در همین راستا، فرانسه و لهستان اعلام کردند که هرکدام ۴ دیپلمات روسیه را در ارتباط با مساله سرگئی اسکریپال جاسوس روس تبار انگلیسی اخراج خواهند کرد.
دولت آلمان هم دقایقی بعد اعلام کرد که تعدادی از دیپلماتهای روسیه را اخراج خواهد کرد.
پس از این کشورها، دولت اوکراین، دانمارک، چک و تعدادی دیگر هم به جمع کشورهای اروپایی پیوستند. کییف اعلام کرد ۱۳ دیپلمات، دولت چک ۳ و دانمارک ۲، لیتوانی ۳، لتونی یک و ایتالیا نیز ۲ دیپلمات روسی را اخراج خواهند کرد.
دولت استونی هم وابسته نظامی روسیه در پایتخت این کشور و هلند نیز ۲ دیپلمات روسیه را اخراج کرده است.
پیش از این دولت انگلیس ۲۳ دیپلمات روس را بعد از اتفاقی که برای سرگئی اسکریپال در این کشور رخ داد اخراج کرده بود.
صبح امروز دولتهای اروپایی لتونی، استونی، لیتوانی و لهستان به خاطر همین موضوع سفرای روسیه در کشورهایشان را احضار کرده بودند.
دولت آمریکا هم اعلام کرده است که ۴۸ دیپلمات سفارت روسیه و ۱۲ دیپلمات این کشور که در سازمان ملل مستقر هستند تا ۷ روز آینده باید خاک ایالات متحده را ترک کنند.
اسکریپال پیشتر سرهنگ سرویس اطلاعاتی ارتش روسیه بود و در سال ۲۰۱۰ با جاسوسهای روس که در غرب گرفتار شده بودند مبادله شد و از انگلیس پناهندگی گرفت. در سال ۲۰۰۶ یک دادگاه روسیهای اسکریپال را به دلیل همکاری با سرویس MI6 در دوران خدمتش در ارتش روسیه به خیانت متهم کرده بود.
دولت انگلیس مدعی شده اسکریپال و دخترش در معرض یک عامل اعصاب جنگی قرار گرفتهاند که در روسیه تولید میشود. آنها در حال حاضر در بیمارستان بستری هستند و حالشان وخیم اعلام شده است.
روابط میان روسیه و غرب به دنبال پیوستن کریمه در سال ۲۰۱۴ به مسکو رو به تیرگی رفت و غرب، مسکو را به مداخله در شرق اوکراین متهم کرد و چندین دور تحریم علیه روسیه وضع کرد که البته مسکو تمامی این اتهامات را رد کرده است و اقدامات متقابلی را در پیش گرفته است.