3

بررسی مقاومت فوق‌العاده «مرد یخی» در برابر سرما

  • کد خبر : 246143
  • ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۵

محققان برای دریافتن چرایی مقاومت عجیب بدن ورزشکار هلندی در برابر سرما، بدن وی را مورد بررسی و اسکن قرار دادند.

بررسی مقاومت فوق‌العاده «مرد یخی» در برابر سرما
محققان برای دریافتن چرایی مقاومت عجیب بدن ورزشکار هلندی در برابر سرما، بدن وی را مورد بررسی و اسکن قرار دادند.

به گزارش افق نیوز و به نقل از گیزمگ، “ویم هوف”(Wim Hof) ورزشکار حرفه‌ای هلندی است که بیشتر به خاطر توانایی ابرانسانی و فوق‌العاده‌اش برای مقاومت در برابر سرمای شدید شناخته شده است. اما آیا این یک مهارت جسمانی واقعی است که می‌تواند یاد گرفته شود یا یک توانایی خاص در بدن “مرد یخی” است؟

دانشمندان دانشگاه ایالتی “وین”(Wayne) در حال بررسی یک سری از اسکن‌ها در طول مواجهه بدن مرد یخی با سرمای شدید هستند.

“هوف” رزومه خیال پردازانه‌ای دارد، او ادعا می‌کند که ۲۱ رکورد جهانی گینس را برای چیزهایی مانند سریع‌ترین دویدن نیم‌ماراتن با پای برهنه روی برف و نگه داشتن نفس خود به مدت ۶ دقیقه در زیر یخ قطب شمال در اختیار دارد و یا زمانی در اختیار داشته است.

وی همچنین به ارتفاع ۷٫۴ کیلومتری کوه اورست صعود کرده، در حالی که فقط شلوار و چکمه بر تن داشته است.

“هوف” توانایی‌اش را به نام روش “ویم هوف” نامگذاری کرده، که شامل یک سری از نفس‌های کوتاه و تند است تا نوعی کنترل هایپروتیلیتی(تنفس سریع) را تحریک کند.

البته اگر شما کتاب وی را بخرید و در کلاس‌های آموزش روش زندگی وی شرکت کنید، می‌توانید یاد بگیرید که چگونه همین کار را انجام دهید. اما آیا این کارها حقه‌بازی است یا یک پدیده فیزیولوژیکی واقعی در پشت آن وجود دارد؟

برای دریافتن این موضوع، محققان دانشگاه “وین”، مغز و عملکرد بدن “هوف” را در حالی که روش خود را در مواجهه با سرما اجرا می‌کرد، اسکن کردند.

محققان در طول دوره سه روزه، با استفاده از دو تکنیک تصویربرداری مختلف “هوف” را مورد مطالعه قرار دادند. آنها مغز او را با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) بررسی کردند و از توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) برای تماشای آنچه در عضلات وی اتفاق می‌افتاد، استفاده کردند.

محققان یک لباس مخصوص بر تن وی کرده بودند که توسط آن توانستند آب سرد یا گرم را در اطراف بدن وی پمپاژ کنند و درجه حرارت بدنش را بین هیپوترمی خفیف با درجه حرارت طبیعی تبادل کنند.

برای آزمایش اثرات روش “ویم هوف”، محققان آزمایش را یک بار با انجام آن روش قبل از آزمایش و یک بار بدون انجام آن مقایسه کردند. نتایج نیز با گروه کنترل متشکل از دیگر شرکت کنندگان مقایسه شد.

محققان دریافتند که دمای پوست “هوف” حتی در معرض سرمای شدید، تقریبا تغییری نکرده است. اسکن‌های PET نشان می‌دهد که تنفس سریع، خون را در مویرگ‌های ریه وی گرم می‌کند، که در نتیجه در بدن او بهتر گردش می‌کند.

یک افزایش در دستگاه عصبی سمپاتیک و مصرف گلوکز در عضلات بینابینی، مشاهده شد و اسکن‌های fMRI همچنین افزایش فعالیت در یک منطقه غیرمنتظره مغز را نشان داد.

“اتو موزیک”(Otto Muzik) یکی از محققان در رابطه با این موضوع می‌گوید: تنظیم خودکار درجه حرارت پوست و به طور ضمنی، دمای هسته بدن، حتی زمانی که بدن به شدت در معرض سرما قرار می‌گیرد، یک رویداد غیرمعمول است و می‌تواند مقاومت بدن “هوف” را در برابر یخ‌زدگی توضیح دهد.

وی افزود: ما براساس مطالعات گذشته انتظار داشتیم که مرد یخی فعالیت مغزی شدید در یک ناحیه شناخته شده به عنوان اینسولار قدامی، جایی که مرکز تنظیم دمای بدن در آن قرار دارد، داشته باشد، اما تفاوت‌های قابل توجهی در ناحیه‌ای به نام ماده خاکستری اطراف مجرا که در بالای ساقه مغز قرار دارد، دیده شد. این ناحیه با مکانیسم مغز برای کنترل درد حسی همراه است و قصد دارد این کنترل را از طریق انتشار شبه‌مخدر اعمال کند.

محققان به دنبال کشف برنامه‌های کاربردی بالقوه برای استفاده از روش “ویم هوف” در پزشکی و داروها هستند.

این تحقیق در مجله Neuroimage منتشر شده است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=246143

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]