عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد با اشاره به پیشنهاد حذف ثبت «طلاق» از شناسنامه گفت: افزایش اعتماد به نفس در افرادی که در زندگی گذشته خود شکست خوردهاند با حذف کلمه «طلاق» از شناسنامه افزایش مییابد و این امر از نقاط قوت اجرای این طرح میتواند باشد.
به گزارش ایسنا، ملیحه مندگاری با اشاره به جنبههای مثبت و منفی این طرح هم برای زنان و مردان افزود: از طرف دیگر اگر طرفین صداقت را در بیان زندگی گذشته خود رعایت نکنند، این وضعیت چندان مطلوب نخواهد بود. در زندگی مشترک هر دو طرف حق دارند که اطلاع داشته باشند که شخص در زندگی گذشتهاش چه وضعیتی داشته و اصلا چه اتفاقی برای او افتاده است که زندگی مشترک او منجر به طلاق شده است.
عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد گفت: ممکن است فردی برای دفعه سوم یا چهارم نیز ازدواج منجر به طلاق داشته باشد. البته برای مردان نیز ثبت نشدن طلاق در شناسنامه زنان میتواند پیامدهای مثبتی داشته باشد. برای مثال شاید برای مردان چندان خوشایند نباشد که در شناسنامه همسرشان اثری از زندگی گذشته و نامی از فرد طلاق گرفته ببینند. ثبت نشدن این اطلاعات میتواند شرایط را برای شروع دوباره در زندگی زناشویی فراهم کند و برای هر دو طرف مثبت تر باشد.
وی گفت: اجرای این طرح درباره خانوادههایی که دارای فرزند هستند امکان پذیر نخواهد بود. این طرح صرفا میتواند برای زنانی اجرا شود که از زندگی گذشتهشان فرزندی ندارند در غیر اینصورت نمیتوان نام پدر فرزند را از شناسنامه مادر حذف کرد.
ملیحه مندگاری پذیرش اجتماعی نسبت به طرح حذف ثبت طلاق از شناسنامه را مثبت پیش بینی کرد و گفت: از آنجایی که زنان در بحث طلاق به لحاظ اجتماعی بیشتر متضرر میشوند و آسیب میبینند؛ به نظر میرسد از این طرح استقبال کنند. با این وجود این طرح در صورتی میتواند موفق باشد که زنان نسبت به زندگی گذشته خود «صداقت» را رعایت کنند.