10

می‌خواستند من و دولت را زمین بزنند

  • کد خبر : 23026
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۸

اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها کار بزرگی است که تنها با اراده و خواست مردم محقق می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی در همایش اولین سالروز هدفمندی سازی یارانه‌ها به بیان آثار هدفمند کردن یارانه‌ها در تورم، بازار سرمایه، امنیت انرژی و غذایی پرداخت و اظهار کرد: دولت با اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها زمین نخورد.سیدشمس‌الدین حسینی با بیان این‌که یارانه‌ها هسته اصلی یک نگاه تحولی در نظام برنامه‌ریزی و مدیریت اقتصاد کشور است، گفت:‌ آنچه از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها به دست آمد حاصل اندیشه، برنامه و قانون مطلوب و نیز اجرای مطلوب و نظارت به موقع بود.

وی افزود:‌ در طرح تحول اقتصادی بخش‌های مختلفی همچون مالیات، گمرک، بانک، ارزش‌گذاری پول ملی و توزیع کالا پیش‌بینی شد که سخت‌ترین و مهمترین کار بود.

حسینی خاطرنشان کرد:‌ اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها سخت بود چون آثار تخصیصی شدیدی به همراه داشت و از سوی دیگر به جهت تغییر عادت و برخی به دلیل حذف رانت‌ها با آن‌ مخالفت می‌کردند لذا کار ما دشوار بود و کار بزرگی انجام شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد:‌ همچنین اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها مهم بود چون یک سوم درآمد کشور را مشمول خود کرده بود و اثر مستقیم روی تولید ناخالص داخلی کشور داشت.

وی تاکید کرد:‌ علت توفیق اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها این بود که مجریان به اهمیت و سختی کار پرداختند و مهمترین زمان دولت، مجلس، رسانه‌ها و مردم به این امر اختصاص داشت.

حسینی اظهار کرد: این درحالی است که دولت از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها زمین نخورد و آنها که می‌خواستند من را هم به این باور به زمین بزنند نیز نتوانستند این کار را انجام دهند ولی در اجرای این قانون رازها برملا شد و توانایی‌ها و تدبیر کارهای کارشناسی آشکار شد.

سخنگوی اقتصادی دولت به سندی اشاره کرد که در دی ماه ۸۷ منتشر شد و در جداول مقایسه‌ای نشان داد که آثار تورمی و سناریوی دولت ۳۰٫۵ درصد تورم اضافی دارد و این میزان براساس مطالعه یکی مراکز پژوهشی ۴۸٫۱ درصد است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که در تورم انتظاری لنگر زدیم، به بیان آمار تورم در سال‌های گذشته پرداخت و گفت: در مدت ۱۲ ماهه منتهی به آبان ۸۹ تورم ۱۲٫۵ درصد بود که این عدد در ۱۲ ماهه منتهی به آبان ۹۰ یعنی براساس آخرین آمار به ۱۹٫۸ درصد رسید یعنی ۷٫۳ درصد به تورم سال افزوده شد.

حسینی تاکید کرد: ‌به صراحت اعتقاد دارم تمام ۷٫۳ درصد تورم به هدفمند کردن یارانه‌ها برنمی‌گردد زیرا قیمت هر تن کالای وارداتی طی یک سال گذشته بر اساس تورم جهانی ۲۰ درصد افزایش یافته است ‌لذا جای تردید نیست رکود فراگیری که به آن نهیب زده می‌شد اتفاق نیفتاد.

وی با بیان این‌که امیدواریم مرکز آمار، آمار رشد را اعلام کند، تصریح کرد:‌ آمار رشد در سال ۸۹ به مراتب بهتر از سال ۸۸ است و عملکرد شش ماهه سال ۹۰ حداقل معادل سال ۸۹ در دوره مشابه است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه به تاثیر هدفمند کردن یارانه‌ها در بازار سرمایه پرداخت و اظهار کرد: زمانی که هدفمند کردن یارانه‌ها در آستانه اجرا بود جلسات متعددی با مسوولان بازار سرمایه برگزار شد.

حسینی اضافه کرد: کسانی که برآورد می‌کردند شاخص کل بورس تا شش هزار واحد افت پیدا کرده و از ۱۸ هزار واحد به ۱۲ هزار واحد می‌رسد باید گفت که این اتفاق رخ نداد و حتی شاخص کل بورس شش هزار واحد نیز افزایش پیدا کرد.

وی با بیان این‌که البته تمام افزایش شاخص به هدفمند کردن یارانه‌ها برنمی‌گردد عنوان کرد: بازار سرمایه به عنوان یکی از سنجش‌های اقتصاد کشور هیچ گاه در این مدت رکود را مشاهده نکرد.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: قبل از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها پیش بینی می‌شد که وضع شش دهک بهتر شده و دو دهک نیاز به صرفه‌جویی پیدا کنند که بررسی کلی حاکی از این است که بعد از اجرای این طرح وضع هشت دهک بهبود یافته است لذا اصل انتقال یکسان که منجر به تولید برابر می‌شود و ابتکار علم بشری است اتفاق افتاد.

وی با تاکید بر این که آثار این طرح به درستی بلند مدت است، به بیان آمار چند استان اشاره کرد و گفت: به طور مثال کل اعتبارات مصوب عمرانی استان ایلام ۱۳۴ میلیارد تومان بود که در یک سال گذشته این استان ۳۰۰ میلیارد تومان یارانه دریافت کرده است. همچنین کل اعتبارات مصوب عمرانی خراسان جنوبی نیز ۱۴۰ میلیارد تومان بود که در یک سال گذشته ۳۳۲ میلیارد تومان یارانه دریافت کردند.

حسینی در ادامه به واردات گندم اشاره کرد و گفت:‌ از سوی دیگر هزار و ۲۶۱ میلیون دلار واردات خالص گندم در سال ۸۸ به چهار میلیون دلار در سال ۹۰ رسید که در این راستا می‌توان گفت قیمت‌ها معجزه می‌کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این‌که اهمیت غذا با سیاست‌های اقتصادی گره می‌خورد خاطرنشان کرد: تنها حاصل گندم، گندم کاشتن نیست و شیوه استفاده از گندم هم مهم است و این پیامدی است که علم اقتصاد به طلبه‌های خود می‌آموزد.

وی در ادامه به آثار هدفمند کردن یارانه‌ها در حوزه امنیت انرژی پرداخت و توضیح داد: در صورتی که روال گذشته ادامه پیدا می‌کرد در سال ۱۴۰۴ واردکننده انرژی می‌شدیم این درحالی است که در سال ۸۸ که با سیاست موفق سهمیه بندی و کارت سوخت مواجه بودیم پنج میلیارد دلار خالص واردات فرآورده‌های نفتی بودیم که این میزان در سال گذشته و با اصلاح سیاست قیمتی به سه میلیارد دلار کاهش پیدا کرد و در سال ۹۰ طی ۹ ماه این عدد به کمتر از ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است که امکان صادرات فرآورده ها را نیز فراهم می‌کند.

به گفته حسینی تردیدی نیست که اگر بتوان قیمت نفت و گاز را مانند قیمت بنزین اصلاح کنیم چند میلیارد دلار در سال جاری می‌توانیم صرفه‌جویی داشته باشیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد:‌ در اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها سیاست‌ها موفق بود و آثار مثبت آن هویدا شد ولی این بدان معنی نیست که هیچ اشتباهی در این خصوص نداشتیم و نبایستی کار را بهتر انجام دهیم.

وی در پایان تصریح کرد: آمار نشان می‌دهد که اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها کار بزرگی است که تنها با اراده و خواست مردم محقق می‌شود و از رسانه‌ها درخواست می‌کنیم همان طور که در سال گذشته در این خصوص کمک کردند امسال نیز کمک کنند زیرا اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها حتی اگر به قیمت زمین خوردن دولت تمام شود باید اجرا شود.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=23026

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]