1

حقایقی درباره فست فودهای ایرانی

  • کد خبر : 228184
  • ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۸

با وجود آن که هر روز در رسانه‌های مختلف در تمام جهان از مضرات فست‌فودها و مشکلاتی که برای سلامت انسان‌ها ایجاد می‌کنند گفته می‌شود، اما غول صنعت فست‌فود با سرعتی ترسناک رو به رشد است. تنها در کشور هند رستوران‌های فست‌فود سالانه رشدی ۴۱ درصدی دارند که رقمی تفکربرانگیز است.

حقایقی درباره فست فودهای ایرانی

حقایقی درباره فست فودهای ایرانی
با وجود آن که هر روز در رسانه‌های مختلف در تمام جهان از مضرات فست‌فودها و مشکلاتی که برای سلامت انسان‌ها ایجاد می‌کنند گفته می‌شود، اما غول صنعت فست‌فود با سرعتی ترسناک رو به رشد است. تنها در کشور هند رستوران‌های فست‌فود سالانه رشدی ۴۱ درصدی دارند که رقمی تفکربرانگیز است.

به گزارش افق نیوز/با وجود این حقیقت که سودآوری این صنعت بیش از سایر صنایع غذایی است، نمی‌توان امیدوار بود که به این زودی‌ها از رشد روزافزون آنها کاسته شود. در حال حاضر،‌ صنعت جهانی فست‌فود ارزشی معادل ۵۷۴ میلیارد دلار دارد که بر این اساس می‌تواند معادل بیست و هفتمین کشور ثروتمند جهان قلمداد شود. جالب است بدانید، شرکت مک دونالد، یکی از غول‌های صنعت فست‌فود، متقاضیان کاری را که سالانه رد می‌کند، بیش از متقاضیان تحصیلی است که توسط دانشگاه هاروارد رد می‌شوند. هم‌اکنون از هر هشت آمریکایی یک نفر در شرکت مک دونالد مشغول کار است! این شرکت روزانه به یک درصد از کل جمعیت جهان خدمات غذایی ارائه می‌کند و در هر یک ثانیه، ۷۵ همبرگر در سطح جهان می‌فروشد که رقمی خیره‌کننده است.

کدام فست‌فودها سالم‌ترند؟

شاید کمی سخت باشد که صفت سالم را به فست‌فودها نسبت دهیم. با وجود آن که کمتر فردی در جامعه وجود دارد که از مضرات فست‌فودها بی‌خبر باشد، اما همچنان سرانه مصرف آنها در تمام جهان بسیار بالاست. پس اگر شما نیز جزو افرادی هستید که نمی‌توانید از طعم و مزه آنها دل بکنید یا وقت یا حوصله آشپزی ندارید، توصیه می‌شود از میان فست‌فودها سالم‌ترینشان را برگزینید. زمانی‌که سخن از مضرات فست‌فودها به میان می‌آید، اغلب افراد مهم‌ترین مشکلات این قبیل غذاها را کالری زیاد و نمک و چربی بالایشان فرض می‌کنند. درست است که این مضرات برای سلامت بسیار خطرناک هستند، اما بدتر از موارد بالا غذاهای پروسس یا همان فرآوری شده است که گاه بیش از ۱۰۰ ماده شیمیایی در تهیه آنها استفاده شده است؛‌ موادی که در ایجاد بیماری‌های خطرناکی چون انواع سرطان‌ها نقش بسزایی دارند. به همین دلیل وقتی نمی‌توان چربی، نمک و کالری را در این غذاها کنترل کرد، بهتر است حداقل آنها را همراه مواد طبیعی مصرف کرد. بر این اساس، سالم‌ترین فست‌فودها انواع مرغ‌ سوخاری هستند که البته ناگت‌ مرغ که غذایی فرآوری شده است،‌ در این محدوده قرار نمی‌گیرد. تا جایی که امکان دارد، از غذاهایی که حاوی سوسیس، کالباس و خمیر و گوشت‌ فرآوری شده مانند همبرگر است، دوری کنید.

مراقب سالادها باشید

برای شما نیز پیش آمده که به همراه خانواده یا گروه دوستان به یک رستوران فست‌فود رفته باشید و به دلایلی چون سلامت یا کاهش وزن ترجیح داده‌اید به جای همبرگر یا پیتزا سالاد بخورید. شاید شوکه شوید، وقتی بدانید در جداول ارزش غذایی، سالادهایی چون سالاد سزار کالری دو برابری نسبت به همبرگر دارند. علت آن نیز سس است که در تهیه این سالادها استفاده می‌شود. به همین دلیل اگر به قصد صرف یک وعده رژیمی یا سالم سالاد سفارش می‌دهید آن را بدون سس و افزودنی پرکالری و مضر بگیرید.

محبوب‌ترین فست‌فود جهان

سیب‌زمینی سرخ شده، محبوب‌ترین فست‌فود جهان است که به دلایلی خطرناک‌ترین فست‌فود نیز محسوب می‌شود، چراکه این سرخ‌شده‌های دوست داشتنی هرگز به عنوان غذای اصلی مصرف نمی‌شوند بلکه در کنار سایر فست‌فودهایی چون پیتزا، همبرگر، مرغ سوخاری و… قرار می‌گیرند. این در حالی است که یک پرس سیب‌زمینی سرخ شده خود به تنهایی بین ۵۵۰ تا ۷۰۰ کالری دارد که همراه شدنش با سایر فست‌فودها برای مصرف‌کننده بسیار چاق‌کننده است و میزان کلسترول شخص را بالا می‌برد. از طرف دیگر سیب‌زمینی سرخ‌شده علاوه بر مصرف شدن در وعده‌های اصلی به عنوان یک اسنک در میان‌وعده‌ها نیز طرفداران بسیاری دارد که سبب مصرف نشدن اسنک‌های طبیعی و مناسب در میان‌وعده‌ها می‌شود و با ایجاد سیری کاذب، مانع مصرف وعده‌های اصلی مناسب و مغذی می‌شود.

حقایقی درباره فست‌فودهای ایرانی

مهم‌ترین واقعیتی که درخصوص فست‌فودهای ایرانی باید بپذیریم، این است که در ایران به مفهوم واقعی کلمه رستوران فست‌فود وجود ندارد. یک اغذیه‌فروشی یا رستوران فست‌فود مکانی است که غذا را بسرعت آماده و هر چه سریع تر به مشتری ارائه می‌کند. در بسیاری از رستوران‌های فست‌فود در سایر نقاط جهان مشتری بدون پیاده شدن از ماشین، غذایش را سفارش می‌دهد و با طی یک مسیر کوتاه در کمتر از سه دقیقه تحویل می‌گیرد، اما رستوران‌های فست‌فود ایران چنین نیستند و تنها نام فست‌فود را یدک می‌کشند. پروسه آماده‌سازی غذاهای فست‌فود در ایران بین ۲۰ تا ۴۵ دقیقه به طول می‌انجامد که زمان بسیار زیادی است. شاید اطلاق واژه فست‌فود برای این غذاهای چرب و پرکالری در ایران بسیار بی‌معنا و کمی خنده‌دار باشد.

باید بپذیریم در ایران به سبب نبودن برندهای معتبر و معروف جهانی و نبود امکان رقابت با آنها رستوران‌هایی تاسیس شده‌اند که به خیال خود فست‌فود هستند، اما اغذیه‌فروشی‌هایی هستند که غذاهایی تولید می‌کنند که به اندازه فست‌فودهای جهانی پرکالری، پرچرب، شور و حتی سرطان‌زا هستند و البته نه با استانداردهای جهانی زمان تحویل جور هستند و به مشتری در صرفه‌جویی زمانشان کمک می‌کنند و نه در طعم و مزه به پای فست‌فودهای جهانی می‌رسند و می‌توانند با استانداردهای جهانی غذایی رقابت کنند.

منبع: جام جم

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=228184
  • دیدگاه‌ها برای حقایقی درباره فست فودهای ایرانی بسته هستند

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.

آمار کرونا
[cov2019]