تقلید یک پدیده رایج در دنیای حیوانات است. آنها از این ویژگی برای ترساندن و دور کردن شکارچیان استفاده میکنند مثل پروانه «viceroy» که رنگ پروانه سمی را تقلید میکنند تا سایر حیوانات را از خوردنش باز دارد. همچنین این توانایی برای فریب طعمه هم مفید است، ماهی ماهیگیر زایدهای دارد که شبیه کرم یا میگوی کوچک است و با استفاده از آن طعمه خود را فریب میدهد.
اما یکی از عجیبترین نمونههای تقلید در مگس طاووسی دیده میشود. این موجود عجیب نشانهای روی بال هایش دارد که کاملا شبیه مورچه است و باعث میشود این حشره شبیه سه حشره کوچک به نظر برسد. اولین بار دانشمند اتریشی «فردریش هندل» در سال ۱۹۱۰ این مگس عجیب را شناسایی کرد، اما از آن زمان زیاد دیده نشده است. این حشره بومی خاورمیانه است و در آب و هوای خشک امارات متحده عربی زندگی میکند. بالهای این حشره بسیار واقعی هستند و کاملا به نظر میرسد که دو مورچه روی بالهای آن زندگی میکنند.
دو فرضیه علت چنین تصویری روی بالهای مگس طاووسی را توضیح میدهد و ممکن است هر دو درست باشند. اول اینکه وقتی شکارچی مگس طاووسی را تهدید میکند، بال هایش را تکان میدهد و این توهم را ایجاد میکند که مورچهها در اطراف آن راه میروند. همین موضوع شکارچی را گیج میکند و مگس میتواند فرار کند. دومین فرضیه این است که از آنها برای جلب جفت خود استفاده میکند. مگسهای نر مثل بیشتر حیوانات با هم رقابت میکنند که بهترین باشند و خودشان را به عنوان یک جفت مناسب به مادهها معرفی کنند. مگسهای طاووسی نر یک رقص استادانه انجام میدهند و معمولا آنهایی که واقعیترین نقش مورچه را روی بالهایشان دارند بیشترین شانس را برای پیدا کردن جفت دارند. دانشمندان بر این باورند که مگسهای طاووسی تنها در شرایط محیطی خاصی میتوانند زنده بمانند، برعکس مگسهای معمولی خانگی که میتوانند همه جا زنده بمانند و جفت پیدا کنند، بنابراین نیازی به رفتارهای عجیب برای جلب ماده ندارند.