افق نیوز این روزها مد شده با هر کس در مورد منصوریان و دلایل ناکامیاش در استقلال صحبت میشود، او از «زود بودن» این منصب برای علیمنصور سخن میگوید و افسوس میخورد که چرا ستاره محبوب آبیها را با این انتخاب غلط سوزاندهاند! برخی اعضای کمیته فنی باشگاه استقلال اخیرا در مورد شایعه حضور فرهاد مجیدی به عنوان دستیار وینفرد شفر، بحث منصوریان را پیش کشیدهاند و گفتهاند: «نمیخواهیم فرهاد را هم با یک انتخاب شتابزده از بین ببریم.» اخیرا یکی از پیشکسوتهای استقلال هم که جای دیگری مربیگری میکند با طعنه و کنایه از لزوم حضور «بهموقع» روی نیمکت آبیها سخن گفته بود. مجید جلالی هم آخرین نفری بود که داستان زود بودن سرمربیگری منصوریان در استقلال را مطرح کرد. آقا مجید در این مورد گفته است: «شاید مربیگری در تیم های بزرگ و حتی تیم ملی نیاز به ۱۵ سال تجربه داشته باشد.» ادبیات دوستان طوری است که انگار منصوریان در ۲۷سالگی سرمربی استقلال شد و نتوانست این تیم را هدایت کند. این در حالی است که او هنگام نشستن روی نیمکت آبیها ۴۴ساله بود و سالها قبل از آن سابقه دستیاری و سرمربیگری در تیم امید، پاس همدان و نفت تهران را داشت. خب آیا میشود دوستان منظورشان را از کلمه «زود» به طور روشنتری بیان کنند تا ما هم بفهمیم؟
یکی مثل امیر قلعهنویی پنج سال زودتر از منصوریان سرمربی آبیها شد و دو سال زودتر از حضور علیمنصور در استقلال با این تیم جام گرفت! اتفاقا بسیاری بر این باورند که سالهای شکوفایی مربیگری قلعهنویی در همان مقطع بود. طی همان سنین ۴۰ تا ۴۵سالگی قلعهنویی توانست با جسارت یک نسل خوب در استقلال تربیت کند و سالها موفقیت را برای آن تیم به ارث بگذارد. حالا اما امیر تبدیل به یک مربی محافظهکار شده که عمدتا ترجیح میدهد با ستارههای نامآشنا و باتجربه کار کند. اگر هم قرار باشد در مورد فوتبال اروپا حرف بزنیم، بهترین مثالها را میتوان پشت سر هم ردیف کرد؛ از پپ گواردیولا که در ۳۸سالگی سرمربی بارسلونا شد و کل اروپا و دنیا را شخم زد تا زینالدین زیدان که در ۴۲سالگی سکان هدایت رئال مادرید را در دست گرفت و در حال حاضر بهترین نتایج را با این تیم کسب میکند. جالب است که هر دوی این مربیان، پیش از نشستن روی نیمکت غولهای اسپانیایی فقط یک تجربه کوتاه کار در تیمهای دوم بارسا و رئال مادرید را داشتند. در هیچکدام از این موارد هیچکس از جوان بودن آنها ایراد نگرفت، اما الان که منصوریان زمین خورده عالم و آدم روی سن کم او و عجلهاش برای کار در استقلال زوم کردهاند. جالب است که خیلی از همین جماعت هنگام قضاوت در مورد وینفرد شفر هم «پیر» بودن او را دستمایه انتقاد از مرد آلمانی میکنند!
مساله کلیدی در این بحث، مربوط به سطح نازل کارشناسی در فوتبال ایران است؛ چنان که وقتی یک فرضیه تبدیل به باور عمومی میشود و حالت کلیشه را پیدا میکند، خیلیها طوطیوار دست به تکرارش میزنند، بیآنکه یک لحظه زوایای مختلف بحث مزبور را در ذهنشان مورد ارزیابی قرار بدهند. به عنوان نمونه همین آقای جلالی که امروز میگوید مربی شدن در تیمهای بزرگ به ۱۵سال تجربه نیاز دارد، خودش ۱۲سال پیش و در همان شروع راه مربیگری قصد داشت هدایت پرسپولیس را بر عهده بگیرد، اما لحظه آخر این اتفاق با نظر علی پروین منتفی شد. با این همه وقتی کار به کلیشهگویی میکشد، آقا مجید هم آن روزها را یادش میرود و همان حرفهای سایرین را تکرار میکند!
روزنامه گل