به گزارشافق نیوز/ یحیی آلاسحاق پیرامون موضوع الزامات عبور از اقتصاد نفتی با طبقهبندی بودجه کشور به دو قسمت بودجه جاری و عمرانی اظهار داشت: عبور از اقتصاد نفتی به آن معنا نیست که نفت را حذف کنیم بلکه بهمعنای این است که بودجه جاری (هزینههای حقوق و دستمزدها) نباید به درآمد نفتی کشور وصل گردد.
این کارشناس و فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: اگر درآمدهای حاصل از نفت صرف بودجههای عمرانی در جهت توسعه و برای سرمایه گذاری به کار گرفته شود کمال مطلوب خواهد بود.
وزیر اسبق بازرگانی کشور اذعان کرد: یکی از الزامات عبور از اقتصاد نفتی، اصلاح نظام بانکی کشور است اما بهدلیل وجود منافع زیاد برای عدهای ذینفع، جرأت لازم برای اصلاح و جراحی این قسمت از اقتصاد وجود ندارد.
تسنیم/آلاسحاق با بیان اینکه در حال حاضر بودجه دولت در مقایسه با قبل بیشتر شده و به رقم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، افزود: با این همه شاهد این هستیم که میگویند درآمد حاصل از نفت کم شده است لذا علیالقاعده برای جبران آن یا باید مالیاتها اضافه شوند یا دست به فروش داراییها بزنیم و یا اینکه دولت مقداری از ۳ میلیون کارمند خود کم کند و بهعبارت دیگر دولت کوچکتر شود که این مورد آخر از همه مهمتر به نظر میرسد.
وی با تأکید بر اینکه “کشور ما قانون مناسب برای فضای کسب و کار را در اختیار دارد اما عملاً هیچ اتفاق خوبی نمیافتد و به آن عمل نمیشود” بیان داشت: چنین مشکلی بهمعنای این نیست که ما نمیدانیم چهکار باید انجام دهیم بلکه علت اصلی وجود افرادی است که نیروهای ذینفع بازدارنده نام دارند.