افق نیوز پیتر ویلسون معاون نماینده دائم بریتانیا در سازمان ملل در سخنانی درباره وضعیت ایران، تاکید کرد: خوشحالم که آخرین نشست در این شورا متمرکز بر یکی از مهمترین دستاوردهای دیپلماتیک در زمان اخیر است.
وی افزود: همان طور که گزارش سوم دبیر کل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ نشان می دهد، این یک دستاورد دیپلماتیک مهم و بزرگ به شمار می رود. اوایل ماه جاری نیز آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه پایبندی ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق هسته ای را تایید کرده است. میزان کل ذخایر اورانیوم ایران همچنان در محدوده توافق شده است و ایران همچنان اجازه نظارت بر تاسیسات هسته ای اش را داده و این روند را تسهیل کرده است.
ویلسون تصریح کرد: من در نشست امروز بار دیگر بر پایبندی بریتانیا به تعهداتش به طرح جامع اقدام مشترک تاکید می کنم و حمایت خودمان را از اجرای کامل این توافقنامه اعلام می کنیم.
وی اظهار داشت: برای اطمینان نسبت به ادامه اجرای موفق این توافق، همه طرف ها باید به طور کامل به تعهدات خود پایبند باشند و اعتماد و همکاری متقابل را در طیف کاملی از مسائل ارتقا دهند. متاسفانه گزارش اخیر دبیر کل برخی مسائل کمتر مثبت را برجسته می کند که باید در ارتباط با الحاقیه بی که در قطعنامه ۲۲۳۱ گنجانده شده است، حل و فصل شود.
نماینده انگلیس افزود: نخستین مساله مربوط به شلیک یک فروند موشک میان برد توسط ایران در ۲۹ ژانویه است. از آنجایی که چندین نشست درباره این مساله مهم داشتیم و ملاحظات بیشتری نیز در قالب قطعنامه ۲۲۳۱ شورا داریم، در مورد این مساله کوتاه نخواهم آمد. ولی فقط به خاطر روشن شدن مساله، می خواهم بار دیگر بر موضع لندن تاکید کنم که این شلیک مغایر با مقررات قطعنامه ۲۲۳۱ است. ما همچنین از درخواست دبیر کل از ایران برای خودداری از هرگونه شلیک موشک که موجب بی ثباتی منطقه می شود، حمایت می کنیم.
وی گفت: ما همچنین نگران گزارش های متوالی مربوط به نقض محدودیت های اعمال شده برای انتقال تسلیحات متعارف هستیم. علاوه بر این، گزارش های گسترده از نقض مقررات ممنوعیت سفر از جمله نقض های جدید توسط سرلشکر قاسم سلیمانی با توجه به حساسیت های منطقه ای، به طور خاص نگران کننده است. بنابر این، با کنار هم قراردادن این مسائل، این روشن است که این فعالیت ها تاثیرات مخربی بر امنیت منطقه دارد. بله، ما با ایران موافق هستیم که بزرگترین تهدید علیه منطقه یک تهدید مشترک برای همه ماست. همه ما باید با داعش مقابله کنیم و تروریسم را شکست دهیم. بله، ما از جامعه بین المللی می خواهیم تا با ایران همکاری کند تا تهران را تشویق نماید تا نقش شفاف تر و سازنده تری در امور منطقه داشته باشد. ولی نمی توانیم چشمان خود را به روی فعالیت های ایران که نقض قطعنامه های شورای امنیت است و حمایت از نیروهای نیابتی در درگیری های منطقه ای، ببندیم. این اقدامات تلاش های مربوط به دستیابی به راهکارهای مسالمت امیز را پیچیده می کند و به رفاه و امنیت آینده ایران لطمه می زند.