به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «آنتونیو گوترس» دبیرکل سازمان ملل در سفر دورهای خود به آسیای مرکزی شب گذشته وارد تاجیکستان شد و در کاخ ملت با «امامعلی رحمان» دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس جمهور تاجیکستان در این ملاقات از اولین سفر گوترس به «دوشنبه» به عنوان دبیر کل سازمان ملل اظهار خوشنودی کرده و همکاری کشورش با سازمان ملل متحد جهت تقویت دولتداری، اصلاحات اقتصاد ملی و تأمین رشد پایدار را مهم ارزیابی کرد.
رحمان ادامه داد: تاجیکستان از آغاز عضویت خود در سازمان ملل همکاریهای گسترده و سودمندی را با این سازمان و نهادهای ویژه آن برقرار کرده و برای فعالیت ۲۳ مؤسسه و برنامه سازمان ملل در این کشور شرایط مناسب را فراهم نموده است.
طرفین در این ملاقات در مورد سهم مشترک تاجیکستان و سازمان ملل در راستای اجرای برنامه رشد جهانی و استراتژی ملی توسعه این کشور تا سال ۲۰۳۰ که در همکاری با برنامه توسعه سازمان ملل تدوین شده، تبادل نظر کردند.
گوترس نیز در این دیدار نقش تاجیکستان و رئیس جمهور این کشور در حل مسائل مربوط به آب و محیط زیست در منطقه و جهان را مهم ارزیابی کرد.
در این دیدار همچنین اعلام شد که طرح ده ساله «آب برای رشد پایدار» برای سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۸ گام مؤثری در راستای توسعه پایدار ذخایر آبی منطقه و جهان خواهد شد.
طرفین در این ملاقات به همکاریهای سودمند در راستای تأمین امنیت و ثبات در منطقه و جهان، مبارزه با افراطگرایی و تروریسم، جنایات فراملی، قاچاق مواد مخدر و شرکت فعال در برقراری صلح و ثبات سیاسی و نظامی در افغانستان ابراز علاقه کردند.
همچنین در این دیدار در خصوص دستور کار برنامه «تحکیم همکاری جهت دستیابی به رشد پایدار در شرایط تهدید و خطرهای معاصر» که قرار است در پایتخت تاجیکستان برگزار شود تبادل نظر صورت گرفت.
دبیر کل سازمان ملل متحد در پایان مذاکرات خود با رئیس جمهور تاجیکستان در صحبت با خبرنگاران هدف از سفر دورهای خود به آسیای مرکزی از جمله تاجیکستان را بهبود روابط این سازمان با کشورهای منطقه خواند.
وی استراتژی ملی رشد تاجیکستان را با اهداف برنامه توسعه پایدار کاملا هماهنگ خوانده و گفت: این برنامه از سوی رهبران جهانی در چارچوب مجمع عمومی سازمان ملل پذیرفته شده و قرار است کنفرانسی در این خصوص برگزار شود که در آن مسائل جمعیتی بررسی شوند.
دبیر کل سازمان ملل، تاجیکستان را یکی از کشورهایی خواند که تحت تأثیر مسئله تغییر اقلیم قرار گرفته و گفت: جامعه جهانی برای افزایش فعالیتهای خود در مبارزه با تغییر اقلیم در آینده تلاش بیشتری خواهد کرد.
گوترس وضعیت افغانستان و همکاری سازمان ملل با کشورهای منطقه در عرصههای مختلف از جمله مبارزه با تروریسم، جنایات سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر را یکی دیگر از موضوعاتی خواند که در دیدار با رحمان مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
وی با اشاره به پیشنهاد دوشنبه در خصوص وضعیت حقوق بشر در این کشور اعلام کرد: این سازمان آماده است در راستای عملی کردن توصیههای شورای حقوق بشر سازمان ملل به تاجیکستان کمکهای خود را ارائه نماید.
دبیر کل سازمان ملل در پایان سخنان خود با بیان اینکه مسائل بسیار زیادی در ملاقات با رحمان مورد بررسی قرار گرفتند این دیدار را مفید عنوان کرده و بار دیگر درباره ارائه کمکها به کشورهای آسیای مرکزی به ویژه تاجیکستان در زمینه توسعه آینده این کشورها اظهار آمادگی نمود.