پس از به قتل «بیژن قیصر» توسط پلیس آمریکا، در روز ۱۳ آذر خبر رسید که وزارت امور خارجه مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران درخصوص قتل این جوان ۲۵ ساله ایرانی در آمریکا را به دولت آن کشور ابلاغ شد.
افق نیوز، حدود یک ماه پیش در تاریخ ۲۶ آبان برابر با ۱۷ نوامبر، پلیس آمریکا که به اِعمال خشونت شهره است، یک تبعه ایرانی به نام «بیژن قیصر» را در شهر «فیرفکس» ایالت ویرجینیا از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار داد.
دو پلیس آمریکا از فاصله نزدیک،سه گلوله به سر جوان ایرانی شلیک کردند
این اقدام ظالمانه پلیس آمریکا در شرایطی بود که «بیژن قیصر» به هیچگونه سلاحی مجهز نبود و صرفا در حال رانندگی در خیابان بود. آنطور که یک شاهد ماجرا به روزنامه واشنگتن پست گفته است، دو مامور پلیس از فاصله نزدیک به این تبعه ایرانی که پشت فرمان خودرو بوده، شلیک کردند. ظاهرا تعداد گلولههای شلیک شده به سر «بیژن قیصر»، سه گلوله بوده است که با توجه به نزدیکی پلیس ضارب به مقتول، میتوان عمق فاجعه را برای این شهروند ایرانی حدس زد.
سرانجام در تاریخ ششم آذر، پس از ده روز از این واقعه دردناک، خبر رسید که «بیژن قیصر»، این شهروند ایرانی – آمریکایی در اثر جراحات وارده بواسطه تیراندازی پلیس آمریکا، جان خود را از دست داده است.
خانواده «بیژن قیصر» که در زمان مرگ تنها ۲۵ سال سن داشت و کارمند حسابدار شرکت پدرش در منطقه «مکلین» ایالت ویرجینیا بود، پس از مرگ جوانشان در بیانیهای تاکید کردند که پلیس آمریکا سه بار به سر بیژن شلیک کرده و او دچار ضایعه مغزی غیرقابل بازگشت شده است.
خبر به قتل رسیدن «بیژن قیصر» شهروند ایرانی مقیم آمریکا توسط پلیس فدرال ایالات متحده، بلافاصله با واکنش مسئولان کشورمان مواجه شد.
واکنش ستاد حقوقبشر به جنایت پلیس آمریکا
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با دریافت خبر جان باختن بیژن قیصر دوشنبه شب ۲۷ نوامبر در بیمارستان، در اثر اصابت سه گلوله پلیس آمریکا به ناحیه سر وی در ویرجینیا، این اقدام پلیس آمریکا که کارنامه سیاهی از شلیکهای مکرر به سوی افراد غیر مسلح را دارد، محکوم نمود و اعلام داشت: دولت آمریکا باید پاسخگوی این قتل باشد و در این باره به افکار عمومی جهان توضیح دهد.
همچنین ستاد حقوق بشر در ادامه واکنش خود به قتل جوان ایرانی توسط پلیس آمریکا تاکید کرد که طی نامه رسمی از دبیرکل سازمان ملل متحد و کمیسرعالی حقوق بشر خواهد خواست تا نسبت به وقوع چنین اقدام ناقض آشکار حقوق بشر، پیگیری نمایند و گزارش لازم را ارائه دهند، زیرا طبق اصول حقوق بین الملل و اسناد بین المللی به ویژه بند ۱ ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که مقرر میدارد: «حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است این حق باید به موجب قانون حمایت بشود. هیچ فردی را نمیتوان خودسرانه (بدون مجوز) از زندگی محروم کرد.» باید حق زندگی مورد حمایت باشد.
ستاد حقوق بشر همچنین تاکید کرد که از سفارت سوئیس در تهران خواهد خواست تا نگرانی و اعتراض ما نسبت این موضوع مهم قتل فجیع جوان ایرانی بیژن قیصر، توسط پلیس آمریکا را به دولت آمریکا منعکس کند و نتیجه لازم را اخذ و به این ستاد ارائه نماید.
واکنش وزارت امور خارجه به قتل جوان ایرانی به دست پلیس آمریکا
دستگاه دیپلماسی کشور نیز همچون ستاد حقوق بشر، به قتل فجیع جوان ایرانی به دست پلیس آمریکا واکنش نشان داد. در همین راستا بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن ابراز تاسف شدید از قتل هولناک یک جوان ایرانی در آمریکا این اقدام خشونت آمیز پلیس آمریکا را محکوم و با خانواده این هموطن ابراز همدردی کرد.
قاسمی در همان روز هشتم آذر که خبر جان باختن بیژن قیصر مخابره شد تاکید کرد که وزارت امورخارجه در حال بررسی جدی این موضوع است تا در اسرع وقت از مجاری رسمی موجود در جهت استیفای حقوق شهروندان ایرانی اقدام کند.
یک هفته پس از به قتل رسیدن «بیژن قیصر» توسط پلیس آمریکا، در روز دوشنبه ۱۳ آذر خبر رسید که وزارت امور خارجه مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران درخصوص قتل این جوان ۲۵ ساله ایرانی در آمریکا را به دولت آن کشور ابلاغ کرد.
این اقدام در دیدار «محمد کشاورززاده» مدیرکل آمریکای وزارت امورخارجه با سفیر سوئیس – حافظ منافع آمریکا در تهران – و با تسلیم یک یادداشت رسمی به دولت آمریکا انجام شد که در این یادداشت رسمی با اشاره به اقدام خشونتآمیز و غیرقابل قبول پلیس آمریکا در تیراندازی به بیژن قیصر، شهروند غیرمسلح ایرانی که منجر به فوت وی در روزدوشنبه ۶ آذر ۱۳۹۶ در ایالت ویرجینیای آمریکا شد، خواستار توضیح رسمی دولت آمریکا و روشن شدن ابعاد این حادثه تأسف بار و غیرقانونی شده و از آن دولت خواسته شده است عوامل این اقدام را مورد پیگیری قضایی قرار داده و خسارات وارده را جبران نماید.
دوشنبه همین هفته نیز کشاورززاده مدیرکل آمریکای وزارت امورخارجه، در حاشیه کنفرانس تاریخ روابط بینالملل با حضور در جمع خبرنگاران، پیرامون سرانجام پیگیریها در خصوص قتل بیژن قیصر توسط پلیس آمریکا گفت که «ظرف یکی دو روز آینده که پیرامون موضوع دیگری با سفیر سوئیس دیدار خواهیم داشت، این مسئله را نیز مجددا پیگیری میکنیم».
دومین احضار سفیر سوئیس ظرف یکماه بواسطه جنایتها و خباثتهای آمریکا
بعدازظهر دیروز نیز مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه، خبر احضار سفیر سوئیس بواسطه اتهامزنی اخیر «نیکیهیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل علیه ایران را بر روی خروجی خود قرار داد.
اگر چه در خبر وزارت امور خارجه دلیل احضار سفیر سوئیس، ابلاغ یادداشت رسمی جمهوری اسلامی ایران به وی برای ارائه به دولت آمریکا بواسطه اتهامات نسنجیده و بیپایه و اساس «نیکی هیلی» عنوان شد، اما همانطور که ۲۴ ساعت قبل از آن کشاورززاده مدیر کل آمریکای وزارت امور خارجه گفته بود در این احضار قرار بود موضوع «بیژن قیصر» نیز مجددا پیگیری شود.
باید منتظر ماند و دید که پاسخ دولت آمریکا نسبت به اقدام وحشیانه و جنایتکارانه نیروهای پلیس خود در قبال یک شهروند ایرانی چیست؟ البته با مرور کوتاه اخبار متوجه میشویم که واشنگتن نه تنها انواع و اقسام جنایتها و سختگیریها را در قبال ساکنان ایرانی ینگه دنیا انجام میدهد بلکه شهروندان ایرانی سایر کشورها نیز به بهانههای واهی مورد اتهام زنیهای دولت آمریکا قرار میگیرند که این امر به بازداشت غیرقانونی آنها در شرایط سیار سخت منجر میشود.