هم وجود دارد. برای اجرای این کار تنها نیاز است وقت بگذاریم و حال و حوصله داشته باشیم. اگر دغدغه ما دغدغه مردم باشد، این کار قابل انجام است. یارانه‌ای که در سال ۸۹ به مردم پرداخت می‌شده ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان بود؛ در این مدت بودجه جاری دولت سه برابر شده و از ۱۰۴ هزار میلیارد تومان به ۳۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته، اما امروز قدرت خرید آن ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان سال ۸۹ به اندازه ۱۵ هزار تومان امروز است.

وی خاطرنشان کرد: حداقل باید یارانه افرادی که زندگی آنها تنها با یارانه‌ها می‌چرخد را به اندازه تورم افزایش دهیم. قانون هم این اجازه را به ما داده است. گاهی اوقات بعضی افراد می‌گویند نباید یارانه داد. از روز اول دولت و بعضی از حامیان دولت موافق یارانه نبودند، حتی آن روزی که می‌خواستند یارانه ها را که حق مردم است بدهند، می‌گفتند عذاب می‌کشیم و یارانه می‌دهیم.

قالیباف با بیان اینکه آنها به دنبال قطع یارانه هستند و این هم حتما به مصلحت شرایط بد اقتصادی کشور ما، مخصوصا شرایط مردم محروم نیست، گفت: من در ایام عید امسال به منطقه دغاغله اهواز رفته بودم و به خانواده هفت نفره‌ای سر زدم که پدرشان را هم از دست داده بودند. این افراد جز یارانه هیچ منبع درآمد دیگری نداشتند، در این شرایط این خانواده ها چه کار باید بکنند؟

کنایه جهانگیری به رویکرد اقتصادی دولت احمدی‌نژاد /۷۰۰میلیارد دلار درآمد نفتی چگونه هزینه شد؟

اسحاق جهانگیری با اشاره به دوران دولت نهم و دهم گفت: متاسفانه دوره جدیدی اتفاق افتاد در آن دوره من مسئولیت نداشتم. در آن دوره بود که مسیر توسعه کشور منحرف شد و سرمایه‌های انسانی کشور نابود شد، معلوم نشد ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد کشور چگونه هزینه شد. ما یک میدان مشترک گازی با کشور قطر داریم که در سال ۸۴ به طور مساوی از آن برداشت می‌کردیم اما در پایان دولت دهم و در سال ۹۲ برداشت قطری‌ها دو برابر ما شده بود و آنها حقوق ملت ایران را غارت می‌کردند.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: در آن دوران قیمت ارز بالا می‌رفت و عده‌ای فکر می‌کردند راهش این است که ظرف ۱۷ ماه ۲۲ میلیارد دلار را در بازار دوبی بفروشند تا قیمت ارز در تهران پایین بیاید. واقعاً یک آواری بر سر اقتصاد کشور خالی شد. هیچ کس فکر نمی‌کرد روزی نیروهای انقلاب و فرزندان رهبری روبروی هم قرار بگیرند.

جهانگیری با اشاره به عنوان کرد: سال ۹۲ مردم ایران تلاطم سال ۹۱ و ۹۲ را دیدند. قیمت ارز لحظه‌ای بالا می‌رفت، قیمت سکه به ۱٫۵ میلیون تومان و دلار حدود ۴ هزار تومان رسید. سال ۸۴ کل شاغلین کشور ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بودند و در سال ۹۱ و پس از گذشت۷ سال این عدد به ۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسید و این یعنی خالص ایجاد اشتغال صفر بود. ما وقتی دولت یازدهم را شروع کردیم باید آوار برداری می‌کردیم.

میرسلیم: خیال‌پردازی در هنر خوب است/ حل مسائل پژوهش واقع‌بینانه می‌خواهد

سیدمصطفی میرسلیم کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز در شبکه چهارم سیما و در پاسخ به سؤالات کارشناسان، با اشاره به برنامه‌هایش درباره دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، گفت: خیال‌پردازی در هنر خوب است، اما برای ما که می‌خواهیم برای حل مسائل چاره‌جویی کنیم بحث پژوهش واقع‌نگرانه اولویت دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره ساده‌زیستی مسئولین، اظهار داشت: یکی از آفت‌هایی که گریبان‌ همه انقلاب‌ها را گرفته و خیلی از مسئولان در دام آن افتاده‌اند آفت اشرافی‌گری و زندگی تجملات است. البته این آفت نه تنها در انقلاب ما بلکه در انقلاب‌های بزرگی مانند انقلاب فرانسه نیز وجود داشته است، به طوری که کسانی که به وجود آورنده انقلاب بودند و در ابتدا نیز ساده‌ زیست بودند وقتی به قدرت دست پیدا کردند این قدرت به تدریج آنها را وسوسه کرد و به مرور درگیر ثروت و تجمل شدند. مسئولینی که ادعای انقلابی‌گری دارند در راه اشرافی‌گری قدم نگذارند، چرا که مسئولین الگوی مردم هستند و در صورتی که الگوی دنیا طلبی در بین مردم رواج پیدا کند نتیجه‌ای جز فقر در جامعه نخواهد داشت.

وی با اشاره به موضوع مسکن و راهکارهای او برای حل مسکن خانواده‌ها، گفت: با زمین ارزان، طراحی مهندسی، استفاده مناسب از مصالح و روش مناسب اقتصادی برای این که امکان تملک برای مردم فراهم شود، می‌تواند عواملی باشد که مشکل مسکن را حل و فصل کند.

روایت ابراهیم رئیسی از سفرش به آفریقا /یک معلم نباید برای تهیه جهیزیه دخترش دچار مشکل شود

حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی در اجتماع بزرگ فرهنگیان حامی خود به سفرش به افریقا اشاره کرد و گفت: یکی از دوستان آقای نلسون ماندلا به بنده گفت که تمام قوانین اساسی کشورهای جهان را بررسی کردم و هیچ قانونی بهتر از قانون جمهوری اسلامی ایران نیافتم. چراکه هم آرمان‌های الهی و هم رای مردم مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در شان فرهنگی ما نیست که از نظر معیشت به جایی برسد که به دنبال شغل دوم برود، اظهار کرد: کسوت تعلیم و تربیت و استادی قداستی دارد که نباید اجازه دهیم شاگردش او را در شغل دیگری ببینید. ما معتقدیم در دولت کار و کرامت قبل از هرچیز حفظ کرامت فرهنگیان اولویت دارد. این کرامت هم امری مستحب نیست. این متن فقه ماست که شغل و مسکن و حقوق در شان افراد به آنها تعلق گیرد.

او ادامه داد: این اتفاق مثل رونمایی از حقوق شهروندی است. حقوق شهروندی یعنی اینکه یک بیکار از بیکاری خجالت نکشد. یعنی شهروندی که در سفره غذا ندارد، غذا داشته باشد و وقتی یک فرهنگی می‌خواهد دخترش را عروس کند، برای تهیه جهیزیه دچار مشکل نباشد. امروز میدان، میدان حرف نیست. امروز نوبت اقدام و عمل است.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه بیکاری، فقر و فساد اداری زیبنده نظام اسلامی نیست و همه آنها را قابل رفع می‌دانیم، اظهار کرد: معتقدیم نه تحمل گذشته، نه بازگشت به عقب؛ بلکه تغییر به نفع مردم. بسیاری از این ساختارهای فسادآور قابل اصلاح است. مردم تحمل این اخبار از فساد و اختلاس را ندارند. دولت به مردم اعلام کند یک ساختار فسادزا را اصلاح کردیم یا اینکه بگوییم با فلان مفسد برخورد کردیم. اما اینکه بگوییم لیست را به قوه قضاییه داده‌ایم و قوه قضاییه بگوید هنوز لیستی نرسیده، درست نیست.

نحوه برخورد هاشمی‌طبا با پرونده فساد نزدیکانش /زندگی من خیلی عادی و راحت است

مصطفی هاشمی‌طبا با حضور در شبکه خبر درباره اینکه چگونه قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را در کشور پیاده خواهد کرد، گفت: یارانه‌ها باید هدفمند توزیع شود که متاسفانه صورت نگرفته است. آنچه که من مصمم هستم و فکر می کنم تنها راه رفع محرومیت این است که یارانه به صورت عمومی قطع و به کمیته و بهزیستی داده شود و آنها هم همین طور که اکنون رسیدگی می کنند عمل کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اکنون این نهادهای حمایتی به فراخور وضعیت مددجویان به‌آنها کمک می‌کنند. به طور مثال شاید برای خانمی دار قالی تهیه کنند یا برای خانواده‌ای مسکنی تهیه کنند.

او تاکید کرد: اینکه یارانه‌ها باید به صورت تساوی میان همه مردم جامعه توزیع شود درست نیست، چراکه این تقسیم پول مشکل محرومان، بیماران و معلولان را حل نمی‌کند و به جامعه هم چیزی اضافه نمی شود. شاید فقط مردم عادت کنند که پول بگیرند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری به هشت سال دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: ما الگوی دفاع مقدس را داریم. مردمی که برای دفاع از کشور به جبهه رفته و با خون خود مرزها را حفظ کردند. باید با این روحیه و الگو مشکلات زیست محیطی، آب، خاک و جنگل را رفع کرد و همراه با اقتصاد مقاومتی آنها را به ثمر رساند.

هاشمی‌طبا در پاسخ به این سوال که اگر از نزدیکان شما پرونده مفاسد داشته باشند برای معرفی آنها به دستگاه قضا اقدام خواهید کرد، گفت: اگر از من اطلاعاتی بخواهند ارائه خواهم داد. اگر مقصود این است به نفع بستگانم وارد شوم هرگز این کار را نمی‌کنم. اطلاعات کافی می‌دهم که به حق رسیدگی شود.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=220019

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]