بنا بر گزارش انجمن متخصصان گوارش اروپا، هر اروپایی که به طور متوسط روزی یک تا چهار بار الکل مصرف می کند در زمره مصرف کنندگان میانه رو الکل قرار می گیرد و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و مری در آنها افزایش می یابد.
پروفسور هلنا کورتز-پینتو، متخصص گوارش در بیمارستان دانشگاهی سانتا ماریا در لیسبون در این باره می گوید: اغلب مردم از این موضوع که الکل عامل خطر آفرین (ریسک فاکتور) در این دست سرطان هاست، بی اطلاعند.
این گروه از متخصصان اطلاعات گردآوری شده سازمان بهداشت جهانی را که نشان می دهد اروپایی های بیش از مردمان هر قاره دیگری الکل مصرف می کنند، مقایسه کردند. آمریکایی ها سالانه بیست درصد کمتر از اروپایی ها الکل مصرف می کنند، حال آنکه آفریقایی ها به طور متوسط نصف این مقدار الکل مصرف می کنند. از هر پنج اروپایی بالای پانزده سال، یک تن به شدت الکل مصرف می کنند.
انجمن سرطان آمریکا نتایج تحقیقات پزشکان اروپایی را تایید می کند.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۱۴ تقریباً از هر چهار مورد مرگ در نتیجه سرطان روده، یک مورد در نتیجه مصرف الکل بوده است. براساس پیش بینی های سازمان بهداشت جهانی موارد جدید ابتلا به سرطان از چهارده میلیون مورد در ۲۰۱۲ به بیست و دو میلیون در سال ۲۰۳۰ افزایش خواهد یافت. همزمان پیش بینی می شود موارد مرگ بر اثر سرطان از هشت و دو دهم میلیون در سال به سیزده میلیون مورد افزایش یابد.
مارکوس پک، رئیس دپارتمان گوارش، کبدشناسی، نفرولوژی، غدد درون ریز و متابولیسم بیمارستان کلاگنفورت اتریش، گفت: اقداماتی سیاسی چون تعیین حداقل قیمت الکل و کاهش دسترسی به الکل برای جلوگیری از تلفات بیشتر ضروری است.
لیتوانی با سه ممیز دو دهم نوشیدنی الکلی در روز (سرانه هجده و دو دهم لیتر در سال) طلایه دار مصرف کنندگان الکل در اروپاست. دولت این کشور به تازگی اصلاحات گسترده ای در قوانین مصرف الکل خود انجام داده که از اول ژانویه اجرایی خواهد شد. بر این اساس تبلیغ نوشیدنی های الکلی ممنوع خواهد شد و حداقل سن مجاز مصرف الکل از هجده سال به بیست افزایش خواهد یافت. همچنین فروش الکل از هشت شب تا ده صبح ممنوع خواهد شد.