به گزارش افق به نقل از باشگاه خبرنگاران، سید محمدصادق غفوری پزشک عمومی و عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران اظهار کرد: یکی از شایعترین علل از حال رفتن و سنکوپ، گرمازدگی و کاهش مایعات بدن محسوب میشود.
وی ادامه داد: از حال رفتن یا سنکوپ به علت افت ناگهانی در خون رسانی به مغز ایجاد شده که کاهش زودگذر سطح هوشیاری در فرد را به همراه دارد.
این پزشک عمومی علائمی همچون سرگیجه، سردرد، تاری دید و سیاهی رفتن چشم را از نشانههای کاهش سطح هوشیاری دانست و افزود: به دنبال این علائم فرد تعادل خود را از دست داده و دچار بیحالی میشود.
غفوری عنوان کرد: از حال رفتن ممکن است همراه با تعریق و احساس تهوع باشد. همچنین به دلیل نوعی مکانیسم جبرانی در بدن، بیشتر حجم خون به سمت ارگانهای حیاتی مانند مغز جریان پیدا کرده و در چنین حالتی این امکان وجود دارد که شخص دچار رنگپریدگی در چهره و سایر اندامها شود.
وی تاکید کرد: در فصل تابستان افراد بیشتر با کاهش سطح هوشیاری روبرو میشوند. زیرا در این فصل به دلیل بالا بودن دمای هوا و گرمازدگی، احتمال عفونتهای ویروسی از طریق اسهال و استفراغ افزایش پیدا کرده در نتیجه ممکن است سطح هوشیاری کاهش یابد.
این عضو انجمن گوارش و کبد ایران در خصوص راههای جلوگیری از سنکوپ تصریح کرد: در بسیاری از موارد با مصرف مایعات فراوان و برخی نوشیدنیهای سنتی همچون عرق کاسنی و رعایت نکات بهداشتی میتوان مانع از بروز سنکوپ و گرمازدگی در فصول گرم سال شد.
غفوری توصیه کرد: به منظور جلوگیری از بروز صدمات احتمالی همچون زمین خوردن در فردی که بر اثر گرمازدگی دچار سنکوپ شده باید وی را به حالت درازکش روی زمین بخوابانید. همچنین برای اینکه خفگی هنگام استفراغ پیش نیاید، باید سر بیمار را به یک سمت چرخانده و پس از به هوش آمدن، به آرامی وی را بلند کنید.