به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری افه، کشورها و سازمان های شرکت کننده در پایان این کنفرانس بیانیه ای را تصویب کردند که در آن پیام وحدت برای شکست تروریست ها و پایان دادن به دستور کار شکنجه بود.
کنفرانس مادرید در حقیقت دومین کنفرانس از این دست بود چراکه کنفرانس اول در سپتامبر ۲۰۱۵ در پاریس برگزار شد. در این رابطه، کنفرانس امروز به ریاست مشترک اسپانیا و اردن برگزار شد که وزیران امور خارجه آنها نمایندگی دو کشور را بر عهده داشتند .
بر اساس گزارش منابع دیپلمایتک در حال حاضر ۲ میلیون و پانصد هزار تن در خاورمیانه به دلیل خشونت های قومی و مذهبی از خانه و کاشانه خود در داخل کشورهایشان آواره شده اند و هدف از برگزاری این همایش نیز بررسی عملکرد جامعه بین الملل در قبال این دسته از قربانیان خشونت های قومی و مذهبی در خاورمیانه بود.
کشورهای عراق، اردن، ارمنستان، بحرین، مجارستان و لوکزامبورگ در سطح وزیر و کشورهای الجزایر، مصر، یونان، قزاقستان، ترکیه و کرواسی در سطح معاون وزیر در اجلاس مادرید حاضر بودند.
مدیر کل یونسکو، دبیر کل مرکز بین المللی گفت و گو و دبیر کل اتحاد مدیترانه از
جمله دیگر شخصیت های بین الملی حاضر در این نشست بودند.
نادیا مراد (دختر ایزدی که از سوی داعش ربوده شده و تبدیل به یک برده جنسی شده بود)، دو اسقف عراقی و یک اسقف سوری نیز از جمله مدعوین ویژه این کنفرانس بودند که هر کدام تجارب خود را در راستای اهداف اجلاس ارائه کردند .
«آلفونسو داستیس» وزیر امورخارجه اسپانیا در این رابطه در کنفرانس مشترکی با همتای اردنی خود بر سه پیام همبستگی با قربانیان، قاطعیت در جنگ علیه تروریست ها و مسئولین این خشونت ها و پیشگیری از افراط گرایی و رادیکالیسم تاکید کرد.
داستیس گفت: این تروریستها را نمی شود بر اساس ملیت، قومیت یا مذهب شناسایی کرد.
وی ضمن اشاره به این مورد که ‘ما در برابر وحشیگری تروریستی متحد هستیم’ از تلاش ها برای کار با قربانیان با این هدف که بتوانند به خانه های خود بازگردند و در صلح زندگی کنند، از اهمیت تنوع فرهنگی و غنای خاورمیانه، از حفظ میراث فرهنگی و جنگ علیه مصونیت از مجازات، دفاع کرد.
وزیر اسپانیایی یادآور شد که در حال کار در یک مکانیسم بین المللی و مستقل هستند که باید قادر به جمع آوری شواهد جنایات مرتکب شده باشند زیرا برخی ها را می شود به عنوان نسل کشی یا جنایت علیه بشریت قلمداد کرد.
در همین زمینه، «ایمن صفدی» وزیر امورخارجه اردن نیز با حمایت از سخنان همتای اسپانیایی خود اشاره کرد که این، یک جنگ بین وحشی ها و سایر جهان است و روشن ساخت که تنها اقلیت ها، تروریست ها هستند و نماینده هیچ فرهنگ، مذهب و یا دینی نیستند.
صفدی ضمن اشاره به اینکه جامعه بین المللی برای جنگ با تروریسم تا آخر متعهد می باشد اضافه کرد:’ما می توانیم با هم، آنها را در این جنگ طولانی شکست دهیم’.
وی تاکید کرد که هدف، متوقف ساختن تروریست ها و پایان دادن به دستور کار شکنجه و تفرقه آنها است.
وزیر اردنی ادامه داد:’ما می خواهیم با حفظ اتحاد و کوتاه نیامدن و اجازه ندادن اذیت و آزارمان از سوی تروریست ها، بر آنها پیروز شویم .این یک جنگ بین اعراب و غیر اعراب یا مسلمانان و مسیحیان نیست، بلکه جنگ علیه یک اقلیت کوچک آدم کش ها و مزدورانی که به ارتکاب جنایات می پردازند است’.
«ابراهیم الجعفری» وزیر امورخارجه عراق نیز به نوبه خود در سخنانی، از جامعه بین المللی خواست تا که به طور متحد با تروریسم مقابله کنند.
وی با اشاره به اینکه تروریسم، کشورش را لرزانده و اکنون به یک جبهه جنگ تبدیل شده، هشدار داد: ما نباید به گروه های مذهبی تقسیم شویم.
بنابراین گزارش، بیانیه کنفرانس که به اجماع از سوی هیأت های ۷۰ کشور و سازمان های بین المللی صادر شد، به نیاز شناسایی مشکلات اصلی، پروژه ها و اقدامات برای رویا رویی با بحران انسانی ناشی از خشونت و آزار و اذیت اقلیت ها در مکان هایی نظیر عراق و تسهیل بازسازی و آشتی، اشاره داشت.
در متن بیانیه تصویب شده امروز این کنفرانس، یاد آوری می شود که باید پیگیر اقدامات خاصی که در کنفرانس سال آینده از سوی دولت بلژیک اعلام شده، بود .
در این بیانیه آمده است که آزادی سرزمین هایی که تا کنون در دستان داعش و دیگر سازمان های مسلح هستند ، جامعه بین المللی را مجبور می کنند که از اقلیت های آواره ای که خواهان بازگشت هستند ، حمایت کند .
بیانیه ادامه می دهد: کمک به کشورهایی نظیر اردن، ترکیه، لبنان و عراق که به طور مستقیم مورد تاثیر نقل مکان پناهندگان قرار گرفته اند، بستگی به بهبودی تدریجی امنیت برای تسهیل دسترسی به خدمات اساسی دارد.
بیانیه می افزاید: اولویت دادن به مناطقی که نیاز به کمک و حفاظت دارند، محور این سند را تشکیل می دهد که از ترکیب کمک های بشر دوستانه و ثبات سیاسی و نهادی به ویژه در استان نینوا دفاع می کند.
کنفرانس بین المللی قربانیان خشونت های قومی و مذهبی خاورمیانه در مادرید برگزار شد
کاخ ‘ال پاردو’ شهر مادرید امروز چهارشنبه میزبان ‘کنفرانس بین المللی قربانیان خشونت های قومی و مذهبی در خاورمیانه’ بود که با مشارکت ۷۰ کشور و ارگان بین المللی با هدف ‘همصدا شدن’ علیه داعش و دیگر گروه های تروریستی برگزار شد.