دکتر ناصر رضاییپور افزود: دوره جوانی، زمان غلبه مزاج گرم و خشک است و جوانان باید طی ماه رمضان، در فواصلی که مجاز به خوردن و آشامیدنند، از غذاها و نوشیدنیهایی استفاده کنند که با حفظ رطوبت پایه، حرارت بالای بدنشان را کاهش میدهد.
رضاییپور گفت: از زمان شروع افطار تا سحر باید از مصرف ادویه تند، فستفودها، غذاهای حاوی مواد نگهدارنده، غذاهای خیلیشور و خشک و مصرف بیشازحد گوشت قرمز پرهیز کرد و با کاهش هیجانات روحی و فکری، فعالیتهای فیزیکی و بدنی را به اول صبح یا پایان روز انتقال داد.
این متخصص اضافه کرد: مصرف سوپها و آشهای ساده و افزودن چاشنیهایی چون رب انار، گشنیز، تمبر هندی، آلو بخارا و زرشک به غذاها در رسیدن جوانان به این هدف کمککننده است. همچنین نوشیدن شربت عرق بیدمشک و گلاب، خاکشیر، زرشک، و استفاده از عناب، زردآلو، ریواس، آلبالو، کاهو و سکنجبین و… با فاصله حدود یک ساعت از صرف غذای اصلی در وعدههای سحری و افطاری در این زمینه بسیار مناسب است.
دکتر رضاییپور با اشاره به اینکه در دوره سالمندی، مزاج انسان به سردی و خشکی میگراید، گفت: نتیجه این تغییر مزاج، خشکی پوست و چشم، کمخوابی، یبوست، ضعف بنیه و… در سالمندان است.
به گفته او بروز این خشکی، طی روزهداری در هوای گرم تشدید میشود و ممکن ست فرد را دچار عوارضی کند. بنابراین سالمندان روزهدار، در این روزها باید به دنبال تأمین انرژی با غذاهای مقوی و کمحجم و برطرفکردن یبوستهای احتمالی باشند و این هدف با کاهش مصرف شوریها و ترشیها و مصرف غذاهایی که به اعتدال نزدیکند و تریبخشی مناسبی دارند (همچون بادام، فرنی، حریره و شیربادام، سوپ با گوشت جوجه، هویج، آلو بخارا، انگور، انجیر، گلابی، زردآلو و مویز) تأمین میشود.