بلافاصله بعد از حذف داعش تحرکات کشورهای غربی در عراق و سوریه برای در اختیار گرفتن پروژههای موثر بسیار زیاد شده لذا ایران باید با متحدان منطقهای خود نشستهای موثری با عراق و سوریه در زمینه بازسازی برگزار کند تا زحمات کشورمان در زمان مبارزه با داعش به هدر نرود.
به گزارش افق نیوز، کیومرث یزدانپناه درو عضو هیات علمی دانشگاه تهران طی یادداشتی در خصوص نابودی داعش نوشت: بلافاصله بعد از حذف نظامی داعش تحرکات کشورهای غربی بویژه انگلیس و امریکا در عراق و سوریه برای در اختیار گرفتن پروژه های موثر بسیار زیاد شده است.
لذا به نظر میرسد جمهوری اسلامی ایران با متحدان منطقهای خود باید نشستهای موثر با دولت عراق و سوریه در زمینه بازسازی برگزار کند تا زحمات ارزشمند کشورمان در زمان مبارزه با داعش به هدر نرود.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
« غرب آسیا با حذف داعش در حال پوست اندازی از محور ژئوپلیتیک وابسته به محور ژئوپلیتیک مقاومت است. این مرحله گذار در حال تثبیت ساز و کارهای الگوی بومی امنیتی در غرب آسیا بواسطه کشورهای اسلامی منطقه است.
تحولات منطقه و مهار خطرناک ترین پدیده ایدئولوژیکی به نام تروریسم و داعش که منطقه را تا آستانه فروپاشی ژئوپلیتیکی پیش برده بود، نشان داد که کشورهای اسلامی توان اتحاد ژئوپلیتیکی درون سیستمی را داشته و امکان تشکیل ارتش اسلامی قدرتمند با ظرفیتهای تامین امنیت دراز مدت قلمرو جغرافیای سیاسی جهان اسلام را بدون حضور بازیگران و مداخله گران خارجی دارد.
مساله کنترل بحران و حذف عامل خطرناک و تجزیه طلب داعش توسط قدرتی درون ساختاری بنام جبهه مقاومت به ما گوشزد میکند که کشورهای منطقه باید به هم نزدیک شوند و با حذف حساسیت های کاذب و تقویت اشتراکات خود به سمت تشکیل نهاد منطقهای راهبردی شبیه «آ.سه.آن» در شرق آسیا با کارکردهای متعدد برای همیشه خود را از خطر نفوذ مداخله گران غربی و خطرات افراط گرایی نجات داده و به سمت تحقق تمدن مدرن اسلامی حرکت کنند.
تجربه موفق مقاومت اسلامی در نابودی داعش و بازگشت آرامش به منطقه ، صرف نظر از هزینههای گزافی که به لحاظ انسانی و اقتصادی و اعتقادی به منطقه غرب آسیا وارد کرد و آلام و زخمهای دردناک آن برای مدت های طولانی باقی خواهند ماند،ثابت کرد که وقتی نیروهای درونی با کمترین امکانات میتوانند موثرترین مولفه یعنی امنیت را به این حوزه ژئوپلیتیک موثر برگرداند، قطعا می تواند با تکیه بر توان و ظرفیتهای داخلی در کمترین زمان ممکن خرابی ها و ویرانی های ناشی از جنگ ویرانگر داخلی عراق و سوریه را بسازد.
نکته اینجاست که بلافاصله بعد از حذف نظامی داعش تحرکات کشورهای غربی بویژه انگلیس و امریکا در عراق و سوریه برای در اختیار گرفتن پروژه های موثر بسیار زیاد شده است.
لذا به نظر میرسد جمهوری اسلامی ایران با متحدان منطقهای خود باید نشستهای موثر با دولت عراق و سوریه در زمینه بازسازی برگزار کند تا زحمات ارزشمند کشورمان در زمان مبارزه با داعش به هدر نرود.
منطقه ژئوپلیتیکی شکل گرفته در غرب آسیا باید خود صحنه بازسازی را به دست گرفته و مدیریت کند.
بررسی میدانی و واکنش های بسیار هیجانی مردم عراق و سوریه در روزهای اخیر نشان از عمق رضایت مردم این دو کشور از حذف تروریسم و نابودی افراط گرایی در قلمرو سرزمینی خودشان دارند.
کشور عراق از سال ۱۹۸۲ میلادی تا به امروز بدترین شرایط امنیتی را سپری کرده و نتیجه این ناامنی از بین رفتن بسیاری از زیر ساخت های این کشور و قربانی شدن میلیونها شهروند عراقی شده است.
اشغال سرزمینی عراق توسط امریکا درسال ۲۰۰۳ بدترین اتفاق حوادث عراق طی ۳۵ سال اخیر بوده است.لذا مردم عراق که تنی خسته و رنجور از حوادث تلخ دارد، از استقرار امنیت بشدت استقبال می کند و قدر این نعمت الهی را قطعا باجان و دل خواهد فهمید.
مردم کشور سوریه هم که در ۵ سال اخیر متحمل بدترین شرایط انسانی و امنیتی شده و بسیاری از زیر ساخت های اقتصادی این کشور عملا نابود شده، از وضع پیش آمده بسیار خوشحالند.»