2

آمریکا متهم اصلی تولید گازهای گلخانه‌ای است

  • کد خبر : 222670
  • ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۴

جهانگیری با اشاره به اعلام خروج آمریکا از معاهده محیط‌ زیستی پاریس اظهار کرد: آقای ترامپ فراموش کرده که گازهای گلخانه ای که طی چند دهه گذشته در آمریکا تولید شده نه تنها مردم این کشور، بلکه زندگی بشریت را تهدید کرده است.

مراسم روز جهانی محیط زیست با حضور معاون اول رییس جمهور

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور صبح امروز (سه شنبه) در مراسم دوازدهمین دوره جایزه ملی محیط‌ زیست که به مناسبت روز جهانی محیط‌ زیست در پارک پردیسان تهران برگزار شد، با تاکید بر لزوم توجه به مسائل زیست محیطی اظهار کرد:  امروز همگان واقف هستیم که جهان بیش از ظرفیت‌های زیستی خود در معرض آسیب قرار گرفته و با چالشهایی جدی روبرو شده است.

وی گرم شدن زمین، تغییر اقلیم، افزایش گازهای گلخانه ای، آلودگی آب خاک و هوا و زوال جنگلها و مراتع را از جمله تهدیدات زیست محیطی عنوان و خاطر نشان کرد: تهدیدات بسیاری برای همه ساکنان زمین وجود دارد که مقابله با آنها فرا زمان و فرا مکان است و همه ملت ‌ها و دولتهای دنیا باید نسبت به سرنوشت زمین حساس باشند و برنامه ریزی کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات بین‌المللی انجام شده در زمینه مسائل زیست محیطی گفت: مکررا می شنویم که سازمانهای بین‌المللی در زمینه محیط‌ زیست گام‌هایی برمی دارند که آخرین نمونه آن توافقنامه زیست محیطی پاریس است. این توافق پس از دوره های مختلف مذاکره با تقریبا تمامی کشورهای عضو سازمان ملل نهایی وبه  امضای اعضای آن رسید.

جهانگیری با انتقاد از خروج ایالات متحده آمریکا از این توافقنامه اظهار کرد:  متاسفانه کشوری که بیش از همه در ایجاد و توسعه گازهای گلخانه ای نقش داشته است در یک برتری جویی بی حساب نسبت به توافق پاریس به نوعی ابراز تردید نموده است و رئیس‌جمهور آن اعلام کرده که ترجیحش مردم آمریکا هستند.

وی با تاکید بر اینکه آمریکا متهم اصلی تولید گازهای گلخانه ای است، تصریح کرد: ترامپ فراموش کرده که گازهای تولید شده طی چند دهه گذشته نه تنها زندگی مردم آمریکا، بلکه زندگی بشریت را تهدید کرده است.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: آمریکا باید بیش از بقیه به وظایف انسانی خود در زمینه مسائل زیست محیطی عمل کرده و دنیا نیز باید  در این موضوع موضعی جدی داشته باشد.

جهانگیری با بیان اینکه بازگشت تعادل به زیست بوم جهانی مستلزم تلاش و کار جدی همه بخشها و کشورها است، اظهار کرد: جامعه جهانی نمی تواند ناعدالتی هایی که در بخش محیط‌ زیست وجود دارد را ببیند و نسبت به زمین و ساکنان آن بی تفاوت باشد. قطعا حفظ محیط‌ زیست در قرن ۲۱ اصلی ترین مسئله پیش رو جامعه جهانی است .

وی با تاکید بر اینکه محیط‌ زیست نه مسئله ای تزئینی و خاص، بلکه مسئله ای عام است، به اقدامات انجام شده از سوی ایران در این زمینه اشاره و خاطر نشان کرد: ایران به صورت جدی در زمینه مسائل زیست محیطی مسئولیتهای مهمی بر عهده دارد. مسئله محیط‌ زیست مسئله دیروز، امروز وفردای ایران است  و ما باید به این موضوع توجهی جدی داشته باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه صحبتهای خود به برخی معضلات زیست محیطی موجود در کشور طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: ما در سالهای گذشته با پدیده های جدی در زمینه مسائل زیست محیطی از جمله ریزگردها، دریاچه ارومیه، هورالعظیم وسایر تالاب ها و همچنین مسائل مربوط به آب مواجه بوده ایم که ریشه همه آنها تحت تاثیر تهدید و تخریب مسائل زیست محیطی است.

جهانگیری همچنین با اشاره به نقش تشکلهای مردم نهاد فعال در زمینه محیط‌ زیست اظهار کرد: با همت شخصیت‌ها و افراد به ویژه تشکلهای مردم نهاد طی سالهای اخیر شاهد بروز حساسیتهای خوبی در زمینه محیط‌ زیست از سوی مردم بوده ایم. همچنین در ایام انتخابات نیز مشاهده کردیم که مسائل زیست محیطی به عنوان یکی از مطالبات مردم مطرح بود.

وی تاکید کرد: باید اعتراف کنم که ملت ایران با بزرگواری نسبت به مسئله محیط‌ زیست و آینده کشور از خود حساسیت نشان دادند و راه خوشبختی و پیشرفت کشور را به نحو مطلوبی از بیراهه تشخیص دادند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به شعارهای حمایتی مردم خوزستان از روحانی  در ایام انتخابات خاطر نشان کرد: وقتی به عنوان یک شهروند دیدم که مردم خوزستان که گرفتار بسیاری از مشکلات هستند در حمایت از رئیس‌جمهور شعار « ماکه هوا نداریم ، ولی هواتو داریم» را سر میدادند، افتخار کردم؛ چراکه اوج شعور یک ملت را می توان در این عبارت پیدا کرد.

جهانگیری تصریح کرد: در دولت یازدهم تلاش کردیم که محیط‌ زیست را به اصلی ترین و ملی ترین مسئله کشور تبدیل نماییم. در همین زمینه نیز اولین مصوبه دولت مربوط به احیای دریاچه ارومیه بود. در آن زمان با وجود برخی  اظهارات درباره عدم امکان پذیری احیای دریاچه ارومیه ما برای عدم مواجهه مردم شمال غرب با مشکلاتی جدی در زمینه احیای این دریاچه اقداماتی انجام دادیم و امروز نیز می توانیم بگوییم که تاحد زیادی خطرات مربوط به خشک شدن این دریاچه برطرف شده است.

وی گفت: باید با اجرای برنامه های آتی دریاچه ارومیه به کانون توسعه و سرزندگی منطقه شمال غرب کشور تبدیل شود.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با انتقاد از برخی سوء مدیریتها در گذشته نسبت به تالاب هورالعظیم خاطر نشان کرد: در شرایطی که در عمق چند صد متری در خلیج فارس شاهد حفاریهایی برای استخراج نفت بودیم، در مقطعی برخی سوء مدیریتها باعث شد تا تصمیم به خشک کردن هورالعظیم گرفته شود اما امروز باهمت محیط‌ زیست، وزارت نیرو و مسئولین استان بیش از ۸۰درصد این تالاب دارای آب است و مجددا به کانون حیات تبدیل شده است و هیچ مشکلی نیز برای توسعه اقتصادی و استخراج نفت ایجاد نکرده است.

جهانگیری با تاکید بر لزوم تمرکز بر مسائل زیست محیطی کلانشهرها گفت: در راستای تمرکز بر مسائل زیست محیطی کلانشهرها نسبت به نیروگاه های اطراف این شهرها توجه ویژه ای صورت گرفته است. در این زمینه تقریبا سوخت تمام نیروگاه های حساس به گاز تبدیل شده است و جمعیت کشور را از خطری بزرگ دور کرده ایم.

وی ادامه داد: در راستای توسعه حمل و نقل درون شهری نیز درجلسه اخیر شورای اقتصاد دو میلیارد دلار اعتبار خارجی برای خرید دو هزار دستگاه واگن قطار شهری تخصیص داده شده است که امیدواریم وزارت کشور و شهرداریهای تهران و کلانشهر ها با مدیریت شوراهای شهر جدید از این فرصت استفاده کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت یازدهم در زمینه مقابله با ریزگردها خاطر نشان کرد: سال قبل روی کانون توسعه داخلی ریزگردها تمرکز خوبی داده شد وبا بهره گیری از روشهایی نظیر انتقال آب توانستیم اقدامات خوبی در این زمینه انجام دهیم. با این وجود با توجه به اینکه بخش اصلی ریزگردها مربوط به کانونهای خارجی است، وزارت خارجه و سازمان حفاظت از محیط‌ زیست باید وارد دیپلماسی جدی شوند تا بتوانیم کانونهای خارجی تولید ریزگرد را متوقف نماییم.

جهانگیری با تاکید بر اینکه توجه به مسائل زیست محیطی درآیین و فرهنگ ایران اسلامی بیش از اینکه یک ضرورت باشد به عنوان یک باور و اعتقاد مطرح است، گفت: تصرف بی رویه بشر در طبیعت بیشتر از هر دلیل دیگری حاصل سقوط اخلاق است. امروز بیش از هر زمانی نیازمند هستیم که برای حفظ محیط‌ زیست از پشتوانه های دینی، فرهنگی و ادبی کشور استفاده نماییم.

وی با بیان اینکه شاهکار محیط‌ زیست در این است که شرایطی ایجاد کند که درآن فعالیت اقتصادی کشور در مسیر پیشرفت ادامه یابد، اظهار کرد: برخی ابر چالش‌هایی پیش روی کشور است که چناچه مورد توجه جدی قرار نگیرد می تواندسایر مسائل را نیز تحت تاثیر خود قرار دهند. در این زمینه بیکاری به عنوان یک ابرچالش مطرح است که اقتصاد کشور باید تلاش کند تا بر آن غلبه یابد.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: باید بتوانیم میان توسعه تکنولوژی ، صنعتی و شهری و مسائل زیست محیطی توازن برقرار کنیم تا هم شاهد توسعه کشور باشیم و هم مسائل زیست محیطی مورد توجه و رعایت قرار بگیرد.

جهانگیری با تاکید بر اینکه مسائل زیست محیطی یکی از اولویتهای اصلی دولت دوازدهم است اظهار کرد:  بهینه سازی انرژی یکی ازجهت گیری هایی است که به عنوان تعهدی ملی و عقلانی و اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است. در این زمینه هیچ عادلانه نیست که منابع کشور در راه نابودی محیط‌ زیست مورد استفاده قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه حفاظت از محیط‌ زیست باید به مسئله‌ای ملی تبدیل شود، به نقش نهادهای مدنی در این زمینه اشاره کرد و گفت: هر پیشرفتی درکشور به ویژه در حوزه محیط‌ زیست زمانی امکان پذیر است که همه جامعه اعم از مسئولین، نهادهای مردمی و رسانه ها در سیاست گذاری، برنامه ریزی و پیگیری ها حضور داشته باشند.

معاون اول رئیس‌جمهور در پایان تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود وبه ویژه بخشی از تحریمهای زیست محیطی دولت باید به عنوان پناهگاه مردم فعالیت کند. مردم نیز باید در مسائل جدی و بزرگ تکیه گاه محکم دولت و حکومت باشند. باید یک تفاهم ملی ایجاد شود تا مسائل بزرگ با درکنار هم قرار گرفتن مردم و دولت برطرف شوند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=222670

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]