سردبیر روزنامه عراقی “السیاسه” از انتشار فایل صوتی اخیر “حمدبن خلیفه آل ثانی” امیر قطر و یک شخصیت عراقی در سوریه خبر داد که امیر قطر در آن برلزوم جلوگیری از پیشرفت حکومت عراق و ممانعت از دست یافتن شیعیان به جایگاه برتر در میان کشورهای عربی تاکید کرده است.
به گزارش پخش اخبار چند رسانه ای واحد مرکزی خبر ، “عادل المانع ” در مصاحبه با شبکه خبری العالم ، تصریح کرد: رسانه ها به تازگی یک مکالمه صوتی میان امیر قطر و یک شخصیت عراقی در سوریه را منتشر کردند و این مکالمه نشان داد که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس چه نیات و اهدافی درقبال عراق دارند ، به ویژه اینکه امیر قطر دراین گفتگوی تلفنی بر لزوم تلاش برای پیشرفت نکردن عراق برای دست نیافتن شیعیان به جایگاه در میان کشورهای عربی تاکید کرد.
چندی پیش نیز اخباری مبنی بر وجود نوار صوتی دیگری از امیر قطر انتشار یافت که در آن علیه چند کشور عربی سخن گفته شده بود از جمله خبر از سقوط حکومت عربستان سعودی به دست قطر داده شده بود.
منابع آگاه دوشنبه (۱۲دی) فاش کردند، سرهنگ معمر قذافی دیکتاتور لیبی بصورت محرمانه گفت و گوهای شماری از مسئولان عرب را ضبط کرده است که طی آن از توطئه هایی علیه دیگرکشورهای منطقه پرده برداشته اند.
به گفته این منابع، از جمله این گفت و گوهای ضبط شده، اظهارات “حمدبن خلیفه آل ثانی” امیرقطر و “حمد بن جاسم” نخست وزیر این کشور است که درباره توطئه علیه چند کشورعربی از جمله عربستان سعودی و اردن پرده برداشتند.
به گفته این منابع برخی از این گفت و گوهای ضبط شده به دست مسوولان سوری و برخی رسانه های عربی رسیده است.
این گفت و گوها همچنین مربوط به مسوولان و رهبران عربی و خارجی در دیدار با مسوولان لیبیایی از جمله قذافی در سفر به طرابلس بوده است.
این افراد در لیبی به راحتی از تصمیم های خود برای توطئه علیه دیگران سخن می گفتند، غافل از اینکه صدا و تصویر این دیدارها و گفت و گوها ضبط و نگهداری می شد.
در همین راستا بخشی از اظهارات “شیخ حمد بن جاسم” نخست وزیر قطر در شبکه های اینترنتی منتشر شد که در آن تأکید کرده بود، نظام سعودی به دست قطر سقوط خواهد کرد و قطر سرانجام یک روز وارد قطیف و الشرقیه شده و عربستان سعودی را تجزیه می کند.
همچنین دخالت امیر قطر در امور داخلی موریتانی در سفر دیروز (دوشنبه ۱۹دی) به این کشور منجر به درگیری لفظی با رییس جمهور موریتانی شد و تبعات آن این بود که امیر قطر با قهر و بدون بدرقه رسمی این کشور را ترک کند.
منابع آگاه موریتانایی در این باره تأکید کردند، درحالی که “محمد ولد عبدالعزیز” رییس جمهوری موریتانی در بدو ورود “حمد بن خلیفه آل ثانی” به گرمی از او استقبال کرد، این سفر در نهایت بدون بدرقه رسمی به پایان رسید.
دلیل این مسأله درگیری لفظی امیر قطر با ولد عبدالعزیز بود؛ چراکه امیر قطر به ولدعبدالعزیز توصیه کرده بود با افزایش آزادی ها و در پیش گرفتن سیاست اقتصادی مناسب و حمایت از جریان اصلاح طلب اسلامی و نزدیک کردن آن به حکومت، در موریتانی دموکراسی ایجاد کند.
این مساله موجب ناخرسندی ولدعبدالعزیز شد و رییس جمهور موریتانی نیز سیاست قطر مبنی بر “صدور انقلاب” و اقدامات تحریک برانگیز و تفرقه آمیز شبکه الجزیره قطر ضد نظام های عربی را محکوم کرد و گفت این توصیه امیر قطر دخالت در امور داخلی موریتانی است.