مجتبی ذوالنوری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت در خصوص تفویض اختیار ترامپ به کنگره درباره رد یا تایید برجام، گفت: تصمیمگیری درباره برخی توافقها و قراردادها نیازمند تصویب کنگره آمریکاست اما رد یا تایید برخی توافقها مانند برجام در اختیار رئیسجمهور آمریکاست، لذا ترامپ میتوانست آن را رد یا تایید کند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با این حال ما معتقدیم برجام توافقی چندجانبه است که آمریکا به صورت یک جانبه نمیتواند از آن خارج شود اما در صورت تصمیم به خروج نیازی به تصویب کنگره نیست.
وی با تاکید بر اینکه رئیسجمهور آمریکا تصمیمگیری درباره برجام را از باب تفویض اختیار یا از سر خود رد کردن به کنگره واگذار کرده است، گفت: کنگره آمریکا در این شرایط در فرصت ۲ ماهه خود میتواند خروج آمریکا از برجام را مطرح و بعد برای اجرا به ترامپ واگذار کند یا برجام را تایید یا اینکه برجام را تایید یا رد نکند.
ذوالنوری ادامه داد: در حالت سوم کنگره میتواند رویکرد فعلی که به شکل کژدار و مریز بوده را ادامه دهد که در این صورت نیز میتواند تحریم یا فشاری هم پیشبینی نکند یا با اعمال فشار، تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی معتقد است: به نظر میرسد کنگره حالت سوم یعنی عدم رد یا تایید برجام را در پیش گیرد، در حقیقت آمریکا همان راهی که تاکنون رفته را ادامه خواهد داد که برای جمهوری اسلامی ایران هم تازگی نداشته و امری قابل پیشبینی بوده است.
وی یادآور شد: هرچند امکان افزایش فشار یا تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد اما این اقدامات تاثیری بر ما نخواهد داشت زیرا جامعه جهانی با آمریکا همراهی ندارد و همانند گذشته تبعیت از تصمیمات کنگره آمریکا برای اتحادیه اروپا و غیره الزام آور نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: تحریمهای یک جانبه از سوی آمریکا تنها میتواند مطرح شود که با اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران همراه خواهد بود