مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه آژانس تاکنون ۹ بار برجام را مورد تائید قرار داده، گفت: دیدگاه اتحادیه اروپا این است که ادامه اجرای توافق هستهای اولویت راهبردی مهم برای امنیت اروپا، منطقه و جهان است.
به گزارش
افق نیوز، به نقل از خبرگزاری رویترز، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا پس از دیدار با رکس تیلرسون وزیر امور خارجه
آمریکا در بروکسل، در نشست خبری مشترک با دفاع از برجام گفت: دیدگاه اتحادیه اروپا این است که ادامه اجرای توافق هستهای با ایران، اولویت راهبردی مهم برای امنیت اروپا، منطقه و جهان است. بنابراین، خروج
آمریکا از این توافق غیر سازنده خواهد بود.
موگرینی با بیان اینکه دیدار با تیلرسون مؤید اهمیتی است که اتحادیه اروپا و
آمریکا برای شراکت و همکاری نزدیک خود قائلند، اظهار داشت: ما در این نشست درباره ایران و بهویژه اجرای توافق هستهای گفتوگو کردیم. من بار دیگر این دیدگاه اتحادیه اروپا را مورد تائید قرار دادم که اجرای ادامه دار توافق با ایران، اولویت راهبردی مهم برای امنیت اروپا و همچنین امنیت منطقه و جهان است.
وی ادامه داد: درباره این واقعیت نیز گفتوگو کردیم که مسائل دیگری وجود دارد که باید بر سر آنها بحث و کنار یکدیگر با آنها مقابله کنیم، اما این مسائل در حیطه توافق هستهای نیستند و به همین علت تمایل داریم که خارج از چارچوب توافق به آنها رسیدگی کنیم. اتحادیه اروپا تمایل دارد بر مبنای ادامه اجرای توافق هسته ای توسط
آمریکا، از نزدیک با
آمریکا در خصوص این مسائل همکاری داشته باشد.
مسئل سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: به این نتیجه رسیدیم که توافق هستهای منحصرا درباره مسائل هستهای بوده است که به چهارده سال قبل باز میگردد. بنابراین، اکنون برچیدن توافق بر سر مسائل هستهای که کارساز بوده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز ۹ بار این موضوع را تأیید کرده است، باعث نمیشود ما برای بحث درباره مسائل دیگر در خصوص این کشور (ایران) در موضع بهتری قرار داشته باشیم.
موگرینی همچنین گفت که در این دیدار درباره اوضاع سوریه رایزنی کردهاند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا علاوهبراین، پس از دیدار با ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو در بروکسل،گفت: همان طور که میدانید یکی از موضوعات مورد اختلاف ما (اتحادیه اروپا و
آمریکا) توافق هستهای با ایران بود. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن به صراحت بیان کردند که برای ما این توافق یک اولویت راهبردی است که برای امنیت ما اهمیت دارد. توافقی هستهای که کار می کند و ۹ بار به وسیله آژانس بینالمللی انرژی اتمی تائید شده است، باید حفظ شود به خصوص با توجه به اینکه ما با یک بحران اشاعه هستهای دیگر روبرو هستیم که در شرق دور (کره شمالی) وجود دارد. این موضوع (برجام) برای اعتبار مذاکرات و (اعتبار) توافقنامههای بینالمللی بسیار حائز اهمیت است. از نظر من این پیام، بلند و واضح در واشنگتن شنیده شد. امروز ما درخصوص تعهد به ماندن و تبعیت کردن از توافق در موقعیت بهتری قرار داریم و باید با یکدیگر نیز همکاری کنیم تا ایران همچنان به توافق پایبند و متعهد بماند. چیزی که کار مشترک ما است و باید انجام شود.
به گزارش نامه نیوز، وزیر امور خارجه
آمریکا با طرح ادعاهایی بیاساس علیه کشورمان گفت: اقدامات بیثبات کننده ایران در خاورمیانه، بی پاسخ نمیماند.
به گزارش ایسنا، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه
آمریکا که برای شرکت در نشست وزرای خارجه پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به بلژیک سفر کرده است، پس از دیدار با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل گفت که ایران، کره شمالی و داعش از محورهای اصلی گفتوگو با مقامات اتحادیه اروپا است.
بنا به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه
آمریکا، تیلرسون گفت: ایالات متحده خود را ملزم به اجرای برجام میداند اما نمیتواند اقدامات بیثبات کننده ایران را بی پاسخ بگذارد.
وی در ادامه ادعاهای خود گفت: ما درباره توافق برجام و لزوم تعهد کامل ایران به مفاد این توافق و ادامه اجرای آن نیز گفتگو کردیم. در عین حال باید توجه کرد که ایران یک سرس اقدامات در منطقه انجام میدهد که موجب بیثباتی خاورمیانه میشود.
وزیر امور خارجه
آمریکا همچنین مدعی شد: ازجمله اقدامات ایران، برنامه موشکی و کمک به گروههای تروریستی است. اخیرا نیز مشخص شد موشکی که از سوی
یمن به
عربستان شلیک شده و منابع ما هم تایید کردهاند، این حمله کار ایران بوده و این کشور از طریق حوثیها این موشک را پرتاب کرده است.
تیلرسون افزود: ایران اوضاع
یمن را پیچیده کرده، همینطور ارسال اسلحه و جنگجو به سوریه و حمایت از گروه تروریستی حزب الله از دیگر تحرکات ایران در منطقه است. این اعمال ایران نمیتواند بیتوجه و بیپاسخ بماند. ما همچنان به اتخاذ تدابیری برای تضمین اینکه ایران میداند این اقداماتش قابل پذیرش نیست، ادامه میدهیم.
به گزارش ایسنا، این ادعاها در حالی مطرح میشود که بررسی واقعیت نشان میدهد سیاستهای مداخله جویانه و جنگ طلبانه
آمریکا و متحدان منطقهایاش عامی اصلی تفرقه، ناآرامی و بیثباتی در خاورمیانه و درنتیجه ظهور و توسعه تروریسم در منطقه است اما این کشورها با طرح این ادعاهای واهی تلاش میکنند ایران را برای این مشکلات مقصر جلوه دهند.